IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Kasım 2011, 21:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Toyota GT-86 İlk Resmi Fotoğrafı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Toyota’nın Subaru İle Ortak Geliştirdiği BRZ’nin Yumurta İkizi Arkadan İtişli GT-86 Üretim Versiyonu İle Sayfalarımızda

Takip edenleriniz çok iyi bilirler, Toyota’nın spor otomobil üretiminin uzun bir gebelik dönemi vardır Lexus LFA buna en güzel örneklerden biri diyebiliriz hatta daha geçmiş yıllara giderek Supra modellerinin başarısını örnek gösterebiliriz. İşte bu noktada Japon Dev’in yeni spor otomobili GT-86’nın geleceğini tahminlemek biz Piston Kafalar için çokta zor olmasa gerek.

Celica ve MR2’nin ardından uzun bir süre sessiz kalan Toyota suskunluğunu GT-86 ile bozmak istiyor. Toyota’nın Subaru ile ortak geliştirdiği tamamen sürücü odaklı 2+2 oturma pozisyonuna sahip spor otomobili GT-86, Tokyo Motor Show öncesinde üretim versiyonu ile yüzünü gösteriyor. Yeni Toyota Japon firmanın özellikle Corolla GT (Levin) AE86 modelden ilham alınarak geliştirildi ve anıları yeniden yaşatmak adına şekillendi.

Şimdi sıkı durun ve detaylar için okumaya devam edin. Toyota GT-86 konsept şekline en yakın stili ile karşımızda duruyor. GT-86 Avrupalı imajının yanında basit ama şık detayları ile duygularda değişime yol açabiliyor.

Önümüzdeki günlerde Tokyo Motor Show’da Subaru ile ortak bir programda tanıtılacak GT-86 Kuzey Amerika pazarında Scion FR-S ismi ile satılacak. Her üç otomobil de sadece küçük tasarım farklılıkları ile birbirinden ayırt edilebilirken, aynı platform ve mekanik aksamı kullanacaklar.

Markanın GT-86 hikayesi ilk olarak 2009 Ekim ayında Tokyo’da FT-86 konsept hali ile bizlere merhaba dedi. Ardından 2011 Mart Cenevre Otomobil Fuarında FT-86 II konsepti ile neredeyse üretime hazır konseptiyle sergilenmişti.

Toyota’nın yeni spor coupe otomobili GT-86 dış tasarımı kadar yaşam alanındaki sportif detaylarıyla da tarzını ortaya koyuyor. 365mm çapındaki spor deri direksiyonun perdelediği ortaya konumlandırılmış büyük devir göstergesi içinizi kıpırdatacak cinsten, hemen solunda konumlandırılmış hız göstergesinin tarzı heyecan verici, sağ kısımda ise yakıt ve hararet göstergelerini açık bir şekilde takip edebiliyorsunuz. Aracın orta konsoluna entegre edilmiş ekran navigasyon özelliğine sahip, aşağı doğru inildikçe Start/Stop, klima ve müzik sisteminin kumandalarını kontrol edebiliyorsunuz. Derli toplu görünen aracın iç kabininde sürücüyü olduğu gibi saran spor koltuklar ve alüminyum pedallar aracın diğer sportif detayları arasında.

Toyota’nın dört koltuklu spor otomobili GT-86 4.240mm uzunluğa, 1.285mm yüksekliğe ve 2.570mm genişliğe sahip. Bu veriler doğrultusunda GT-86 100mm fazla dingil mesafesine rağmen Porsche Boxster’dan çok daha kısa.

1180kg ağırlığa sahip aracın kaputu altında Subaru’nun yeni 2.0lt dört silindirli boxer motoru bulunuyor. 7.000d/d’da 200Hp güç üreten motor 6.600d/d’da 205Nm maksimum torka sahip. Gücünü altı ileri manuel ya da isteğe bağlı yine altı ileri otomatik şanzıman ile yola aktaran GT-86’da direksiyondan kumanda edilebilen kolçaklar mevcut.

Japon firma mükemmele yakın bir ağırlık dağılımı (ön-arka / 53-47) yakalarken, GT-86 için sınırlı kaymalı aktif diferansiyel kullanılmışlar. Henüz resmi olarak açıklanmasa da 0-100km/s hıza 6sn’de çıkacağı tahmin edilirken maksimum 250km/s son sürate sahip olacak.

Önlerde MacPherson, arkalarda ise çift salıncaklı süspansiyon sistemi kullanılan araçta standart 17” jantlar tercih edilmiş JDM olarak adlandırılan Japon sürümü modellerde ise önlerde 215/40 arkalarda 225/40 ebatlarında 18” jantlar kullanılıyor.

Toyota mühendisleri GT-86’nın safkan sürüş özelliklerini koruyabilmek için ABS gibi elektronik sistemleri minimal müdahale edecek şekilde programlayarak sportif sürüş saflığını korumak istemişler ayrıca VSC sistemini dilerseniz tamamen devre dışı bırakabiliyorsunuz, bütün bunlara ek GT-86 için özel bir denge kontrol sistemi kullanmışlar.

2012 ilkbaharda satışa çıkacak araç Avrupa pazarında GT-86 ismi ile satışa sunulması düşünülürken, anavatanı Japonya pazarında yalnızca 86 ismi ile satılacak.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Necip Fazıl çok fazla sigara içermiş. Bir gün bir öğrencisi ona gelir ve der ki; -Hocam bugün bir rüya gördüm bütün bitkiler Allah'a secde ediyordu, bir tek tütün etmiyordu...
Üstad cevabı yapıştırır: -Getirin o kafiri yakalım..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
fotoğrafı, fotoäÿrafä±, gt86, resmi, toyota, İlk, Ä°lk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık