IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
3Beğeni(ler)
  • 2 Post By PySSyCaT
  • 1 Post By Dedecan61

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ocak 2022, 23:01   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Salça Nasıl Saklanır?







Salça, özellikle Türk mutfağı söz konusu olduğu zaman yemeklerin vazgeçilmez bir unsuru haline geliyor. Yemeklere inanılmaz bir lezzet kattığı gibi aynı zamanda da sade tüketimi ile kahvaltılarda muazzam bir seçenek olacaktır. Adeta damak çatlatan salça çok sevilerek tüketilse de saklanma koşullarına özellikle dikkat edilmesi gerekiyor. Eğer salça için gereken koşullar yerine getirilmezse küflenebilir ve bu da salçanın yenemeyeceği anlamına gelir. Bu gibi sorunlar ile yüz yüze gelmemek ve salçanızı tazeliğini koruyacak biçimde saklamak için salça saklamanın püf noktalarını öğrenmeniz gerekiyor.

Salça Saklamanın Püf Noktaları Nelerdir?

Salça saklama konusunda dikkat edilmesi gereken ilk aşama kesinlikle salçanın hava ile temasının bulunmamasıdır. Salça, hava ile temas ettiği takdirde küflenmeye başlar. Bu durum göz önüne alındığı takdirde salçayı muhakkak ağzı sıkıca kapalı olacak ve hava almayacak biçimde saklamanız gerekiyor.

Salça muhakkak kuru ve serin bir alanda saklanmalıdır. Eğer hazır bir salça satın aldıysanız, teneke kutuda almış olduğunuz salçayı cam kavanoza aktarmalısınız. Bu işlem ile salça daha uzun ömürlü bir hal alacaktır.

Salça satın alırken üzerinde yer alan son kullanma tarihine dikkat etmeniz gerekiyor. Son kullanma tarihi yaklaşmış olan salçaları almaktan kaçının. Eğer salça satın almayıp, kendiniz yapacaksanız, salça yapımı için kullanacağınız malzemelerin taze olmasına dikkat etmelisiniz.

Uzun süre kullanmayacağınız salçaların bozulmasını önlemek için tavada tereyağı eritin ve kavanoz içerisindeki salçanın üzerine dökün. Eğer tereyağı ile salçanın tadını etkilemek istemiyorsanız, zeytinyağı dökmek daha faydalı bir yöntem olacaktır. Salçanın üzerinde bulunan yağ, onun bozulmasını önleyecektir.

Salçanın küflenmesini önlemek için içerisine bir tatlı kaşığı tuz ilave edebilirsiniz. Tuzu koyun ve karıştırmaya başlayın. Salça tuzlu olacağı için küflenme gerçekleşmez. Tabii tuzlu salçayı kullanacağınız yemeklerin tuzuna ekstra dikkat etmeniz gerekir. Tuzlu salçayı kahvaltılarda sade olarak tüketmemeye de özen göstermelisiniz.

Salçaları satın aldıktan sonra üzerinde yazan talimatlar doğrultusunda saklamalısınız. Kullanım talimatlarına göre tüketmeli ve oksijenle bir araya getirmemelisiniz.

Teneke kutuda satın aldığınız salçaların kapağı açık bir şekilde buzdolabında beklemesi küflenmesine adeta davetiye çıkarır. Eğer salçaları cam kavanoza aktarmayıp, teneke içerisinde saklamak istiyorsanız, muhakkak ağzını kapatacak bir örtü ya da poşet bulmalısınız.

Salçanızı tenekede saklarken üzerinden her aldıktan sonra bir miktar yağ dökün. Salçayı her kullanışınızda teneke içerisindeki yağ eksilir. Bu nedenle yağ eklemesini düzenli olarak yapmalısınız. Bu işlem, salçanın hava ile temasını en az seviyeye indirir.

Eğer salçaları uzun vadede kullanmak istiyorsanız, porsiyonluk olarak ayırabilirsiniz. Buz kapları alın ve her buz kabının içerisine salça koyun. Buzlukta dondurduğunuz salçaların bozulmasının imkanı yok. Bu salçaları kullanacağınız zaman tencere içerisinde eriterek yemeklerinize katab[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]irsiniz. Uzun vadeli kullanım için bu yöntem mükemmel olacaktır.

Salçaları her kullandıktan sonra kapaklarını muhakkak sıkıca kapamalısınız. Salçanın en büyük düşmanı oksijendir. Bunun yanı sıra salçayı kullandıktan sonra üzerine kaya tuzu ekleyerek küflenmesine önlem almış olursunuz.

Evde Domates Salçası Tarifi

Domatesleri yıkayın ve saplarını koparın.

Büyüklüğüne göre iki ya da dörde bölün.

Domatesleri derin bir kaba alın ve kabuklarından ayrılması için birkaç gün bekleyin.

Ara sıra tahta kaşıkla karıştırın.

3-4 gün sonra domatesleri delikli süzgeç ile çekirdeklerinden ayırın.

Çekirdek ve kabuğundan ayrılan domates, kırmızı bir püre halini alır.

Daha sonra ince bir tülbent ya da bez ile domateslerin suyunu süzün.

Oluşan püreyi salçaya dönüştürmek için geniş bir tepsiye alın. Üzerine tuz serpin. Karıştırın ve güneşte bekletin.

Güneşte bekletilen salçanın üzerine ince bir tülbent serin ve ara sıra tahta kaşık ile karıştırın.

Evde Biber Salçası Tarifi

Biberleri iyice yıkayın ve sap ve çekirdeklerinden ayıklayın.

3-4 parçaya bölün.

Geniş ve derin bir tencerede suyunu bırakması için kısık ateşte daha sonra da suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.

Daha sonra biberleri robottan geçirin ve püre haline getirin.

Kabuklarından ayırmak için ince delikli bir süzgeçten geçirin.

Salça haline getirebilmek için geniş bir tepsiye aktarın ve tuz ilave edin.

Ardından güneşin altına koyun.

Küflenmemesi için ara sıra karıştırmaya özen gösterin.
Üzerini tülbent ile örtün.




OrganikGurme..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 27 Ocak 2022, 18:10   #2
Çevrimiçi
# Forum Dedesi #
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Salça Nasıl Saklanır?




Her işin püf noktası vardır aynen eline sağlık +

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Mart 2022, 19:14   #3
Çevrimdışı
~ Lafazan.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Salça Nasıl Saklanır?




PayLaşım için tşkLer...

__________________
Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine...

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
salça nasıl saklanır?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ekmek nasıl saklanır? Zen Genel Paylaşım 0 13 Haziran 2014 20:57
Salça Nasıl Yapılır?, Salça Tarifi Violent Yemek Tarifleri 3 05 Ekim 2012 19:36
Kozmetik Ürünler Nasıl Saklanır? Dilara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 26 Mayıs 2010 17:46
Kozmetik Ürünleri Nasıl Saklanır ? Heidi Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 09 Mayıs 2008 11:35