IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ekim 2013, 22:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Oracle DataPump Şifrelenmiş Export Alımı




Oracle, Transparent Data Encryption olarak adlandıran bir teknolojiye sahip. Bu özellik sayesinde bütün veriler arkaplan da şifrelenip veritabanı data dosyalarına şifreli olarak kaydedilebiliyor. Yazılım açısından hiç bir ayar gerektirmeyen bu teknoloji, güvenlik açısından gerçekten güzel bir çözüm. Buna karşın eğer sadece DataPump ile aldığınız yedekleri şifrelemek istiyorsanız, 11g Enterprise Edition ile beraber gelen DataPump size kolay bir çözüm sunuyor.

DataPump ile şifrelenmiş export almak için kullanmanız gereken parametreler şunlar:

ENCRYPTION: Bu parametre nelerin şifrelenip, şifrelenmeyeceğini belirliyor. ALL, DATA_ONLY, ENCRYPTED_COLUMNS_ONLY ve METADATA_ONLY seçeneklerinden birini belirleyip, aldığınız export dosyasını şifreleyebilirsiniz. Eğer ALL derseniz hem veriler, hem METADATA (kolon adları gibi veritabanın yapısal bilgileri) şifreli olarak kaydediyor.

Normal olarak bunu kullanmanızı tavsiye ederim. DATA_ONLY seçeneğinde sadece veri şifreleniyor. Eğer Transparent Data Encryption kullanarak şifreli kaydettiğiniz kolonların export dosyasında da şifreli olmasını isterseniz o zaman ENCRYPTED_COLUMNS_ONLY kullanabilirsiniz. Bu durumda diğer bütün bilgiler şifrelenmeden export edilecektir. METADATA_ONLY seçeneği ile veritabanındaki METADATA şifrelenecek, veriler ise şifresiz olarak export edilecektir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ENCRYPTION_ALGORITHM: DataPump şifreleme işlemi için DES’in gelişmiş versiyonu olan AES’i kullanıyor. Bu parametre ile kaç bit kullanılarak şifreleme yapılacağını seçebiliyorsunuz. Şeçenekler AES128, AES192, AES256. Yüksek sayıda bit kullanmak şifreleme hızını düşürüp süreyi arttırırken daha güvenli bir export elde etmenizi sağlayacaktır.

ENCRYPTION_MODE: Bu parametre ile şifrelemede kullanılacak olan anahtarın nasıl verileceğini belirtiyorsunuz. Eğer PASSWORD seçeneğini kullanırsanız, export alırken sizden şifre isteyecektir. Eğer TRANSPARENT seçeneğini kullanırsanız, Oracle Encryption Wallet ile oluşturulmuş şifre kullanılacaktır. DUAL seçeneğinde ise hem sizin girdiğiniz şifre, hem de Oracle Encryption Wallet kullanılarak şifrelenecektir. Bu durumda ister şifre ile isterseniz oluşturduğunuz wallet ile export dosyasını açabilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ENCRYPTION_PASSWORD: Eğer ENCRYPTION_MODE olarak PASSWORD veya DUAL seçtiyseniz bu parametre ile export dosyasını şifrelemek için kullanılacak olan anahtarı belirtmeniz gerekiyor.

Şimdi de bu işin ne kadar kolay olduğunu görelim:

$ expdp DIRECTORY=dumpdir DUMPFILE=export.dmp ENCRYPTION=all ENCRYPTION_PASSWORD=sectiginiz sifre ENCRYPTION_ALGORITHM=AES256 ENCRYPTION_MODE=password

Bu şekilde şifrelenmiş bir datapump export dosyasını, import etmek istediğinizde size girdiğiniz şifreyi soracaktır.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
alımı, datapump, export, oracle, Şifrelenmiş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Oracle Turkiye YazılımMimarı Bilim Dünyasından Son Haberler 0 27 Temmuz 2012 14:25
Oracle RIM'i alıyor mu! Deep Cep Telefonlar 0 18 Nisan 2012 18:15
MySQL Database Schema Export Ocean MySQL 0 18 Aralık 2011 15:04
Oracle Fonzerelli Oracle 1 03 Aralık 2010 17:22