IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Kasım 2009, 11:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İranlı Samand iki yılda 7 bin satt




Türkiye'de iki yılda 7 bin adet satılan Samand'ın, bir üst modeli Soren kasım ayında, Runna ise 2010'un ilk aylarında Türk tüketicisine sunulacak.

Türkiye pazarında büyük ilgi gören İran otomobili Samand'ın iki yeni modeli Soren ve Runna da yollara çıkmak için gün sayıyor. İki yılda 7 bin adet satılan Samand'ın, bir üst modeli Soren kasım ayında, Runna ise 2010'un ilk aylarında Türk tüketicisine sunulacak.
İran Khodro Endustriel Group (ICKO) Türkiye Genel Distribütörü MYS Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Seskır, iki yıldır piyasada olan Samand'ın beklediklerinin üzerinde talep gördüğünü söyledi. Samand'ın kendi segmentinde fiyat, aksesuar ve donanım olarak yüksek ekipman sunduklarını vurgulayan Seskır, "Bugün C segmentinde ABS, klima gibi birçok özellik opsiyonla sunuluyor. Bizim arabalarımızda elektrikli koltuk, park sensörü, yol bilgisayarı, çelik jantlar ve CD çalar gibi kadar birçok donanım bulunuyor. 21 bin TL'ye kadar fiyat vermiştik. ÖTV indirimiyle birlikte 19 bin TL'ye kadar indik. Ancak ÖTV'nin kalkmasının ardından 20 ila 25 bin TL arasında satışa devam edeceğiz." dedi. Türkiye genelinde 7 bin otomobil satıldığını ifade eden Seskır, hedefledikleri rakamın çok üstüne çıktıklarına vurgu yaptı.
MYS Otomotiv Satış Direktörü Burak Akın ise Samand modelinin beklenenden fazla ilgi görmesi üzerine iki ayrı modelin daha Türkiye pazarına gireceğini ifade etti. İran'dan gelen satış temsilcileri ile görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Akın, şöyle konuştu: "Şu anda Samand'ın bir üst versiyonu Soren, Türkiye'ye geliyor. Bu ay içerisinde satışa sunacağız. Yeni bir donanım, yeni bir versiyon, yeni bir paketle Türkiye'de satılacak. Onda da farklı aksesuar seçenekleri olacak. Biz Samand'ı dolu bir aksesuar paketiyle piyasaya sürdük. Şimdi 2- 3 ayrı fiyat ve aksesuar seçeneğiyle arabalarımız gelecek. Soren'den sonra ilerleyen zamanlarda Runna kodlu arabamız Türkiye'de olacak. O daha alt segment bir model. Onu da 2010 yılının ilk 6 ayı içinde piyasaya sunacağız. Mevcut Samand modelinin yanı sıra Soren ve Runna da Türkiye yollarına çıkmak için gün sayıyor. Samand, LX ve EL paketleriyle, Soren ve Runna da farklı motor ve aksesuar seçenekleri ile önümüzdeki günlerde Türk otomobil sevenleriyle buşulacak."
Akın, artık tüketicinin marka bazlı alışveriş yapmadığını, verdiği her paranın karşılığını aradığını ifade etti. Akın, bunu da IKCO modellerinin aksesuar, güvenlik, kalite ve fiyat dengesi ile karşılayacağını sözlerine ekledi.
Iran Khodro Endustriel Group (ICKO) Genel müdür Yardımcısı Ali Reza Feyzbaksh da Türkiye pazarını çok önemli bir pazar olarak gördüklerini belirterek, "Bizim amacımız ürünlerimizde çeşitlilik yapıp, piyasamızı bu şekilde geliştirmek. Sonuçta iki ülkenin çok iyi ilişkileri var. Biz de bu çeşitlilikle ilişkilerimizi daha da pekiştireceğiz. İnşallah iki yeni modeli daha Türkiye'ye satacağız." diye konuştu.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
7, bin, iki, iranli, samand, satt, yilda, İranlı, yılda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık