IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Haziran 2012, 16:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Audi Le Mans'da R18 E-Tron Quattro İle Tarih Yazdı




Audi, 16-17 Haziran'da Fransa'daki Sarthe pistinde düzenlenen efsanevi Le Mans 24 Hours yarışında bir devrim gerçekleştirdi. Bugüne kadar başta quattro ile olmak üzere Dünya Ralli Şampiyonası ve Le Mans 24 Hours'da teknolojisiyle birçok gelişmeye imza atan Audi, bu kez de e-tron teknolojisi ile adını tarihe yazdırdı. Audi, dünyanın en büyük ve önemli marka takımlarının 24 saat durmadan yarıştığı Le Mans 24 Hours'ta bir hibrit araç ile zafere ulaşan ilk marka ve takım oldu.

Rupert Stadler: "Mühendislerimizin ve teknolojimizin başarısı"
Alman pilot Andre Lottere, hibrit R18 e-tron quattro ile pole pozisyonunda başladığı yarışı 24 saat sonra en önde kazanarak, Audi'nin hibrit ve elektrikli motor teknolojisinin geldiği son noktayı gözler önüne serdi. Bu zafer ile Audi, son 13 yılda Le Mans 24 Hours'da 10'uncu birinciliğini kazanmış oldu. Audi R18 quattro, 2006'da bu yarışı kazanan ilk dizel araç olmuştu.

Hibrit R18 e-tron quattro'nun zaferini pist kenarından izleyen Audi A.G CEO'su Rupert Stadler, "Dünyanın en ünlü dayanıklılık yarışı olan Le Mans'daki bu başarıyla, araçlarımızın teknolojik gelişmeleri ve mühendislerimizin uzmanlıkları bir kez daha gözler önüne serildi. Ultra hafiflik tasarımı ile e-tron quattro çalışmalarını birleştiren bir teknolojinin, ilk kez denendiği platformda, ilk yılda kazandığı başarının bizim için anlamı çok büyük" diye konuştu.

510 HP'lik Gelecek!
R18 e-tron quattro, ultra hafiflik tasarım felsefesi, e-tron elektrikli motor teknolojisi ve quattro ile Audi'nin tüm üretim felsefesini birleştiriyor. Motor sporlarında bir devri kapatarak yenisini açan Audi R18 e-tron quattro'nun 3.7 litre V6 TDI dizel motoru 510 HP'lik güç üretiyor.

Dizel motor, gücü arka tekerleklere aktarırken, ön tekerlekler de kinetik enerjiyi elektrik enerjisine çeviriyor. Yarış anında araçta oluşan ani frenlemelerle açığa çıkan kinetik enerji, ön tekerleklerdeki jeneratörler yardımı ile elektrik enerjisine dönüşüyor. Daha sonra bu elektrik motoru, hızlanma tekrar başladığında kısa bir süre içinde araca 204 HP'lik ek bir güç sağlıyor.

İlk üç sırada Audi'nin
Le Mans'da ikisi R18 E-tron quattro, ikisi de elektrik motorsuz ikizi olan R18 ultra olmak üzere 4 araç ile yarışan Audi, ilk üç sırayı kimseye kaptırmadı. André Lotterer - Marcel Fässler - Benoît Tréluyer'den oluşan ekip, R18 e-tron quattro ile birinci olurken, yine R18 E-tron quattro ile mücadele eden Tom Kristensen - Dindo Capello - Allan McNish ekibi ikinci sırada yer aldı. Oliver Jarvis - Marco Bonanomi - Mike Rockenfeller ise dizel Audi R18 quattro ile üçüncü oldu.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
audi, etron, mansda, quattro, r18, tarih, yle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Audi A6 Allroad Quattro PassioN Otomobil Haberleri 1 15 Ocak 2012 14:46
Audi A1 Quattro PassioN Otomobil Haberleri 0 08 Ocak 2012 00:47
Audi A1 Clubsport quattro konsepti SLyther Otomobil Haberleri 0 02 Haziran 2011 11:25
Audi Avus Quattro Concept Collettivo Otomobil Haberleri 0 11 Temmuz 2008 13:46