IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ocak 2010, 16:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Battlefield Heroes




Battlefield Heroes Oyunu Hakkında Her şey




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Uzun süredir beklenen oyun sonunda open beta olarak piyasaya çıktı. BF: Heroes bir MMO FPS türü tamamen bedavaya oynanan , oyunu resmi sitesinden indirip tek bir tuşla oyuna girebildiğiniz , grafikleri renkli renkli son derece eğlenceli Team Fortress 2 benzeri bir oyun. Battlefield serilerini online oynanlar bilir aynı oyun sistemi üzerine farklı grafiklerle bize sunuluşunu özellikle Battlefield hayranlarının denemesini tavsiye ederim.

Oyunu Oynamak İstiyorum...İlk Olarak Ne yapmak Lazım ?

İlk olarak oyunun sitesine giriyoruz ve üyelik alıyoruz.Bu 10 saniyenizi almayacak işlemi yapmak için
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tıklayın.


Üyelik İşlemi Bitti...Oyunu İndirelim

Üyeliğimizi aldıktan sonra üstteki bardan üyelik girişini yapıyoruz.Sonra [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tıkla***** oyunu yükleyeceğimiz sayfaya geliyoruz.Sol üstteki Play Now butonuna tıkla***** oyunun yüklenmesini bekliyoruz. Yüklenme dosyasını açmak için özellikle internet tarayıcınız Explorer yada Firefox ise hemen yükleme işlemi başlamayacaktır.

Bu durumda yapmanız gereken işlem sırasıyla ;

Sağ üstte izin ver(allow) butonun tıklayınız...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tıkladıktan 5-10 saniye sonra Battlefield heroes updater adında bir yükleme başlayacaktır.Alttan İnstal Now ( hemen yükle )'ye tıklayın.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Burda işlem duracak.Çıkan yerde üstten Restart Firefox (Firefox'u yeniden başlat)'a tıklayın.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Firefox yeniden başladığında aşşağıda gördüğünüz yükleme başlayacaktır. 300 MB'lik bu küçük dosya internet hızınıza göre en fazla yarım saate yüklenecektir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yüklemeler bittikten sonra son olarak kendi karakterinizi yaratıp oyuna hazır olabilirsiniz. Karakterinizi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yaratabilirsiniz.

Herşey tamam. Artık oyunun sitesine girip üyelik girişini yaptıktan sonra Play Now butonuna tıkla***** oyuna girebilirsiniz. İYİ OYUNLAR.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





BATTLEFİELD HEROES EN GENİŞ İNCELEME


Battlefield denince çoğu oyuncunun aklına geniş alanlı, bol oyunculu, bol silahlı, uçaktan tanka bir çok savaş aracının kullanılabildiği ciddi bir çok oyuncu savaş oyunu gelir. İsveçli DICE firması sayesinde tanıştığımız Battlefield, 1942 adıyla bir ikinci dünya savaşı FPS'si olarak hayatımıza girip, geçmiş, şimdiki zaman ve BF 2142 ile geleceğe el atmış ve farklı harita, mekan, silah ve araçlarla birbirimizi umarsızca tepelememize yardımcı olmuştur. 2006 yılında tamamen Electronics Arts tarafından satın alındıktan sonra farklı platformlar üzerinde çıkmaya başlamıştı ki sonunda ilginç ve farklı bir oyun türü ile de karşımıza çıktılar.
Battlefield Heroes, PC platformuna özel olarak geliştirilen ve EA’ın yeni “Play 4 Free” modelinde çıkacak ilk oyun. Play 4 Free, adından da anlaşılacağı üzere internet üzerinden ücretsiz sunulacak ve oynanacak bir oyun. EA oyun içi alımlardan ve reklamlardan gelir elde etmeyi planlıyor. BF Heroes, EA için bir deney niteliğinde, firma yetkilileri Güney Kore’ye yaptıkları bir gezide benzer ücretsiz dağıtılan oyunları ve bunların popülerliği ile getirilerini görünce böyle bir şey yapmaya karar vermişler, neden Battefield serisini seçtikleri ise bir muamma.

