IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Nisan 2011, 00:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Seafigh Online -İnceleme




Gün geçtikçe artan online oyunlardan bir yenisini sizin için inceliyorum. Oyunun adı “Seafight” adından da anlaşılacağı üzere gemi ve su ilk aklımıza gelen şeyler. Oyunun yapımcısı DarkOrbit isimli bir oyunun da yapımcısı olan Bigpoint, oyunun sitesine giriste gördüğümüz kısa film bizi heyecanlandırırken Karayip Korsanları’ndan beri her türlü korsan ve yelken oyunlarından duyduğumuz Tortuga müziği biraz sıkıcı oluyor. Neyse kısa filmi fazla izlemeyeip hemen kayıt oluyorum. Kullanıcı adı: huzeyd vs vs derken kendimi garip menülerin arasında buluyorum. daha sonra anlıyorum ki hiç de garip değil tam tersi gayet kullanışlı menülermiş. Oyuna başlıyorum yanlış hatırlamıyorsam 10000 altın ve 2500 inci ile başladım. Biraz düşündüm acaba inciler ne işe yarayabilir, premium olmamasını ümit ettim fakat “elit” isimli bir özel hesap çıktı. Euro ile satın alınıyormuş falan filan. Zaten oyunda kendince birinci olanı Euro ile ödüllendiriyor ama bunu kazanma şansımızı ölçebilecek kadar matematiğimiz var. Neyse diyorum başlıyorum oyuna hemen bir tersaneye göz atıyorum gemim nasıl bir şeymiş, eh işte fena değilmiş diyorum ve adını “The King Of Turkey” olarak ki daha sonra sadece tatlı bir anı olarak kalacak bu gemimi simlendiriyorum. Bunu da geçip silahlar menüsüne geliyorum ve top gülle zıpkın ne varsa 5000 altınlık bir harcama sonucu gemimi donatıyorum. Ve herşeyin hazır olduğunu düşünerek
kendime yol arkadaşları arıyorum ve aradığımı Barınak diye bir menüde bulup birkaç tane korsan alıyorum daha sonra gözüme Filo adında bir menü çarpıyor fakat bu menünün ittifak menüsü olduğunu ittifak kurmak için 30000 altın gerektiğini vesaire öğrenince oyunda hiçbir tanıdğımında olmadığını hesaba katarak yeter artık bu kadar oynayalım arktı şunu diyorum. Ogame tarzı bir oyun beklerken yukarıda saçma bir harketle ve bir dilbilgisi katilinin yazdığı ” Oyuna Buraya Tıkla” yazan anlamsız butonu tıklıyorum ve uzun süren bir loading penceresinden sonra oyun açılıyor. Flash arayüzünde hazırlanmıs oyun chat penceresi ile de süslenmiş. Denizin ortasında yelkenleri nazlı nazlı dalgalanan king of turkeyciğimi gördükçe oynama zevkim geliyor ve Ya Allah diyorum önüme gelen ilk gemiye gülle yağmuru baslatıyorum fakat savaştan galip olsam dahi bu güllelerle savaşın çok uzun sürceğini düşünerek savaşın ortasında kaçıveriyorum. Sağdan soldan dolaşırken gözüm chat penceresinden “Admin şu nasıl yapılır bu nasıl yapılır büyük ödülle her sitediğimi alabilirmiyim” gibi saçma çocuk sorularıyla karşılaşsam da oyunun zevkinden görmezden geliyorum. Boş boş seyir ederken bir de ne göreyim zavallı bir köpekbalığı o küçücük hpsi ile ordan oraya dolanıp duruyor. Ay canım kıyamam diyorum ve bir zıpkın öldürüveriyorum ve anında 5000 altın kazandınız diye bir penceree geliyor, işler tıkırında bosalmıs olan kasam yeniden doluyor. Ve böyle serseri mayın dolaşarak oyunun çok anlamsız olacağını düsünerek ilk görev olan prensesi koruma görevini alıyorum oyun bana bir koordinat veriyor ve otomatik olarak gemiyi rotaya bağlıyorum gemi gidiyor. Giderken gözüme azıcık gücü kalmış (200/1500) bir gemi çarpıyor, uzun bir savas sonucu yara almadan gemiyi patlatıyorum ve emeğime deymeyen bir yazı geliyor ekrana, “Gemiyi Batırdınız” ee diyorum bakıyorum tecrübe puanım 0 ken 1/2000 olmuş yok artık Lebron James deyip devam ediyorum görevi yapmak umuduyla, yolda yine bir köpekbalığıyla karşılaşıp onu da zıpkınlıyorum bu sefer 2500 altın geliyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Oh oh işler tıkırında ne basit oyunmus derken iki saniyeğine alta attığım pencereyi açtığımda ” Geminiz Batırıldı Tersaneden Yenisi Alın” yazısıyla karşılaşınca şok oluyorum. Katilimi görememiştkim bile hemen yeniden griiş yapıyorum bakalım ne alemdeyiz diye. Bir pencere geliyor birden fazla hesabını var nereyi seçmek sitersiniz Global’ı seçiyorum bir de ne göreyim ne para var ne gemi var yani yapılcak hiçbir şey yok ne gemi alabiliyorum ne de korsan batmışım kısacası ve az önceki satırı yazana kadar durum böyle devam ediyordu. Hemen yeniden oturum açıp Türkiye’yi seçmek geliyor aklıma ve öyle de yapıyorum. Bakıyorum şöyle bir uyarı “Gemin tahrib edildiğinde marangoza 1000 İnci karşılığında 1000 Darbe puanı kadar tamir ettirebilirsin. Bu tamir işlemi VİP üyeler için ücretsizdir.” VIPlere kıl olduğumdan bu sondaki bölümün gereksizliğini düşünüyorum ve zaten az olan (2500) incimi böyle birseye harcamamın -çünkü euro ile alınıyor- ne kadar doğru olacağını düşünürken kasamda ne kadar para olduğuna bakıyorum “7500″ sanırım çok da olasada toparlanmak için yeterli olduğunu düsünüyorum ve küllerimden doğuyorum… Kısacası oyun sadece metin tabanlı olmadığı için hoş yani görsellik faktörü var ama Türkiyedeki oyuncu sayısının azlığı bir süre sonra sıkabilir aynı şekilyde VIP ile normal üye arasnıdaki fark da sorun olabileceği benziyor. Ama yine de son zamanrlarda oynadığım tek zevkli online oyun diyebilirim.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Maalesef sevmedğim bir resmi koyuyorum. VIP uyelikler her zaman çok mantıksız gelmiştir bana.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu da oyun anamenüsünden bir görünüm (normalde türkçe resim almanca)


Alıntı..

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 23 Nisan 2022, 19:25   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Seafigh Online -İnceleme




Öyle böyle para harcamadık şu oyuna.. (:
Bağımlılık yapıyor

__________________
Değil mi ki çiğnenmiş inancın en seçkini,
Değil mi ki yoksullar mutluluktan habersiz,
Değil mi ki ayaklar altında insan onuru,
#SOMA
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
online, seafigh, İnceleme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
The Elder Scrolls Online (İnceleme) BoreasS Oyun Dünyasından Son Haberler 1 08 Şubat 2015 18:40
Mufreze Online (türklerin yaptığı online strateji oyunu) eXSouL Online Oyunlar 0 06 Şubat 2007 13:57