IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Haziran 2013, 14:09   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mercedes CLA 2013 Fiyatı




Mercedes CLA 2013 Fiyatı Kaç Lira

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Uzun yıllar lüks modelleriyle tanınan Alman otomobil devi Mercedes, Amerika’nın Detroit şehrinde açılan Otomobil Fuarı’nda orta sınıfa yönelik CLA’yı tanıttı. A serisi üzerinde geliştirilen coupe formlu önden çekişli yeni model, mayıstan itibaren Türkiye’de pazara sunulacak. Aracın Türkiye’deki fiyatının 35-40 bin Euro olması bekleniyor.

ABD’nin Detroit şehrinde düzenlenen Otomobil Fuarı’nda, otomotiv devleri yeni modellerini görücüye çıkardı. Mercedes, özel bir gecede tanıttığı yeni CLA ile Türkiye gibi sedanların sevildiği ülkelerde daha da büyümeye hazırlanıyor. A serisi üzerinde geliştirilen coupe formlu önden çekişli yeni model mayıs ayından itibaren Türkiye’de pazara sunulacak. Fiyatı 35-40 bin Euro aralığında olması beklenen CLA’nın ilk yılında en az 2 bin adet satılması hedefleniyor. Böylece Mercedes, 1,6 litrelik C serisi ile başlayan, ardından A serisi ile devam eden orta sınıfa yönelik model sayısını artırıyor.

Türkiye’de geçen senenin son aylarında satışa sunulan A serisi 800 adedin biraz üzerinde müşteri buldu. 12 bin 730 adetlik toplam Mercedes satışının 10 bin adede yakınını vergi avantajından ötürü C serisi oluşturdu. Markanın bu yılki toplam binek otomobil satış planı 16-17 bin adet. Bunun 5 bine yakın kısmı A ve yeni CLA sedan modelinden oluşuyor. Mercedes 2014’ten itibaren yıllık 20 bin adetlik satış rakamları hedefliyor. Yeni CLA’nın tanıtımında konuşan Mercedes-Benz’in İstanbullu Başkanı Dieter Zetsche, 2012 yılında Avrupa’daki büyük resesyona rağmen bir satış rekoru kırdıklarını ve yılı 1 milyon 320 bin adetle kapattıklarını söyledi. Sözleşmesi şubat ayından itibaren 5 yıl daha uzatılacak olan Zetsche, bu büyük satış başarısında önemli payın, yıllık 305 bin adetlik satışla Amerika’ya ait olduğunu, geçen yıl Avrupa’daki her olumsuz gelişmeden sonra Amerika’ya telefon edip, moralini düzelttiğini söyledi. Mercedes’in ilk önden çekişli modeli A serisi üzerinde geliştirilen CLA, aynı zamanda markanın hatchback model üzerinden geliştirdiği ilk sedan versiyon. Yeni CLA ile BMW 1 serisi sedan ve yıl sonunda üretilecek Audi A3 sedana rakip olacak. Ancak boyutlarıyla aslında büyük ağabeyi C serisinin rakibi olan BMW 3 serisi müşterisine hitap edecek. 4 metre 63 santimetre boya sahip CLA, Türkiye pazarında 1.6 litrelik benzinli motorla manuel ve otomatik vites olarak, sonbahardan itibaren de 1.8 litrelik dizel manuel motor seçeneğiyle yola çıkacak. CLA 180’in Almanya’daki başlangıç fiyatı 28 bin 977 Euro olarak açıklandı. Otomobilin Türkiye fiyatı ise belli olmamakla birlikte vergiler sebebiyle 35-40 bin Euro seviyesine geleceği tahmin ediliyor.

A serisindeki tüm motorlar dört silindirli. Standart olarak ECO start/stop özelliğine sahip. Bu motorlar altı vitesli manuel şanzıman ile veya opsiyonel olarak 7G-DCT çift kavramalı otomatik şanzıman ile kombine ediliyor. Yeni nesil benzinli motorlarda, A 180’de 1.6 litre 122 BG, A 200’de yine 1.6 litre 156 BG, A 250’de ise 2.0 litre 211 BG güç sunuluyor. 109 beygirlik 1.5 litre dizel motorun da gelecek yıldan itibaren seriye dahil edilmesi bekleniyor.

Gölcük’ten Detroit’e geldi

Detroit Otomobil Fuarı’nda Amerikan markaları içinde en önemli alana sahip olan Ford standında Türkiye’de yılın ikinci yarısında satışa çıkacak olan yeni Transit ve yıl sonuna kadar Gölcük’te bantlardan inmeye devam edecek Connect modelleri ön planda yer aldı. Ford fuarın olduğu caddede dev binaları Transit, Connect ve Gölcük’te üretilen Turneo Custom modellerinin dev posteri ile kapladı. Ford’da ayrıca bu yıl içinde yollara çıkacak yeni Fiesta, Kuga ile diğer modeller ziyaretçileri ağırlıyor.

Hakimiyet, Avrupa markalarında

105 yıldır devam eden Detroit Fuarı’nda Avrupalı markaların ağırlığı dikkat çekiyor. Fuar alanının yarısına yakını Volkswagen Grubu markaları, Fiat Grubu markaları, BMW, Volvo, Jaguar gibi Avrupalılar tarafından yine önemli bir kısmı da Nissan, Toyota, Mazda, Hyundai, Kia gibi Uzakdoğulular tarafından sergilenen modellerle dolu.

Efsane Corvette daha çevreci

Amerikalıların efsane modeli Corvette yedinci nesliyle gün yüzüne çıktı. Üzerinde küçük blok 8 silindirli motor bulunan yeni model 450 beygir güç ve 610 NM torkla dikkat çekiyor. Araç 0-100 km hızlanmasını 4 saniyenin altında gerçekleştirirken, 100 km’de ortalama 9 litre benzin tüketerek alışılagelen ABD spor otomobil imajını da çevreci bir yapıya taşıyor. Corvette 7 ileri manuel ve 6 ileri otomatik vites seçeneği ile yola çıkıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2013, cla, fiyatı, mercedes


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mercedes-Benz CLS Shooting Brake - 2013 Afrodit Otomobil Haberleri 1 03 Mart 2020 23:50
2013 Mercedes-Benz SL 65 AMG V12 Biturbo Liaaa Otomobil Haberleri 1 29 Ocak 2013 03:30
New Mercedes A class 2013 AngeLus Otomobil Haberleri 0 08 Ekim 2012 09:31
2013 Mercedes-Benz G-Class Katherina Otomobil Haberleri 0 21 Ağustos 2012 09:39
2013 Mercedes-Benz SL SLyther Otomobil Haberleri 0 14 Aralık 2011 11:23