Battlefield Heroes, internet üzerinde birçok örneği olan ücretsiz olarak indirilip oynanabilen çok oyunculu oyunlara benziyor, yine de ne tam olarak bir MMO ne de tam olarak klasik bir Battlefield. Oyun ana web sitesi üzerine kaydolarak oynanıyor ve çeşitli istatistiklere buradan ulaşmak mümkün. Oyunun belki de en büyük farklılığı ise diğer Battlefield'ların aksine çizgi film tadında grafikleri ve karikatürize karakterlere sahip olması. Çok da yabancı gelmemiş olsa özellikle geçen sene Team Fortress 2'yi gördükten sonra. Oyun şu anda kapalı beta testi sürecinde ve yaz ortasında çıkması planlanıyor. Güzel bir karne hediyesi olabilir. Oyunun demosu ise çoktan çıktı, edinilen ilk izlenimleri sizlere sunmaya çalışayım.
Oyunumuz takım tabanlı bir çok oyunculu FPS oyunu, tek bir oyunda en fazla 16 oyuncuya kadar oynamak mümkün. Daha önce çıkan BF oyunlarında 64 oyuncuya kadar destekleniyordu, Heroes’un daha az limite sahip olması, oyunun kaynak ihtiyacını düşük tutarak daha geniş bir kitle tarafından, sistemi yormadan hızlı ve eğlenceli bir şekilde oynanması hedefinden kaynaklanıyor. BF Heroes için son model bir grafik kartına, GB’larca Ram’e ya da birkaç çekirdekli bir işlemciye gerek yok. Beklentiler de buna göre kısıtlı elbette ama çizgi film şeklinde olması kaliteli bir görünüm sunuyor. Aynı zamanda oynanabilirlik basitleşiyor ve daha eğlenceli hale geliyor. Battlefield 2'de 63 oyuncunun arasına dalıp tüm o hengame ve kaos içerisine girip ilk saniyede ölüp ne yapacağını kestiremeyenler için ideal.

Her ne kadar serinin önceki oyunları gibi klasik taraflar bulunmasa da karakter, silah ve araç tasarımları İkinci Dünya Savaşı stilinde yapılmış. Oynamak için iki taraf bulunuyor, İngiltere'yi andıran Royal Army ve Üçüncü Reich ordusunu andıran National Army. Tarafların savaşta olma sebebi ise iki ülke arasında Olimpiyat oyunları yüzünden çıkan bir münakaşa. DICE'ın neden bu şekilde ülkeleri çıkartıp oyunu tarafsızlaştırdığına cevap olarak daha geniş bir kitleye, muhtemel anlaşmazlıkları önleyerek ulaşmak istemesini bulabiliyor insan sadece. Belki de zamanında iyi sükse yapan Army Men'e bir saygı duruşu vardır.
Her iki taraf için de üç tane sınıf mevcut. Soldier, Gunner ve Commando. Soldier, standart asker olarak ortalama bir sınıf. Gunner, daha ağır ateş gücüne sahip ama daha yavaş (WoW'daki Tank usulü takımın yerine hasar yiyebiliyor). Commando ise hızlı ve belirli bir uzaklıktan görünmeden düşmanı etkisiz hale getirebiliyor ancak en düşük cana sahip, zayıf bir sınıf kendisi. Oyun içerisinde taraf değiştiremiyoruz bu sefer, çok oyunculu devasa online oyunlardaki gibi bir taraf ve sınıf seçerek devamlı olarak onunla oynuyoruz ve görünüşü ile silahlarını kendimize göre değiştirebiliyoruz. Oyun ilerledikçe karakterler seviye atla***** yeni sınıflara özel yeteneklere ve giyim kuşam malzemelerine kavuşuyor. Daha çok deneyim puanı topla***** yeteneklerimizi geliştiriyoruz. Her sınıf için sonradan açılabilir ve özelleştirilebilir silah ve yetenekler mevcut. DICE’ın üst düzey prodüktörü Ben Cousins’ın gelecekte yeni sınıf, silah ve araçların eklenebileceğini söylediğini de hatırlatalım.

