![]() |
Ülkemizin Geleneksel Lezzeti Tarhana [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tarhana Nedir? Tarhana domates, buğday unu, yoğurt, kırmızı ve yeşil biber, soğan, tuz ve baharatlarla yoğrulan hamurun fermente edilmesi sonra kurutulması, öğütülmesi ve elenmesi ile elde edilen yöresel bir gıdadır. Tarhana Orta Asya’dan göçen Türkler ve Moğollar tarafından Anadolu’ya gelmiş ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde Irak, İran ve yakın komşuları dahil doğu ülkelerine ve Rumeli üzerinden Yunanistan, Macaristan ve Finlandiya gibi batı ülkelerine yayılmıştır. Ülkemizde yaklaşık 50 çeşit tarhana olduğu bilinmektedir. Bu çeşitlilik yöresel olarak kullanılan hammaddedeki değişiklikler ve sunum şeklinden kaynaklanmaktadır. En bilinen tarhana çeşitleri; ege, göce, bolu kızılcık ve uşak tarhanasıdır. Tarhana Nasıl Saklanmalıdır? Tarhana evlerde serin, ışık almayan, rutubetsiz ortamlarda bez torbalarda ve/veya kavanozlarda saklanabilinir. Uygun saklanması durumunda 6 ay ile 2 yıl arasında renk, koku, mikrobiyolojik özelliklerinde değişme olmaz. Tarhananın uzun süreli saklanması için kurutma işleminin iyi yapılması, hijyenik koşullarda üretilmesi ve saklanma koşullarının uygun olması gereklidir. Vitamin Deposu Tarhana Çorbası Tarhana içerdiği besin değerleri sebebiyle tam bir vitamin deposudur. Tarhanada A, B, B1, B2, B6, C, D, E, K, N vitaminleri ile çok sayıda aminoasit bulundurmaktadır. Tarhana ana bileşeni olan un ve yoğurdun esansiyel aminoasitler bakımından bir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerini tamamlamaları sayesinde daha yüksek kaliteli protein kaynağı olmaktadır. Ayrıca tarhana kalsiyum, demir ve çinko bakımından da oldukça zengindir. 1 porsiyon tarhana çorbası yaklaşık 250 gr’dır. 1 porsiyon tarhana çorbasının besin değerleri aşağıdaki gibidir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tarhana bebekler, çocuklar ve protein gereksinimi yüksek kişiler için oldukça yararlıdır. Bebeklerinize 6.aydan itibaren ek gıdaya geçişinizde içerebileceğiniz hem çok faydalı hem de çok pratik ‘bebekler için tarhana çorbası’ tarifimize ulaşabilirsiniz. Ayrıca tarhana fermente bir gıda olduğundan yoğurt içerisinde bulunan laktozun da laktik aside dönüşmesi ve süte göre çok daha düşük düzeyde laktoz içermesi nedeniyle laktoz intoleranslı hastalar tarafından da tüketilebilinir. TappTaze.. |
Cevap: Ülkemizin Geleneksel Lezzeti Tarhana Kış aylarının vazgeçilmezi tşk paylaşım için :melek: |
Cevap: Ülkemizin Geleneksel Lezzeti Tarhana Uşak tarhana si enfes oluyor ve grip aylarına süper bir çorba. Emegine sağlık |
Cevap: Ülkemizin Geleneksel Lezzeti Tarhana Emeğine Sağlık Paylaşım İçin Teşekkürler ;thumbsup |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:53. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk