IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Haziran 2009, 10:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Audi A5 Sportback yollara çıkıyor




Farklı otomotiv dünyalarının en iyi yönlerini birleştiren Audi A5 Sportback, bir coupé kadar heyecan verici ve zarif, bir sedan kadar konforlu ve kullanışlı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Coupe ve Cabriolet’dan sonra üçüncü üyesi olarak A5 model ailesine katılan Sportback, aynı zamanda yeni bir segment de yaratıyor. Tasarımı, mükemmel gündelik kullanım özellikleri ve yüksek düzeyde verimli ve güçlü TFSI, FSI ve TDI motorlarıyla A5 Sportback, Audi yetkili satıcılarındaki yerini 2009’un son çeyreğinde alacak.
Tasarımda bir kilometre taşı
A5 Sportback, otomobil tasarımında bir kilometre taşını temsil ediyor. Zarif, uzun, sportif profiliyle son derece başarılı bir görünüme sahip beş kapılı coupe, arka kısmın tasarımına kusursuz şekilde uyum sağlıyor. Spoyler ağzı ve difüzör eki bir kontrast oluşturuyor ve uzatılmış dış hatların atletik gerginliğini vurguluyor. A4 Sedan’dan 36 mm kadar daha kısa olan A5 Sportback, uzun, giderek alçalan tavan bölümü, 2810 mm’lik uzun dingil mesafesi ve dinamik cam stiline sahip dört çerçevesiz kapısıyla tam anlamıyla bir Coupe görünümüne sahip. A5 Sportback tasarımcıları, sportifliği, konforu ve kullanışlılığı tamamen yeni bir şekilde birleştirerek arka kısım tasarımında yeni trendler belirliyorlar.

Coupe ve Sedan’ın mükemmel birleşimi � 5 kapılı coupe
Benzersiz işlevsel konsept, heyecan dolu tasarımla birlikte Coupe ve Sedan’ın modern karışımından oluşuyor. 480 litrelik bagaj hacmi arka koltuk sırtlıkları katlandığında 980 litre gibi etkileyici bir seviyeye çıkıyor.

A5 Sportback, dört koltuğun tamamında dört dörtlük bir konfor ile her kapıdan rahat giriş-çıkış temin ediyor. Dış yüksekliğin A4 Sedan’dan daha az olmasına ve tavanın arkada sivrilmesine karşın Sportback’de A4 Sedan’a benzer bir baş ve diz mesafesi bulunuyor.

Yenilikçi teknolojinin yeni ürünü; doğrudan püskürtmeli motorlar
Audi’nin çizdiği yenilikçi teknolojiler yolunda kaydedilen bir başka ilerlemenin sonucu olarak, A5 Sportback’de tüm motorlar doğrudan püskürtmeli. Dizel versiyonları common rail TDI üniteleriyle donatılmış A5 Sportback’in benzinli motorları FSI konseptine dayanıyor. Motorların tamamı EU5 egzoz emisyon standardını karşılıyor. Dizel versiyonlarda ayrıca partikül filtreleri de bulunuyor.

Başlangıç olarak iki benzinli ve üç dizel motorla sunulacak A5 Sportback’in benzinli modelleri, 211 hp (155 kW) gücünde ve 350 Nm (258 lb-ft) tork üreten 2.0 TFSI quattro ve 265 hp (195 kW) güç üreten 3.2 lt V6 quattro. Her iki motor da daha fazla güç ve daha yüksek tork üretmenin yanı sıra daha düşük yakıt tüketimi gerçekleştirilmesini sağlayan Audi supap kaldırma sistemiyle donatılmış.
A5 Sportback’in dizel motor seçenekleri ise, 170 hp (125 kW) ve 350 Nm (258 lb-ft) tork üreten, 6 ileri manuel vites kutulu ve start/stop sistemli 2.0 TDI, 190 hp (140 kW) güç ve 400 Nm (295 lb-ft) tork üreten 2.7 TDI ve 240 hp (176 kW) güç ile 500 Nm (369 lb-ft) gibi muazzam bir azami tork değerine ve quattro sürekli dört tekerlekten çekişe sahip üç litrelik V6 TDI.
Sürüş güvenliğini artıran teknoloji
Ön aksta elektronik diferansiyel kilidinin yer aldığı, yeni geliştirilen ESP kontrolü, Coupe ve Cabriolet’deki gibi fark edilir şekilde geliştirilmiş bir direksiyon tepkisini mümkün kılıyor. Yük değişimine karşı verilen reaksiyonları etkili biçimde telafi eden bu özellik sürüş güvenliğini artırıyor.

Bu teknoloji paketine eklenen bir diğer önemli sistem ise Audi Drive Select dinamik sürüş sistemi. Sistem, sürücünün, gaz pedalının hassasiyet özelliklerini, yedi ileri S tronic ya da multitronic şanzımanların vites değişim noktalarını etkileyen ve servotronic direksiyonu destekleyen üç farklı mod arasından seçim yapmasına olanak veriyor. Araç MMI işletim sistemiyle donatılmış ise, o zaman serbestçe programlanabilen dördüncü bir seviye de mevcut oluyor.
Audi Drive Select, üç ilave teknolojinin biriyle veya birden fazlasıyla birlikte sipariş edilebiliyor. Üç ilave teknoloji, 3.0 TDI ve 3.2 FSI versiyonları için spor diferansiyelli quattro çekiş, uyarlanabilir amortisör kontrolü ve sürekli değişken destekli dinamik direksiyondan oluşuyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
audi, cikiyor, çıkıyor, sportback, yollara


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Audi S1 Sportback Elysian Otomobil Haberleri 0 06 Nisan 2014 09:27
Audi S1 ve beş kapılı S1 Sportback modellerini tanıttı. Violent Otomobil Haberleri 0 19 Şubat 2014 11:22
Audi A7 Sportback Liaaa Otomobil Haberleri 0 28 Mayıs 2012 17:36
Audi RS 3 Sportback SLyther Otomobil Haberleri 0 25 Şubat 2011 00:55
2012 Audi RS 3 Sportback pyracantha Otomobil Haberleri 0 30 Kasım 2010 18:22