IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Sevda

Yeni Konu aç Konu Kapatılmıştır
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ocak 2013, 21:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Modifiye Nedir? - Modifiyeli Araçlar




Modifiye Nedir? - Modifiyeli Araçlar


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Modifiye Nedir?


Motorun gücünü artırmak, fren sistemini güçlendirmek, kabin ve karoserde bir takım değişiklikler yapmak,aracın daha süratli görüntüsü ve hızıyla dikkati çeken bir otomobil haline getirilmesi için yapılan değişikliklerdir.Diğer otomobillerden ayırt edilen en büyük özellik de bu olsa gerek.

Modifiyenin en çarpıcı özelliği motor gücünü artırmaktır. Daha geniş piston kullanmak ya da eksantrik milinin derecesini değiştirmek, motora güç kazandırmanın en etkin yolları. Bununla birlikte, elektronik beyin programının geliştirilmesi ve hava emmeyle egzoz sisteminin modifikasyonu. Turbo motorlarda bu işlemlerin yanında Turbo valfinin basınç limitini artırılması, intercooler'i büyütmek ve blow-off supabı monte ederek güç artırılabiliyor.

Otomobillerde yapılan bu teknik değişiklikler sadece sürat yapması için değil, yol tutuşu güçlendirmeyi ve frenaj kabiliyetini artırmayı da kapsıyor. Bu değişimlerin hepsi bir zincir olarak da düşünmemiz mümkün.Bu yüzden zincirlerden biri eksik olduğu zaman mutlaka olumsuz bir faktörle karşılaşmak kaçınılmaz oluyor.

Örneğin;Gücü artırılan otomobili yolda tutmak için birtakım teknik değişiklikler yapmak ve güvenli durabilmesini sağlamak için fren sistemini güçlendirmek gerekiyor. Biri eksik olduğunda, ölümle dahi sonuçlanabilecek kazaların yaşanması her an mümkün.

Bu nedenle modifiye işlemini yaptırırken doğru sıralama yapmak gerekiyor.
Bu arada kullanilan parçalarin titizlikle seçilmesi mutlaka belgeli ve trafikte kullanima uygun olduğuna dikkat etmek gerekiyor.Bu işlemi yaptırırken ilk yapılması gereken profesyonel kişilerden yardım alınması olmalıdır.

Teknolojinin gelismesi ile birlikte otomobillerinde farkli zevklere göre tasarlanması sağlandı. Bu farklı tasarımların ortaya çıkmasında belkide en büyük pay sahibi motorsporlarının oldu.Kabin içindeki süslemelerden alüminyum görünümlü depo kapaklarina kadar tüm aksesuarlarin temelinde Motorsporları yatıyor.

Dış görünümde lastik-jant, karoser kiti, farlar, far kasları, son susturucular,hava kanalları ve aynalar otomobilin otomobili diğer otomobillerden farklı kılan özellikler. Bu aksesuarlardan bir bölümü, otomobilin sadece görünümüne degil, yol tutusuna da katkı sagliyor. Kabindeyse Renkli göstergeler,vites topuzu, direksiyon simidi,konsol kaplamalari koltuklar yapilan degisiklikler arasinda yer aliyor.

Dikkat edilmesi gereken diğer bir hususta modifiyeli araçları kullanırken kendi hız zevkiniz için başkalarının canını tehlikeye sokacak şekilde caddelerde yarış yapmak yerine çeşitli kuruluşların düzenlediği yarışlarda adrenelinizi yükseltmenizi tavsiye ederiz.Unutmayın ki cadde ve sokaklarda yapılan hız özgürlük değildir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Modifiyeli Araçlar

Modifiye ; Bazen araçlardan bahsedilirken, bir terim duymuş olabilirsiniz, “ modifiye edilmiş araç” denir. Bu yazımızda bu terimin anlamından bahsedeceğiz. Sıfırdan başlayıp, detaylandırılacak yazı her bilgi seviyesindeki okurun ilgisini çekecek niteliktedir.

Modifiye , en basit anlamda bir otomobil üzerinde, aracın hızını, performansını, görüntüsünü farklılaştırmak için değiştirip, kişinin hayalindeki otomobili oluşturması için yapılan tüm değişikliklerdir.

