IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Aralık 2013, 21:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Araba ve kamyon sürücülerinin motosikletler hakkında bilmesi gerekli 10 kural




ARABA VE KAMYON SÜRÜCÜLERİNİN MOTOSİKLETLER HAKKINDA BİLMESİ GEREKLİ 10 KURAL

1. Yollarda daha fazla araba veya kamyon türü dört tekerlekliden yada on sekiz tekerliye kadar araçlar vardır. Gözler motosikletleri çoğunlukla bilinçsiz olarak ihmal eder. Bu yüzden bilhassa kavşaklarda motosikletler içinde bakınız.

2. Küçük olması nedeniyle motosikletler size olduklarından daha uzak görünürler. Aynı şekilde motosikletin süratini tahmin etmenizde zor olabilir. Bu yüzden bilhassa kavşaklarda veya yol ayrımlarında motosikletlerin göründüklerinden daha yakında olduklarını ön görünüz.

3. Yine küçük cesametleri yüzünden motosikletler kolaylıkla araçların kör noktalarında kalabilirler, yada araç dışındaki başka bir nesne(çalı, çit, köprü vs) tarafından maskelenebilirler. Hat değiştirmeden yada kavşaklarda dönüş yapmadan önce bilhassa daha dikkatli olarak çevrenizi kontrol için daha fazla zaman ayırınız.

4. Küçük cesameti motosikletlerin gerçek hızlarının üzerinde seyir ediyor görünmesine de sebep olur. Bu yüzden her motorcunun hız tutsağı olduğunu sanmayınız.

5. Motosiklet sürücülüğünde çok kere vites düşürerek yada sadece gaz keserek yavaşlanır ve stop lambaları yanmayacaktır. Bu sebeple daha fazla bir takip mesafesi bırakarak motorları takip ediniz. Kavşaklarda motorcunun görsel bir ikaz vermeden yavaşlayabileceğini biliniz.

6. Motosiklet sinyalleri çoğunlukla kendiliğinde kapanan tipte değildir. Bu yüzden bazı motor sürücüleri bilhassa yeni başlayanlar sinyalleri kapatmayı sıklıkla unutabilir. Bu yüzden yanmakta olan motor sinyalinin bilinçli olarak yakılıp yakılmamış olduğundan emin olunuz.

7. Motorcular hatları içinde engebeleri etkilerini minimize etmek, rüzgarı dengelemek, sollamak yada sadece görünürlüklerini arttırmak için pozisyonlarını ayarlarlar. Bunun motorcularca bilinçli olarak sürüş teknikleri gereği bilinçli olarak yapıldığını anlayınız. Bir gösteriş olmadığını biliniz.

8. Motosiklet manevrası üstün bir vasıtadır ancak siz karşınızdaki her motorcunun bir şekilde önünüzden kaçabilecek tecrübe ve ustalıkta olamayacağını biliniz.

9. Motosiklet ve araba durma mesafeleri neredeyse birbirinin aynıdır ancak kaygan zeminlerde motorların durması arabalara göre çok zordur. Bu yüzden yağışlı havalardaki ıslak ve kaygan zeminlerde motosikletleri takip mesafenizi kuru havalardaki motosiklet takip mesafenize göre artırınız. Motosikletler ıslak zeminde hat üzerinde kalarak kısa mesafede duramazlar.

10. Hareket halinde bir motoru gördüğünüzde bunu bir insan olarak görünüz. Sadece motor olarak değil.



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
10, araba, bilmesi, gerekli, hakkında, kamyon, kural, motosikletler, sürücülerinin, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google sürücülerinin başı beladan kurtulmuyor hayLaz Google 0 16 Eylül 2013 17:38
Kadınların Aşk Hakkında Bilmesi Gereken 8 Gerçek N999 Ah Kadınlar 0 17 Nisan 2012 17:20
Kızlar Kamyon Şoförü Olursa...Kamyon Arkası Yazıları da Böle Olur.. paradise Komedi ve Mizah 9 11 Temmuz 2008 15:10