IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ağustos 2011, 17:47   #1
Çevrimdışı
Aze
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yepyeni Mercedes B sınıfı




Mercedes-Benz ikinci nesil B Sınıfı’nın Frankfurt’ta gerçekleşecek resmi tanıtımı öncesinde fotoğraflarını yayınladı, bilgi verdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Otomobil Mercedes’in yeni ön tekerlekten çekişli MFA (modüler ön mimari) kompakt otomobil platformunu temel alan ilk model olacak.

Gelecek ay 2011 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılması planlanan 2012 B Sınıfı, Avrupa çapında Kasım’da Volkswagen Touran, Ford C-Max, Citroen C4 Picasso ve diğer bazı otomobillere pahalı ve kaliteli bir rakip olarak satışa sunulacak.

Yeni B Sınıfı’nda kullanılacak MFA platformu kısaltılmış biçimiyle gelecek sene çıkacak üçüncü nesil A Sınıfı’nın da temelini oluşturacak. Buna karşılık ilk nesil B Sınıfı Mercedes-Benz’in sandviç platformunu temel alıyordu.

İlk nesil B sınıfının düz zemini mükemmel bir güvenlik seviyesi sağlasa da uygun ayak boşluğu barındırmadığı için, iç kısımda tavizler verilmesini gerektirmişti.

Mercedes-Benz yeni B Sınıfı’nın daha geleneksel bir platforma geçerek hem daha da iyi bir güvenlik seviyesi, hem de önde ve arkada daha geniş iç hacim sağladığını ifade ediyor.

Şirket, dört silindirli benzinli ve dizel motorlar içeren yeni bir motor yelpazesinin ve yeni şanzımanların, aracın sınıfında öncü yakıt ekonomisi ve CO2 emisyonu değerlerine sahip olacağını iddia ediyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Şirketin araştırma-geliştirmeden sorumlu yönetim kurulu üyesi Thomas Weber, “Mercedes-Benz’in geçmişi boyunca hiçbir model değişikliğinde, tek seferde bu kadar fazla gelişim olmadı” diye konuştu.

89 mm daha uzun, 11 mm daha geniş ve 38 mm daha alçak olan yeni otomobil, 4359 mm uzunluğa, 1786 mm genişliğe ve 1557 mm yüksekliğe sahip. Değişen ölçüler ile beraber aracın ağırlık merkezi 20 mm alçalmış.

Araçta iki farklı ayarda 1.6 litre turbo besleme benzinli ve yine iki ayarda 1.8 litre turbo besleme dizel motorlar kullanılacak. Benzinli motorlar 122 bg (200 Nm tork) ve 156 bg (250 Nm tork) gücünde olacak, dizel motorlar ise 109 bg (250 Nm tork) ve 136 bg (300 Nm tork) gücünde olacak.

Motorlar gücünü 6 vitesli düz şanzımandan veya 7 vitesli çift kavramalı otomatik şanzımandan aktaracak.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
mercedes, sınıfı, sä±nä±fä±, yepyeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık