IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Mart 2014, 21:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Volkswagen’in 56 Yıl Boyunca Üretilen Modeli




Otomobil tarihinin kilometre taşlarından biri daha hayata veda ediyor. Diğer bir deyimle, dünyanın en çok üretimde kalan araçlarından biri, yolun sonunda.. Otomobil denince ilk anda akla; Ford T Model, Wilys Overland (ilk Jeep), Land Rover, Volkswagen Beetle ( VW Type 1), Porsche 911 geliyor.… Bu sınıfa, üretildiği dönemlerde sevilen talep gören; ancak yakıt ve güvenlik normlarının uygulanması masraflı olacağından bantlara veda eden Volkswagen Kombi’’yi de ekleyebiliriz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Esas adıyla Volkswagen Type 2 ; Almanya, Arjantin, Meksika, Avustralya ve en son olarak Brezilya’da üretilen , 2013 yılının son günü itibariyle üretimi bitirilen Kombi, son olarak 60 adet özel seri Kombi Last Edition modeli olarak imal edildi. Son versiyonlar 26. 700 Euro fiyatla alıcısına ulaşıyor. Seri, halen Volkswagen Brezilya internet sitesinde yer alıyor. 1.4 litrelik motorla yolları arşınlayan araç, ilk olarak 1949 yılında Almanya’da üretiliyor. Brezilya’da ise 1957’’den 31.12.2013’’e kadar Güney Amerika’ya hitap ediyor. Type 2 aslında ilk Transporter serisi olurken, Type 1 efsanevi otomobil Beetle, bizdeki adıyla Volkswagen Kaplumbağa. Transporter Serisi zaman içinde yenilenip farklı nesillerle günümüze gelirken Type 2, gelişmekte olan ülkelerde ekonomikliği yanında, basitliği ve iş görürlüğü yüzünden bu yılın başına kadar gelebildi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Minibüs, panelvan, kamyonet olarak hatta günümüzde karavan veya köfteci dükkanı olarak gördüğümüz (son adıyla) Kombi; Bus, Lieferwagen, Camper, Transporter, Microbus model adlarıyla satılırken, Polonya’da Papağan, Kanada’da Hector, Finlandiya’da Lokomotif, Almanya’da Samba, Buli, Hippimobil takma adlarıyla çok sevildi. 1949′’dan bu yana; 1.1, 1.2, 1.5, 1.6, 1.7, 1.8 ve 2.0 litrelik benzinli motorlardan güç alan araç, son olarak 1.4 litrelik güç paketiyle satışa sunuldu. Arkadan motorlu ve arkadan çekişli olan araç, döneminin tasarım unsurlarını barındırırken çizgileriyle, yuvarlak farlarıyla herkese güleryüzlü göründü!

Son 60 minibüs, camlardan tabana kadar açık mavi, camlardan tavana kadar beyaz, iç mekanda ise mavi ve beyaz çizgilerle uğurlanıyor.Aracın içinde, mavi perdeler Kombi yazısıyla bütünlüğü tamamlarken lastikler beyaz jant ve yanaklarla törene çıkacakmış gibi her şeye hazır ve bakımlı olduğunu vurguluyor…. 1960′’lardaki kültür hareketlerinin sembolü olan Volkswagen Kombi, otomotiv dünyasının da en çok sevilen, talep gören araçlarından biri olarak hafızalarda kalacak.

Alıntıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
56, boyunca, modeli, volkswagen’in, üretilen, yıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şapka Modeli - Fiyonklu Örgü Çocuk, Elbise Modeli (açıklamalı) Sevda El Sanatları 0 21 Mart 2013 16:23
Panda Dışkısından Üretilen Çay Geliyor... ELa__ Esrarengiz Olaylar 0 22 Mart 2012 06:23
Japonya'da Üretilen Sütyen Elektrik Üretiyor Süslü Esrarengiz Olaylar 0 21 Kasım 2010 18:08
120 Yıl Önce Osmanlı'da üretilen Robot Nickolas Tarih 6 20 Mayıs 2010 21:38