IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By PySSyCaT

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mart 2022, 14:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir?







Sirke her derde deva olduğu bilinen özel bir bileşendir. Özellikle elma sirkesi halk arasında nazarı engellediği bilinen bir içerik sağlar. Elma sirkesinin antioksidan özelliği bulunur Bu bakımdan enfeksiyona karşı açık olan insan vücudunu bakteri ve virüslerden korur. Elma sirkesi Anadolu'da kadınlar tarafından kolaylıkla yapılabilen bir sirke türüdür.
Etkili bileşenlere sahip olması, içeriğinde potasyum ve demirin yanında A ve C vitaminleri barındırması elma sirkesini son derece popüler hale getirmiştir. Marketlerde satışa sunulan elma sirkeleri organik olmasa da yine de temizlik açısından kaliteli ürün[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]rdir. Organik olan elma sirkeleri köy ve organik ürün satan iş yerlerinde bulunur. Bu ürünleri kullanmak hem temizlik, hem de sağlık açısından çok büyük yararlar sağlar

Elma Sirkesi Enfeksiyonlara Karşı Koruyucu Etkiye Sahiptir

Gelmiş geçmiş en etkili şifa kaynağı olan elma sirkesi günümüzde de halen popülerliğini koruyor. Sağlık açısından sağladığı yararların yanı sıra aynı zamanda gıda maddeleri temizliğinde de özel bir etki sağlıyor. Virüs ve bakterileri anında temizleme özelliğine sahip olan elma sirkesi, uygun fiyatlı oluşuyla da kolaylıkla temin edilebiliyor.
Elma sirkesinin en önemli özelliklerinden biri enfeksiyonlara karşı koruyucu özelliklere sahip olmasıdır. İçeriğindeki doğal elma asidi ve mineraller virüs ve bakterilerin yok edilmesinde büyük önem taşıyor. Elma sirkesi sebze ve meyve temizliği için bulunmaz bir nimettir. Elma sirkesi içinde bırakılan sebze ve meyveler 15 dakika içerisinde virüs ve bakterilerden arınmış bir hale geliyor. Boğaz enfeksiyonu, öksürük ve yanmalarına karşı da elma sirkesi bir miktar bal ile karıştırılarak içildiğinde bu rahatsızlıklar yok edilebiliyor.

Elma Sirkesi Bakterileri Yok Eder

Elma sirkesinin bakterileri yok etme özelliği bulunuyor. Mineral bakımından son derece zengin olan elma sirkesi gıda maddeleri temizliğinde kullanılıyor ve insan vücudunda oluşan bakterileri hızlı bir biçimde yok ediyor. Aynı zamanda iltihaplanmayı önleyici yapısıyla da böbrek ve bağırsak sistemine yarar sağlıyor. Vücutta hastalığa yol açacak olan her türlü bakteriye karşı savaşan elma sirkesi, zengin asit üretimi ve yağ yakıcı özelliği ile bir kişi tarafından kullanılıyor.

Elma Sirkesi Sivilceleri Yok Eder

Sirkenin birçok yararının bulunduğu önemli bir gerçektir. Ancak elma sirkesi üzüm sirkesinden çok daha faydalıdır. Elma sirkesi cilt sağlığı açısından yararlı bileşenleri içeriğinde barındırır. Bu sirkenin en önemli özelliklerinden biri de sivilceleri yok etmesidir.
Yüz bölgesinde, alın bölgesinde, çene bölgesinde ortaya çıkan sivilceler elma sirkesi kullanımı ile kolaylıkla yok edilebilir. Erkeklerde tıraş sonrasında oluşan cilt yaralanmaları ve çökmeleri elma sirkesi sayesinde hemen yok edilebilmektedir. Yağlı cildin neden olduğu sivilce sorunla kesim kesin çözüm yolu bulmak için elma sirkesinden yararlanabilirsiniz.
Elma sirkesi içine birkaç damla limon sıkarak sivilceli olan bölgeye sürmeniz sivilce oluşumunu ve mevcut olan sivilceleri yok edecektir. Bu kullanım gün içinde yalnızca bir kez yapılmalıdır. Kuru cilt yapısına sahip olan kişilerin ise elma sirkesi içine doğal zeytinyağı karıştırarak bu karışıma yüz bölgelerine uygulamaları ve 5 dakika olarak yüzlerinde bekletmeleri gerekir.

Elma Sirkesi Akne Oluşumunu Engeller

Elma sirkesinin bir diğer özelliği de akne oluşumunu engellemesidir. Özellikle yağlı bir cilde sahip olan kişiler, elma sirkesi kullanarak hem yağlı cilt görünümünden hem de aklına oluşumundan kurtulabilecektir. Elma sirkesini kayısı yağı ve bir miktar bal ile karıştırarak yüz bölgelerine ya da el bölgelerine uygulayan kişiler, yumuşacık bir cilt yapısına sahip olacaklardır.
Akne oluşmuş bir yüz için elma sirkesi özel bir etki sağlar. Elma sirkesinin içine karıştırılan süt akneler içerisindeki kötü toksinlerin yok olmasına etki eder. Akne oluşmuş bir yüzde eğer önlem alınmazsa ciltte büyük sağlık sorunları oluşmasına sebep olabilecektir. Bu bakımdan elma sirkesi kullanarak akne oluşumu ve mevcut akneleri yok etmek mümkündür.

