IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2013, 13:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hibrit arabalar hakkında merak edilenler





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Hibrit arabalar hakkında merak edilenler yeni bir teknoloji olduğu için sizlere çalışma prensibinden avantajlarına kadar bilgiler vermeye çalışacağız. Hibrit...




Hibrit arabalar hakkında merak edilenler yeni bir teknoloji olduğu için sizlere çalışma prensibinden avantajlarına kadar bilgiler vermeye çalışacağız.

Hibrit arabalar genelde bazı kişiler tarafından elektrikli araçlar ile karıştırır. Arabaların bir fişe takıp şarj edileceğini zannederler. Ama Hibrit kelime anlamı olarak melez anlamına gelir yani birden fazla motor bulunuyor demektir. Bu motorlardan biri hepimizin bildiği benzin motoru diğeri ise elektrik motorudur.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Hibrit motorların çalışma prensibi
tamamen elektrikle çalışmazlar benzin de kullanırlar. Şimdi size bu iki motorun aynı anda ne oranlarda kullanıldıklarını açıklayacağım.

Araç çalıştırıldığı anda normal sürüş düzeyine gelene kadar benzin motoru daha fazla oranla kullanılır. Örnek vermek gerekirse %80 benzin motoru %20 elektrik motoru kullanılır. %80 benzin kullanılıyorsa nasıl tasarruflu olacak diye düşünüyor olabilirsiniz ama bu oranlar ilk hareket anındaki oranlardır. İlk hareket tamamlandıktan sonra bu oranlar değişecektir.

Sabit hızlı bir sürüşe geçildiğinde benzin motorunun kullanımı %20 ye kadar düşer hatta aynı ivme ile kullanıldığında %5 e kadar düşüyor. Geri kalan enerji elektrik motorundan alınıyor.

Arabanın yavaşlaması ile benzin motorunun etkisi giderek azalmaya başlar. Benzin motorunun yavaşlamasıyla ortaya çıkan ısı, elektrik jeneratörü ile elektrik enerjisine dönüştürülür ve Hibrit motor pili şarj edilir.
Araba durma anına geldiğinde benzin motoru tamamen devreden çıkar böylece durmak için gerekli enerji kayıpları ve benzin motorundan kaynaklanan egzoz gazı emisyonları etrafa yayılmamış oluyor.

Çok sessiz olan elektrik motoru bazı ülkelerde görme engellilerin kazalara karışmasına neden olduğu için şuan biraz gürültü eklenmiş durumda. Ayrıca aracın gücünü azaltıyor gibi yanlış bir düşünceye de sahipseniz böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyleyebilirim. Bizde kullanılmasa da bazı ülkelerde arazi taşıtı otomobillerde, 4X4 Jeep diye adlandırdığımız araçlarda da kullanılmaktadır ve Hibrit arabalarda vergi avantajları da kullanılıyor.
Bütün dünya enerji tasarrufu yapmanın önemini vurgulayıp Hibrit teknolojisine yönelmişken bizde bu teknolojide yerimizi almalıyız. Son olarak benzinli arabalar sonradan Hibrit motorlu arabalara dönüştürülemiyor. Şimdilik böyle bir şey söz konusu değil aracın Hibrit olması doğrudan yapısıyla alakalı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
arabalar, edilenler, hakkında, hibrit, merak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Anti-aging Kremler Hakkında Merak Edilenler Liaaa Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 03 Temmuz 2012 13:05
Tonikler Hakkında Merak Edilenler Liaaa Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 28 Mart 2012 16:54
Dukan Diyeti Hakkında Merak Edilenler System Sağlık Köşesi 0 15 Eylül 2011 20:29
Makyaj temizliği hakkında merak edilenler. Ruj Makyajın Püf Noktaları 1 24 Şubat 2011 21:26
Tonik Hakkında Merak Edilenler Dilara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 11 Aralık 2010 06:00