Web sitesini taban alarak oynanacağından, her oyuncunun bir profili olacak ve profil başına dört adet karakter yaratmak mümkün. Her oynadığınızda başarılarınız kaydediliyor, ve topladığınız puanları karakterlerinizi özelleştirmede kullanıyorsunuz. Oyun içerisinde var olan bir eşleme sistemi ile sadece yakın seviyede olan oyuncular aynı oyunda bulunacak ve böylece güç dengesizliği olmayacak. Özelleştirme yapmada kullanılacak ekipmanları da gene site üzerinden satın alabiliyoruz.
BF Heroes, deneysel olmasının yanı sıra oyunculardan gelen yorum, öneri ve şikayetleri dikkate alarak sürekli olarak geliştirilip değiştirilecek. Satışa konacak şeyler oyuncuların fikirleri doğrultusunda eklenecek, başlangıç için ise iki tür var. İlk türdekiler sadece görünüş ile ilgili ekipman ve kıyafetler, ayakkabı, ceket, üniforma, miğfer, gözlükler vs. İkinci tür ise yapımcıların deyimiyle dengeleme öğeleri. Bunlar, oyunu oynamak için fazla zamanı olmayan ama yine de karakterlerini geliştirip zenginleştirmek isteyenler için tasarlanmış şeyler. Mesela oyuncuya belirli bir süre iki kat deneyim kazandıracak bir alet, ya da bazı bonus özellikler katacak ekipmanlar. Bu şekilde hem oyunu oynamaya devam edecekler hem de karakterleri gelişecek. Kozmetik aksesuarlar şu an için ekstra bir avantaj sağlamıyor, sadece görüntü olarak zenginleştiriyor ancak oyunculardan talep gelirse ileride özelliklere bonus olarak avantaj katacak kıyafet ve ekipmanları düşünebileceklerini söylüyor DICE yetkilileri.

Heroes'un diğer Battlefield'lardan bir farkı da üçüncü şahıs perspektifinden olması. Sadece keskin nişancı tüfeği ile zoom yapıldığında birinci şahıs bakışı var. FPS yerine üçüncü şahıs olması oynanabilirlik açısından diğer Battlefield oyunlarından farklı anlamına gelmiyor, gene klasik kontroller kullanılıyor (fare ve WASD). Çok da şaşırtıcı bir değişiklik değil aslında, yoksa o kadar görsel özelleştirmenin bir zevki olmazdı. Reklamlar ise sadece sitede ve oyun açılırken çıkıyor, oyun içerisinde reklam bulunmuyor. Mikro-satış ürünleri ise opsiyonel, yani isterseniz hiç para harcamadan da oynayabilirsiniz. Oyunda sadece bir mod var, klasik Team Death Match usulünde ve bazı Battlefield Conquest yanları var. Her takımın 50 kredisi var ve birisi ölünce oyuna geri dönmek için bir tane harcıyor. Kredisini ilk bitiren taraf da kaybediyor. Bunun yanında, oyunda bir de kontrol noktaları var, buradaki bayrakları ele geçirerek avantajlar elde ediliyor, mesela tüm bayrakları ele geçiren takımın öldürme skoru ikiye katlanıyor. Spawn olma süresi ise beş saniye, böylece ölen oyuncular çok beklemeden tekrar oyuna dönebiliyor. Bu da oyuna hız katıyor. Oyuncu arabiriminde üst sağ köşede bulunan mini harita yok, altta bulunan erişim çubuğu ile sol üst tarafta deneyim puanı ile birlikte karakter portresi var.
Oyun içi ekranda alt tarafta MMORPG oyunlarından alışık olduğumuz tarzda bir çabuk erişim çubuğu var, buradan karakterinizin sahip olduğu değişik silah ve ekipmanlara hızlı erişim sağlayabiliyorsunuz. Her sınıfın zırhlı araçlara karşı bir silahı var, daha doğrusu yapışkan mayını var. Bir çift el ikonu ile gösterilen özellik ile yakındaki düşmanları iteleyebiliyorsunuz. Medic çantası ile canınızı yükseltebiliyorsunuz, tamamen olmasa bile 20-30 can puanı iyileşebiliyor bununla. El bombası ikonu ile dilerseniz üç el bombasını aynı anda atabiliyorsunuz, ya da bandaj ikonu ile etrafınızda bir iyileştirme aurası yaratıp takım arkadaşlarınızın canını yükseltebilmek mümkün. Bu özellikleri kullandıktan sonra bir süre beklemeniz gerekiyor ki tekrar kullanılabilir hale gelsinler, böylece saçma abartılı durumlar engellenmiş oluyor. Sınıfların kendilerine has özellikleri de var, Gunner'lar takım arkadaşlarını korumak için bir koruma kalkanı açıp hasarı absorbe edebiliyor, özel silahları ise ağır makineli tüfek ve bazuka. Yapışkan dinamitler Soldier için ekstra bir anti-tank gücü sağlıyor. İngiliz anahtarı ikonuyla ise, çok şaşıracaksınız ama, araçları tamir ediyorsunuz. Commando sınıfının ise gizlenme yeteneği var, uzaktan görünmez olabiliyor, yakınlaşınca ise tam görünür olmaktansa hafif bulanık bir şekilde belli oluyor, özel silahı ise komando bıçağı ve keskin nişancı tüfeği. Oyuna başlamadan önce kullanacağınız silah ve ekipmanlarda değişiklik yapıyorsunuz, mesela tüfeğiniz için yakıcı kurşunlar kullanabilirsiniz.

