IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Kasım 2023, 22:39   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Araba Değeri Hangi Özelliklere Göre Belirlenir?




İkinci el piyasası günümüzde hızla büyüyen ve çok kullanılan bir hizmet haline gelmiş durumdadır. Özellikle artan araba fiyatları alıcıları sıfır yerine 2. el araç alımına yönlendirmektedir. İstenilen araca daha uygun fiyatlı ulaşımı sağladığı için alıcılar araçlarını 2. el olarak almayı tercih etmektedir. İkinci el piyasasında araç fiyatını belirleyen çok fazla unsur bulunmaktadır. Alıcı veya satıcı olmak fark etmeksizin araç için yapılacak araştırma fiyat belirlemesi için oldukça önemlidir. Araba değeri bulma aslında yapılan araştırmalar neticesinde belirlenmektedir. Satılacak aracın sıfır fiyatı baz alınarak belirli oranda indirim uygulanır. Bu oran genellikle %10-%20 arasında değişiklik göstermektedir. Ardından aracın teknik özellikleri ve kullanım durumu gibi bazı faktörler dikkate alınarak fiyat arttırılıp azaltılır. Yapılacak araştırma oldukça önemlidir, aynı model ve benzer özelliklere sahip araçların piyasa değerinin ne olduğunu öğrenip not edebilir ve ortalama bir araba değeri belirleyebilirsiniz. Aracınızı acil bir ihtiyaçtan dolayı satıyorsanız fiyatı piyasanın biraz altında belirleyerek hızlıca satılmasını sağlayabilirsiniz. Bu noktada Oto.net’in akıllı fiyatlandırma algoritma sistemi aracınızı en doğru fiyatla anında satmanıza olanak tanır.
Araba Fiyatını Düşüren Sebepler
Fiyat belirlemede rol alan en önemli unsur aracın hasar kaydıdır. Aracın daha önceden yapmış olduğu kazalar değişen parçalar araç fiyatını doğrudan etkilerken hasar kaydının olması fiyat düşürücü etkiye sahiptir.
Araba değeri belirleme sırasında en önemli ikinci unsur aracın kilometre değeridir. Kilometre değeri fiyat ile ters orantılıdır. Aracın kilometresi arttıkça ücret düşer. Kilometre değeri aracın ne kadar çok kullanıldığını gösteren değerdir. Bu sayede aracın yıpranıp yıpranmadığını ne kadar uzun yol yaptığını öğrenmiş olursunuz. Kilometresi yüksek araçlar daha fazla yol yapmış ve bu nedenle yıpranmış araçlardır.
Aracın hangi yılda üretildiği ve modeli de araç fiyatını belirleyici unsurlardır. Üretim yılı eski olan araçların fiyatları daha düşük olur. Örneğin bir aracın 2020 modeli yüksek fiyattayken aynı modelin 2018 fiyatı daha düşüktür.
Aracın yakıt tüketimi de fiyat belirleyici unsurlardan biridir. Kilometre başına çok yakan araçlar daha az tercih edildiği için genellikle bu araçların fiyatı daha düşük olur.
Gerekli bakımların yaptırılmamış olması aracın fiyatını düşüren unsurlardan biridir. Bakımsız araç daha çok yıpranmış ve uzun vadede daha çok sorun yaratabilme potansiyeline sahiptir. Bu nedenle araç fiyatını düşürür.
Araba Fiyatını Arttıran Sebepler
Hiç kaza yapmamış kazasız araçların satış fiyatı daha yüksektir.
Araba piyasa değeri doğrudan aracın üretim yılı ile etkilidir. Yakın tarihte üretilen araçlar daha yüksek fiyata satılmaktadır. Bunun nedeni sıfırının sağladığı özellik ve yeniliklere sahip olması ve daha az kullanılmış olmasıdır.
Aracın az yakması bütçe açısından avantaj sağlar niteliktedir.
Aracın rutin bakımlarının düzenli olarak yapılması da fiyat belirleyici unsurlardan biridir. Bakımlar yapıldığında aracın motoru veya diğer aksanları sorunsuz çalışır ve daha az zarar görmüş olur. Bu nedenle düzenli bakımları yapılmış araçların fiyatları daha yüksektir.
Özellikle bazı modellerde renk fiyat belirleyici unsur olabilmektedir. Örneğin spor arabalarda alıcılar genellikle kırmızı renk istemektedirler. Aynı model ve özelliklere sahip iki araç arasında kırmızı renkli olan genellikle daha pahalı satılmaktadır. Bunun yanı sıra kimsede olmayan özel bir renge sahip araçlarda daha pahalıya satılabilmektedir.
Son olarak araca eklenen bazı yeni model parçalar aracın piyasa değerini arttırabilmektedir. Arabanın gerçek değeri daha düşükken yapılan bazı tadilatlar ve eklentiler araç fiyatını arttırıcı etkiye sahip olmaktadır.
Araç Fiyatı Belirleme ve Satış İşlemi İçin Nasıl Bir Yol İzlenir?
Araba değeri öğrenme için yapılabilecek bazı farklı seçenekler bulunmaktadır. Oto.net ile aracınızın güncel değerini kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Fiyat teklifi aldıktan sonra Oto.net internet sitesi veya mobil uygulamaları üzerinden ya da çağrı merkezi aracılığı ile ücretsiz ekspertiz randevusu oluşturabilirsiniz. Ekspertiz hizmeti, uzman kişilerce yapılan aracın motor ve kaporta gibi tüm özelliklerinin incelendiği bir hizmettir. Aracınıza özel oluşturulacak ekspertiz raporuna göre size özel son fiyat teklifi paylaşılır. Teklifi kabul etmeniz durumunda aynı gün satış işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Satmak istediğiniz aracınızın bedeli noterde hesabınıza gönderilir. Bu sayede günlerce beklemeden aracınızı satabilir, ödemeyle ilgili herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İyi Bir Konuşmacı Hangi Özelliklere Sahiptir? Kızın1i Kişisel Gelişim 0 22 Aralık 2012 21:38
Bill Gates’e göre şirketin değeri nedir? Kalemzede Merak Ettikleriniz 0 27 Ağustos 2011 13:24
Hangi araba yüzde kaç indirimli? Hesna Otomobil Haberleri 0 23 Mart 2010 14:50