IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Temmuz 2010, 08:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sniper Ghost Warrior - 2010





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Oyun Bilgileri

Elim tetikte, gözüm dürbünde

Yerde işlerimiz tıkırındayken, havada beklemediğimiz tepki ile karşılaştık. Gök delinmiş, bütün üzüntülü gözyaşlarını yere bırakıyordu. Sanki bugün olacaklardan, olabileceklerden haberi vardı. Elimizden bunun adına hiçbir şey gelmiyordu. Sabahın ilk ışıkları ile iliştiğimiz dağın yamacında hareketsiz hala beklemedeydik. Giydiğimiz kamuflaj vücudumuzu kaşındırırken, yağmur yüzünden görüşüm azalmış ve rüzgârı daha fazla hesaba katar hale gelmiştim. Elim tetikte, gözüm dürbünde kıyametin kopmasını bekliyorum. Burada birazdan birileri ölecek. Umarım onlar, biz olmayız...

FPS oyuncularının en sevdiği olguların başında dürbünlü tüfek gelir. Rakiplerini sessizce gözetlemek, onu hiçbir şeyden haberi yokken gafil avlayabilmek, yüzünüzde hınzır gülümsemeye sebep olur. Bu anlar aksiyon dolu yapımlarda muhakkak bulunması gereken heyecanlardır. Şimdi ise sırf bu dakikalar üzerine temellendirilmiş iddialı bir yapım var karşımızda, Sniper: Ghost Warrior.

Herkes uyur, asker uyumaz

Özel eğitilmiş birliğin üyesi olacağımız yapımda görevimiz askeri darbe ile başa gelmiş olan Isla Trueno isimli generalin dikta düzenine son vermek. Yapımcı ve aynı zamanda dağıtıcı firma olan City Interactive hikâyemizin 16 görevden oluşacağını söyledi. Bu 16 görevi bitirmemiz ise kişiye göre 9 saat ile 11 saat arasında süreceğinin de bilgisini verdi. Günümüz yapımlarının kısa olduğunu göz önünde bulundurursak, bizleri ne kısa ne uzun soluklu macera bekliyor diyebiliriz.


Oynanışın temeli aksiyondan ziyade saklanma odaklı olacak. Kısacası eğer iyi bir atış şansı yakalamak istiyorsak, güzel noktaya pusmamız gerekecek. Bu sebeple görevlerimiz de daha çok saklanarak atış adına uygun açı bulmak ile harcayacağız. Yapım bize serbestlik tanıyarak, görevleri istediğimiz gibi bitirebilme şansı verecek. Yani size göre hangi bölgeden daha rahat atış şansı yakalayacaksanız oraya gizlenebilme ve gizlenmek adına neler yapabileceğiniz size kalmış. Alanımız genellikle sık ormanlarda oluşacağını ve kamuflaj elbisesi sayesinde kendimiz adına avantaja çevirebileceğimizi söyleyebiliriz. Atışımız rüzgâra göre yön değiştirebilecekken, eğer kalp atışlarımız hızlanırsa elimiz daha çok seğirecek. Kalp atışlarımız baskı altında artarken, baskı geçtiğinde zaman içerisinde azalacak, zaman geçtikçe de yavaş yavaş sakinleşebileceğiz. Güzel özellik olarak görülse de yapıma nasıl yedirileceğini merak etmiyor değilim. İşimizi şansa bırakmak istemiyorsak iki öğeye de dikkat etmemiz gerekecek. Bunları görebileceğimiz göstergenin yani HUD sistemimin de olacağı söyleyelim. Tabi kolay seviye de oynarsak merminin düşeceği yer kırmızı gösterge ile gösterilecek. Zorluğu artırdıkça bu gibi özelliklerden mahrum kalacağız. Gerçeğe yakın deneyim adına zorda oynamanın daha zevkli olacağı aşikâr.

Çoğu yapımın en büyük sorunlarından biri kendini tekrar eden oynanışa sahip olmasıdır. City Interactive bunu dikkate almış olacak ki görevlerimiz farklılık gösterecek. Bazı zamanlarda tek veya az hedef odaklı Sniper görevi yerine, çatışma ortamlarında birliğimize uzaktan destek vereceğiz. Kısacası zaman zaman tempo hızlanırken, kimi anlarda tempo düşüp yerine gerilimli bekleyiş alacak. Birbirlerini sadece uzun menzilli tüfek ile vurmak isteyenlere müjdemiz ise yapımın çoklu oyuncu modunun bulunacağı. Şu ana kadar detay verilmese de ilerleyen günlerde bilgi verileceğini umut edebiliriz.

İzlediğimiz videolardan ve ekran görüntülerinden grafiklerin iyi gözüktüğünü söyleyebiliriz. Zaten yapım kalitesini ispat etmiş Chrome Engine motorunu kullanıyor. Call Of Juarez: Bound In Blood da aynı grafik motorunu kullanıp bilhassa ormanlık alanlarda başarılı performans sergilemişti. Sniper: Ghost Warrior önceden bahsettiğim gibi dağ, bayırda geçeceğini için grafik bazında başarılı bir sunum sergileyeceğini düşünüyorum.

Sistem Gereksinmeleri

İşletim Sistemi: Windows XP / Windows Vista / Windows 7
İşlemci: 1.8 GHz Intel Core2 Duo / 2.4 GHz AMD Athlon X2 64
RAM: 1,5 GB (Windows XP) / 2 GB (Windows Vista, Windows 7)
Ekran Kartı: 256 MB nVidia Geforce 6800 / ATI Radeon X1650
HDD: 1,6 GB

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2010, ghost, sniper, warrior


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sniper Ghost Warrior 2 CeSaRCripS Bilgisayar Oyunları 0 07 Ekim 2013 21:05
Sniper: Ghost Warrior 2 ertelendi Rüzgar Oyun Dünyasından Son Haberler 2 10 Temmuz 2012 21:26
Sniper: Ghost Warrior 2'den kötü haber var Bulut Oyun Dünyasından Son Haberler 0 08 Temmuz 2012 14:01
Sniper: Ghost Warrior 2'ın özel versiyonları açıklandı Bulut Oyun Dünyasından Son Haberler 0 16 Mayıs 2012 16:05
Sniper: Ghost Warrior, milyonlar satıyor Deep Oyun Dünyasından Son Haberler 0 20 Aralık 2011 17:46