IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 10 Mayıs 2018, 00:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dünden Bugüne Kız İsteme Adetleri




Muhteşem bir birlikteliği evlilikle taçlandırmanın ilk adımıdır kız isteme törenleri… Hem kız tarafı hem de erkek tarafını heyecanlandıran bir seremonidir aynı zamanda. Kız tarafı misafirleri kusursuzca ağırlayabilmek için telaşlanırken erkek tarafı da ufak bir gösterişin peşine düşer. Bu ailelerinizin belki de ilk karşılaşmaları, bırakın da bu ufak heyecanlar onları da sarsın!

Her iki taraf için de bu tatlı heyecanların aslında en büyük sebebi kız isteme adetlerini yerine getirip getiremeyeceklerinin düşüncesi. Değişen hayat şartlarıyla beraber onlardan kalan kız isteme adetlerinde büyük değişiklikler oldu çünkü. Onlar kendi zamanlarından tabii ki deneyimliler. Ama onların başından geçen kız isteme töreni adetleriyle sizinkinin arasında büyük farklar var. Biz de bu yazımızda dünden bugüne kız isteme adetlerinde ne gibi değişiklikler var biraz bahsedelim istedik. Hem onların hem de sizin istediğiniz gibi bir kız isteme töreni olsun istiyorsanız kız isteme adetleri hakkındaki küçük araştırmamıza mutlaka göz atın!


Kız İsteme Adetleri -1- Annelerimizden kalan kız isteme törenlerinde, gelin adayı kıyafetlerinde genel olarak resmi elbiseler tercih ederken günümüzde genç kızlar daha sıcak elbiseler giyebiliyor.

Kız İsteme Adetleri -2- Zamanın değiştirdiği her şey gibi kız isteme adetlerinde de o günden bugünlere pek çok değişiklik var. Bunlardan biri de kız isteme çikolatası! Erkek tarafı geçmişte kız isteme törenleri için güllü, fıstıklı ya da bademli lokumlar hazırlatırken günümüzde gümüş bir tepside ya da gondolda çeşit çeşit çikolatalar yaptırılıyor.

Kız İsteme Adetleri -3- Kız isteme adetleri değişirken kapılar hala kız isteme çiçeğiyle çalınıyor. Fakat artık bu çiçekler de eskisi gibi değil. Ailelerimizin kız isteme törenlerinde yapay çiçekler götürülürken artık taze çiçek buketleri tercih ediliyor.


Kız İsteme Adetleri -4- Kız isteme törenlerinin olmazsa olmaz adeti damadın kahvesine tuz atma geleneği ise yine değişmeye başlayan geleneklerden. Artık tuz yerine damat adayının kahvesine bol bol bal koyuluyor. İçine ne konulursa konulsun tadının kötülüğü ise hep aynı. Ama gelin adayının hatırına bu eski kız isteme geleneğine uymak, tüm erkeklerin en büyük görevi.

Kız İsteme Adetleri -5- Kız isteme adetlerindeki bir diğer değişiklik de gelin adayının son yıllarda tören boyu ailelerin yanında olması. Nedendir bilinmez annelerimizin döneminde kızlar ailelerin oturduğu odaya girmezmiş. Ama son yıllarda gelin adayı neredeyse tüm kız isteme töreni boyunca “verdim gitti” sözünü duyana kadar babalarının gözünün içine bakabiliyor.


alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kız isteme adetleri, töreler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünden Bugüne : BMW 3-Serisi SLyther Otomobil Haberleri 0 10 Ağustos 2013 18:40
dünden bugüne Kralice IF Günlük 4 28 Haziran 2012 14:58
Dünden Bugüne Astroloji Perius Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 11 Temmuz 2011 19:31
Dünden bugüne Mercedes Hesna Otomobil Haberleri 2 21 Ocak 2010 13:51