IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ocak 2012, 01:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yerli Otomobil Yolda




Türkiye’de 100 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayan Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği’nin (OYDER) Başkanı Şükrü Ilısal, Türk halkının yerli kelimesini sahiplendiğini belirterek, “Türkiye’de yerli oto üreten markaların satışları her geçen gün artıyor” dedi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Türkiye’de otomobil üretmese de, sadece ticari araç üreten firmaların bile yerli marka olarak algılandığını söyleyen Ilısal, bugün Ford, Renault, Fiat markalarının yerli olarak algılandığı için daha çok sattığını ve büyüyen pazardan daha fazla pay aldığını belirtti.

Yerli oto yükseliyor


Türkiye’de yerli markadan önce yerli otomobil üretiminin teşvik edilmesi gerektiğini kaydeden Ilısal, “2012-2013 yıllarında yeni otomobil üretimlerini çekerek, yerli-ithal oranını yüzde 30-70’den yüzde 50-50’ye getirmemiz lazım. Zenginleşen toplumlarda öncelikli olarak ev ve otomobil alınacaktır. Kimse satışlara sınırlama getiremez. Bu yüzden yapılacak şey ithalat ornanını dengeli bir şekilde aşağıya çekmektir” diye konuştu. Türk malı otomobile desteğin her geçen gün arttığını kaydeden Ilısal, şunları anlattı: “Henüz üretimine dair sanayicilerden ses çıkmazken, tüketicinin desteği yaptığımız anketlerde de görülüyor. ‘Otomotiv Müşteri Profili’ araştırmasının sonuçlarına göre bugün tüketicilerin yüzde 80’i yerli otomobile destek verirken, yüzde 72’si satın alırım yanıtını verdi. 6 ay önce yaptığımız aynı araştırmada ise ankete katılanların yüzde 60’ı yerli marka otomobile destek verirken, sadece yüzde 16’sı satın alırım demişti.”


Hemen yolda isteniyor


Türkiye çapında 2 bin kişiyle yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, ankete katılanların yüzde 76’si yerli marka otomobilin hemen yollara çıkmasını isterken, fiyatının ise 20-25 bin TL olmasını arzu ettiklerini söyledi. Araştırmanın sonuçlarında öncelikli olarak 2011 yılının tamamında yeni otomobil alımını genel olarak makro düzeyde tetikleyen en önemli iki unsur olarak sırasıyla fiyat/vergi oranlarının uygunluğu (yüzde 41) ve hemen ardından kredi olanaklarının sağladığı avantajlar (yüzde 25) geliyor.

__________________
Necip Fazıl çok fazla sigara içermiş. Bir gün bir öğrencisi ona gelir ve der ki; -Hocam bugün bir rüya gördüm bütün bitkiler Allah'a secde ediyordu, bir tek tütün etmiyordu...
Üstad cevabı yapıştırır: -Getirin o kafiri yakalım..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
otomobil, yerli, yolda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yerli helikopter ve otomobil için tarih verdi godmin Haber Arşivi 0 23 Kasım 2011 21:30
Yerli otomobil ‘Etox' İzmit'te tanıtıldı VaLerKa Otomobil Haberleri 8 10 Aralık 2007 03:44
Söz dinleyen otomobil yolda kont_dracula Otomobil Haberleri 4 05 Aralık 2007 10:46
İlk yerli otomobil Hattat 2007'de yola çıkıyor kont_dracula Otomobil Haberleri 0 15 Haziran 2006 09:44