IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 13 Nisan 2022, 13:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Organik boya yapıyoruz!




Kahverengi için avokado
Farklı yenebilir boyalar için farklı bitki kısımlarını kullanacağız; kimisinin köklerini kimisinin meyvesini. Ancak orta tonlarda bir kahverengi elde etmek için tüm ihtiyacımız avokadonun yaprağı olabilir. Bu konuda not düşmemiz gereken bir nokta da hazırlanma sürecindeki renk değişimi. Boyanızı tarifimize göre hazırlarken ilk başlarda biraz açık bir rengi olsa da doğru şekilde konsantrasyonu sağlandığı zaman koyulaşacaktır.

organik boya

4 – 5 tane avokadonun dış kabuğunu yaprakları ile birlikte 2 bardak su içerisinde kaynatın. 45 dakika kaynatıp sonra soğuttuğunuz suyu dinlendirin ve sonucunda yaklaşık 1 bardak kadar boya elde edeceksiniz.



Sarı için soğan


Turuncu ya da sarı gibi canlı renkler için ise 1 su bardağının içerisine aldığı kadar soğan kabuğunu sıkıştırarak doldurun. Sonrasında bu kabukları 2 bardak kadar su ile 20 dakika boyunca kaynatın. Soğan kabuklarının kaynama boyunca rengini vererek şeffaflaştığını göreceksiniz. Ancak çok fazla kaynatıp sarı mutfak boyasının renginin kararmamasına dikkat etmeniz gerekiyor.

Kırmızı için nar
Büyük bir narı alın ve soyun. Kabuklarını 1,5 su bardağı su ile birlikte yarım saat kaynatın. Sonucunda yarın fincan capcanlı rengi olan bir organik mutfak boyası elde edeceksiniz. Ancak bu konuda dikkat, başlangıcında hafif soluk bir kahverengini andıran bu renk biraz dinlenip bekleyince parlak bir magenta rengi alır. Kabuğun asıl rengini verebilmesi için kabuk gevşemeden hemen tazeyken pişirilmelidir.

organik boya

Bu örneklerden yola çıkarak siz de kendi boyalarınızı deneyebilir; doğal bir yeşil için ıspanağı, parlak bir turuncu için portakal kabuğunu, iştah açan morlar için ahududu ya da böğürtlenleri aynı yöntemler ile boyaya dönüştürmede kullanabilirsiniz. İlk denemelerinizde kıvam ya da renk tutturmada başarısız olabilirsiniz, ancak tarifi yanlış uyguladığınızı düşünmeden önce kullandığınız bitkilerin doğallık ve organikliğinden de emin olmanız gereklidir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
organik boya yapıyoruz!


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İnternette ne yapıyoruz? Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 19 Nisan 2013 14:15
Biz Ne Yapıyoruz ? Can Dündar.. VenceRemoS Serbest Kürsü 0 06 Şubat 2012 21:40