Elma Sirkesi Cilt Yapısına Yararlı Olan Doğal Bir Kremdir

Elma sirkesi Kozmetik alanında kullanılan birçok kremin de içeriğini oluşturur. Doğal olarak elma sirkesinden krem yapmak için bir miktar süt zeytinyağı ve muz ile karışım yapılır. Bu karışım dinlendirildikten sonra akne, sivilce ve çukurumsu görünüm bulunan kuru cilde uygulanır. Cildi temizleyici yapısında da makyaj temizleyicisi olarak elma sirkesi kullanılabilir. Elma sirkesi duş jeli ve şampuan gibi kozmetik ürünlerin içerisinde de bulunur.
Bu ürünler daha kaliteli ve daha doğal içeriklidir. Cildin parlak görünmesini, saçların hacimli ve dolgun görünmesine etki eder. Sağlıklı bir saç yapısı ve cilt yapısına sahip olmak istiyorsanız elma sirkesine bir miktar zeytinyağı ve bal karıştırabilirsiniz. Bu karışım saça ve cilde uygulanan özel bir karışımdır. 15 dakika olarak yüzünüzde veya saçınızda bekleteceğiniz bu karışım saçlarınızı dış etkilerden ve stres gibi negatiflik oluşturan her türlü problemden koruyacaktır.

Elma Sirkesi Kan Şekerini Normal Seviyeye Çeker

Toplum arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet tedavisinde elma sirkesi büyük bir öneme sahiptir. Kan şekeri seviyesini normal düzeylere ulaştıran elma sirkesi, bir bardak suyun içine bir kaşık olmak koşuluyla eklenerek içilir. Bu karışım yüksek olan kan şekerini normal seviyeye çekecektir.
Elma sirkesi doğal tatlandırıcı içerir. Bu bakımdan şeker hastalarının elma sirkesini kullanmalarında herhangi bir zarar bulunmaz. Salata içlerine elma sirkesi katılması etkili diyet reçetesidir.

Elma Sirkesi Tok Hissetmeye Sebep Olur, Kilo Vermede Yardımcıdır

Elma sirkesi yüksek asit ve mineral kaynağıdır. Bu bakımdan salatalarda kullanıldığında kişiye tokluk hissi verir. Zayıflamak isteyenlerin en çok uyguladığı yöntemler ve diyet reçetelerinin içinde elma sirkesi bulunur. Bu bakımdan zayıflama alanında kullanımı oldukça yaygındır.
Yemekten önce bir bardak suyun içine yarım bardak elma sirkesi katarak içmek, yetişkinler için oldukça yararlıdır. Mide sorunu bulunmayan kişiler hem zayıflamak hem de vücutlarındaki ödemi atmak için elma sirkesi kullanabilmektedir. Sabah erken saatlerde bir miktar elma sirkesi içmek, vücut metabolizmasını hızlanmasına ve yağ yakmasına katkıda bulunur.

Mide Ağrıları Ve Yanmalarına İyi Gelir

Elma sirkesi mide ağrılarına ve yanmalarına karşı etkili bir reçete oluşturur. Mide asitlerini yok eden ve gastriti önleyen elma sirkesi aynı zamanda reflü sorununa karşı da etki sağlar. Yararlı bileşenler sayesinde mide asidini ve helikobakter pilori rahatsızlığına giderir. Mide bulantısına, mide yanmasına ve mide kanserinin engellenmesine etkili bir doğal tedavi oluşturur.

Diş Temizliği Alanında Etkili Bir Antioksidandır

Elma sirkesi diş temizliğinde kullanılan özel bir antioksidandır. Diş minesine ve diş etlerine zarar vermeyen elma sirkesi, birçok gargara markasının da içeriğinde kullanılır. Elma sirkesinin bu derece etkili olmasındaki sebep asit derecesinin ve mineral miktarının yüksek olmasıdır.
Diş yapısına katkı sağlayan ve temizlenmesini etki eden elma sirkesi diş macunlarının içinde de kullanılan özel bir eriyiktir. Dişlerinin bembeyaz bir görünüme sahip olmasını isteyenler elma sirkesini sabah ve akşam olmak suretiyle dişlerine uygulayabilirler. Bu işlemden sonra bol su ile ağzı çalkalamak gerekir. Sonrasında istenilen temizliğe net olarak kavuşulmuş olur.





OrganikGurme..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 06 Mart 2022, 19:26   #2
Çevrimdışı
~ Lafazan.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir?




PayLaşım için tşkLer...

__________________
Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine...

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
elma sirkesinin faydaları nelerdir?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Üzüm Sirkesinin Faydaları Nelerdir? PySSyCaT Organik Yaşam 1 06 Mart 2022 19:13
Alıç Sirkesi Nedir? Alıç Sirkesinin Faydaları Nelerdir? Fragile Alternatif Tıp 2 02 Mart 2020 22:38
Elma Sirkesinin Saça Faydaları Liaaa Saç Modelleri ve Bakımı 0 26 Mayıs 2012 17:11
Elma sirkesinin güzellik mucizeleri YapraK Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 13 Ocak 2010 01:33