Elbette araçların olmadığı bir Battlefield olmaz. Tanklar, jipler ve uçaklar her iki taraf için de var. Oyunun çizgi filmvari tasarımı, dinamik olarak da görülüyor, tankın içine üstü açık spor arabaya biner gibi atlayabiliyorsunuz. Uçak kullanımı ise bu oyunda çok daha kolay, hatta pilot dışında iki oyuncu kanatlara oturup seyahat edebiliyor, dilerse yere yakınken atlayabiliyorlar. Yerde olan takım arkadaşlarınızı da alçaktan uçup toplamak eğlenceli bir özellik olmuş. Pilot tek başına iken de kanatlara geçip sonra da güvenli bir biçimde uçağı havaya uçmadan önce yere atlayabiliyor. Oyun genel olarak parlak, canlı, eğlenceli ve şirin görünüyor. Araç tasarımları ve modellemeler de aynen öyleler. Bu sebepten Team Fortress 2’den çok bir Pixar animasyonuna benzemiş. Araçların tasarımı İkinci Dünya Savaşı stilinden nasibini almış elbette, tanklar Sherman, Panzer IV'ye benzetilmiş, uçaklar ise Spitfire ve Stuka izlenimi uyandırıyor. Yine de küçük haritalarda uçak kullanmak biraz zorlayıcı, usta pilotlar efektif olabilir ama çoğunlukla haritadan çıkmadan dönmeye uğraşırken savaşa pek dahil olunmuyor.
Oynanış da çizgi film tadında, ateş ettiğiniz düşmanın kafasında yıldızlar çıkıyor, ölmek daha zor ve uzun sürüyor, BF 2’nin aksine tanktan gelen mermi yahut keskin nişancı tüfeğinden çıkan mermi anında öldürmüyor sizi. Böylece daha akıcı ve aktif bir savaş vaat edilmekte. Karakter özelleştirmesi ise doyurucu, değiştirilebilecek on adet kısım var karakter üzerinde ve her biri için çok farklı seçenekler var. Yarı çıplak, ejderha dövmeli, ağzında sigarası olan ve kuru kafa makyajlı koşturan bir Gunner pek bir zevkli. Klasik asker hakisi üniformalar elbette var.

Sonuç olarak bedava oynanabilecek ve eğlenceli olması ön planda tutulan bir Battlefield var karşımızda. Çok fazla şey vaat etmiyor oyun, derinlik olarak umut verici detaylar olsa da kesinlikle öyle çok zorlayıcı bir oynanışı yok. Takım oyununu desteklemesi güzel bir artısı. Hiç Battlefield oynamamış birisi rahatlıkla oynayabilir. Parlak, sevimli, esprili ve akıcı bir oyun olarak bu yazı süslemesini umarken, Battlefield fanatiklerinin nasıl bir tepki vereceğini merakla bekliyoruz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
battlefield, heroes


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Battlefield 3, hileci kaynıyormuş... EA'den Battlefield 3'de hile yapanlara ceza! Deep Oyun Dünyasından Son Haberler 0 13 Kasım 2011 18:09
No More Heroes: Heroes’ Paradise +18 Oldu For Answers Oyun Dünyasından Son Haberler 0 05 Şubat 2011 13:51