IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By SLyther

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Temmuz 2013, 04:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2014 Mercedes-Benz S63 AMG





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Tam 585 beygir ve 900 Nm tork gücünde!

Mercedes-Benz, 2014 model S63 AMG’yi en sonunda resmi olarak tanıttı.

Eylül ayında 2013 Frankfurt Otomobil Fuarı ile siftah yapacak olan yeni model, tasarım anlamında tipik AMG ayrılacakları ile geliyor olacak. Standart modelinkinden çok daha agresif tamponlar, daha etli yanlar, 19 inçlik alaşım jantlar ve dört çıkışlı egzost sistemi ile araç oldukça vahşileşmiş olsa da halen olması gerekenden daha evcil duruyor denebilir.

Aracın kalbinde yatan donanım ise Euro 6 ile uyumlu 5.5 litrelik çift turbolu V8. Tam 585 beygir ve 900 Nm tork gücünde olan bu doğrudan enjeksiyonlu benzinli motoru, Pieza enjektörlerine ve silindir başına dört sübap düşüren (kam mili ayarlı) tamamen alüminyum kartere ev sahipliği yapıyor. Havadan suya iç soğutma ile donatılan bu motor ECO başlat/durdur fonskiyonu ile birlikte sunuluyor. Motora bağlanan yedi vitesli AMG SPEEDSHIFT MCT spor aktarım sistemi de “C” (Kontrollü Tüketim), “S” (Spor) ve “M” (Manuel) olmak üzere üç farklı mod içeriyor.

Önceki modele kıyasla yeni S63 AMG 100 kilogram daha hafif. Bu hafifliğini AMG dövülmüş alaşımlara, hafifleştirilmiş lityum iyon bataryasına ve daha hafif iki parçalı fren sistemine borçlu olan araçta alüminyum, dış deride (ön uç ve tavan da dahil olmak üzere) kullanılıyor. Karbon fiberden yapılmış olan yedek lastik yuvasına da değinmeden geçemiyoruz. Sonuç olarak aracın kısa dingil aralıklı modeli; sürücü yolcu veya bagaj olmadan ancak benzin deposu %90 oranında doluyken 1,970 kilogram ağırlığında geliyor. Yine aynı koşullar altında uzn versiyon ise 1,995 kilogram tartılıyor.

Performanstan bahsetmek gerekirse 2014 Mercedes-Benz S63 AMG’nin 0’dan 100’e hem SWB hem de LWB versiyonları için 4.4 saniyede ulaştığını görüyoruz. Dört çeker sürüş sistemi ile 4MATIC uzun dingil aralıklı model diğer iki versiyona göre gözle görülür biçimde daha hızlı; 0’dan saatte 100 kilometreye sadece 4 saniyede çıkıyor! Üç model de elektronik olarak sınırlandırılmış 250 km/s’lik en yüksek hıza sahip.

Aracın yakıt tüketimi arkadan itişli modeller için 100 kilometrede 10 litre olarak ölçülürken 4MATIC türleri için bu miktar 10.3 litreye yükseliyor. İlk iki model kilometrede 237 gramlık karbondioksit emisyonuna sahipken dört çeker sürüş sistemi ile donatılmış araç kilometrede 242 gram krabondioksit dışarı salıyor.

Arabası için daha çok parayı gözden çıkartan müşteriler S63 AMG’lerini yüksek performans için tasarlanmış opsiyonel AMG seramik frenleri ile donatabiliyorlar. Standart versiyonunkilere göre %20 oranında daha hafif frenler içeren sistem önlerde 420 milimetrelik fren diskleri ile sunuluyor. Özel olarak boyanmış kaliperlerde AMG Carbon Ceramic logosu da mevcut.

Arkadan itişli S63 AMG’nin Sihirli Gövde Kontrolü (Magic Body Control) sayesinde ön cama yerleştirilmiş olan stereo kamera ile yol taranıyor ve bir ya da daha fazla tekerin süspansiyon sönümlemesi duruma göre otomatik olarak ayarlanıyor. Optimal sürüş konforunu yakalayabilmek adına tüm bu mekanizma bir saniyeden daha kısa bir sürede işini tamamlamış oluyor.

2014 model Mercedes-Benz S63 AMG bu Kasım ayında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki galerilerde yerini alırken İngiltere’de senenin sonundan önce piyasaya sürülmüş olacak. Aracın fiyatlandırması için Mercedes’i takipte kalacağız…

__________________
Necip Fazıl çok fazla sigara içermiş. Bir gün bir öğrencisi ona gelir ve der ki; -Hocam bugün bir rüya gördüm bütün bitkiler Allah'a secde ediyordu, bir tek tütün etmiyordu...
Üstad cevabı yapıştırır: -Getirin o kafiri yakalım..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2014, amg, mercedesbenz, s63


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2014 Mercedes-Benz GLA SLyther Otomobil Haberleri 1 18 Nisan 2014 15:26
2014 Mercedes-Benz E63 AMG Coupe SLyther Otomobil Haberleri 0 14 Haziran 2013 11:40
2014 Mercedes-Benz CLA 45 AMG SLyther Otomobil Haberleri 0 28 Mart 2013 12:14
2014 Mercedes-Benz SLyther Otomobil Haberleri 0 19 Mart 2013 22:20