Modifiye işlemlerine motorun gücünü arttırmak, fren sisteminde ve diğer birbirine bağlı temel parçalarda güçlendirici bazı değişikler yapıp, aracın iç ve dış donanımda görsel olarak farklılaşmayı sağlayacak tüm işlemler de dahildir.

Orijinal bir otomobil temelde uzun Ar-Ge çalışmalarına dayanan, bir mühendislik harikasıdır. Hepsi birbirine uyumlu olarak çalışan birçok parçadan meydana gelmektedir. Aracın performansını arttırırken yapılacak küçük bir modifiye işlemi, sistemin genel ahengini ve çalışmasını bozabilir.

Bu nedenle, modifiye işlemleri, her ne kadar kişinin isteklerini yansıttığı ve hayalindeki otomobili oluşturabileceği bir fırsat olarak karşımıza çıksa da, bu iş, profosyonellerle yürünmesi gereken bir yoldur. Araç modifiye edilmeden önce iyi düşünülmesi, işinin ehli, güzel işlere imza atmış referanslı bir ekiple çalışılması yerinde olacaktır. Kişi modifiye isteklerini net bir şekilde dillendirip ekiple paylaşmalıdır.

Bu, aynı zamanda araç severin, olmayacak bir istekle ya da maliyet yüklü bir modifiye işleminin de önüne geçecektir. Zira, araçtaki tüm parçalar birbiriyle uyumlu olduğundan, yapılacak ufak bir modifiye işleminin sistemin diğer parçaları üzerinde vereceği tepki titizlikle planlanmalıdır.

Modifiye işleminde, hem araç sahibi hem de bu işlemi yapan ekibin yüksek bir sorumluluk bilinciyle donanmış olması gerekmektedir. Örneğin otomobilde sürati arttırmak için yapılan bir modifiye işlemlerine paralel olarak yol tutuş ve freni kuvvetlendirici işlemlerin de yapılması gerekmektedir.

Aksi takdirde araç, emniyetli bir araç olmaktan çıkıp, üzücü kazalarla sonuçlanan olayların yaşandığı, sürücüye ve diğer araç sürücülerine zarar veren bir makine haline gelmektedir. İşinde uzman bir ekiple çalışmanın yanında, aracın gücünü, yol tutuşunu arttırıcı bir takım değişikler yaparken mutlak surette orijinal ve gerekli onay sertifikaları olan kaliteli parçaların seçilmesi gerekmektedir.

Bu, aracın daha uzun ömürlü olması ve sizin can güvenliğiniz için de şarttır. Piyasada geniş bir fiyat aralığında birçok yedek parça bulunmaktadır. Bu işe gönül veren kişi, öncelikle seçtiği tüm parçalarda titiz davranmalı, orijinal olmayan parçaları kullanmamalıdır. Parça pahalı geliyorsa da uygun olmayan ucuz bir parça takmak yerine, para biriktirip, hayallerini bir süre daha ertelemesi emniyeti için şiddetle tavsiye edilmektedir.

Aracı üzerinde yapılacak, sadece görsel değişikler belki de en masum modifiye işlemleridir. Araca çok daha spor bir görüntü kazandırmak için, jant, depo kapağı, ayna, göstergeler, vites topuzu, iç konsol ve bunun gibi aksesuara yönelik değişliklerle araç sever, hayalindeki araca kavuşabilir.

Bu noktada da kaliteli, garantili yedek parçalar kullanmak, daha sonrasında çıkabilecek ürün deformasyonuna bağlı bir takım sorunların önüne geçmesi bakımından önemlidir.

Modifiye araç kullanmak, ciddi bir sorumluluk istemektedir. Bu nedenle, hız ve performans arttırıcı değişlikler yapılmış bu özel araçların emniyetli bir sürüş keyfi için, mutlaka ve sadece bu işler için ayrılmış özel alanlarda kullanılıp, hız denemelerinin yapılması gerekmektedir.


Kaynak: Alıntılar

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Konu Kapatılmıştır

Etiketler
araclar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Süper Modifiyeli Araçlar Hasan Otomobil Haberleri 77 25 Mart 2009 14:37