IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Ocean

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mart 2014, 16:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Trafik bitecek, kent yerinde dönüşecek'




CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, yerinde dönüşümle herkesin mutlu olacağını belirterek “Trafik derdini bitireceğiz. İlçe kolay ulaşılır hale gelecek” dedi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Duygu Erdoğan / Milliyet - CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, kentsel dönüşümü sadece bina yapılanması olarak değil, bir doğa dönüşümü, yeşil alan dönüşümü olarak ve insanların hayatını keyifli hale getiren çalışmaları da kapsayan planlamalarla ele alacaklarını söyledi. İmamoğlu, Gürpınar ve Yakuplu’nun acil çözüm bekleyen alanlar olduğunu belirterek, “Kesinlikle orada yaşayan insanların yine orada kalacağı ve onların kabul edeceği bir yaşam biçimiyle oluşturulacak bir kentsel dönüşümü önemsiyoruz. İnsanları yurdundan edecek veya oradan mahrum edecek bir çalışma asla ve asla düşüncemiz olamaz. Bu zaten partimizin felsefesine de aykırı” dedi. Maksimum noktada herkesin mutluluğunun düşünüleceğini ifade eden İmamoğlu, ‘mağduriyetsiz ve yerinde bir kentsel tasarım’ mantığıyla hareket edeceklerine dikkat çekti.

İstanbul hattından gelişte ‘bölgenin vitrini’ olarak gösterdiği Yakuplu’yu özellikle önemsediklerini belirten İmamoğlu, ‘kentsel tasarım’ çalışmalarının, yıllardır Yakuplu’ya emek veren halkın hakettiği gibi bir yapılaşmayı sağlamak için hazır olduğunu vurguladı. İmamoğlu, “Biz, bu tasarımla insanların hayatını daha keyifli bir eylem olarak planlayacağız. Bunu biz çözeriz. İnsanların daha iyi koşullarda yaşama talebi var, zaten zihinsel bir dönüşüm başlamış, yeter ki doğru adımlar atalım. Şu anda insanlar bu sıkışmış hayatta farklı bir dönüşüm beklentisi içinde. Yaşamın apartman olmadığını, sokakta, mahallede, insanların birbirini tanıyıp selamlaştığı alanlarda olduğunun farkında” diye konuştu.

Metro hemen başlamalı’
İmamoğlu, trafikte birkaç hattın sorun oluşturduğunu belirterek, Beylikdüzü’nün kendi içinde ve kent merkezindeki ulaşımını, oluşturdukları projelerle, problem olmaktan çıkaracaklarını ifade etti. Bizimkent, Yakuplu ve Migros kavşaklarında yeni düzenlemeler yapılacağını söyleyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Bizimkent girişi ve Beykent girişi mutlaka rehabilite edilmeli çünkü ilçeye girişte sorun var. İnanılmaz zorluk yaşanıyor. Mevcut belediye hiçbir şey yapmamış. İstanbul’la olan ulaşımda şu an metrobüs ön plana çıkmış ama insanlar normal otobüs hattını özlemiş durumda. Fiziki olarak kimse metrobüsten memnun değil. Beylikdüzü sadece Beylikdüzü olarak değil, Avcılar, Esenyurt ve Büyükçekmece’yi bölgenin ayrı merkezi olarak kabul edebiliriz. Bu bölge 1 milyon 750 bin resmi nüfusa sahip. Siz bu kadar nüfusu İstanbul merkeze sadece metrobüs bağlantısıyla ulaştırıyorsanız zaten büyük sıkıntı demektir. 2003 yılından beri bekleyen bir metro hattı var. 2007’den beri ‘başlayacağız’ denilen bir projedir ama hâlâ bekliyor. Artık bırakın İstanbul bağlantısını, insanlar Esenyurt’a giderken de bu sistemi kullanmak istiyor. Derhal raylı sistem ve metro çalışmalarına başlanacak. Beylikdüzü’nün sahil kısmındaki insanlar ana aksa minimum 45 dakikada ulaşıyor. İstanbul’da Beylikdüzü denilince akla zor ulaşılan ve çok konut olan yer terimleri geliyor ama biz ikisini de tersine çevireceğiz. Kolay ulaşılan ve çok güzel yaşamın olduğu bir ilçe olacak.”


Bisiklet için özel yol’
Sahili kendi içinde ve deniz otobüsü kullanımını destekler projelerle kolay ulaşılabilir bir alana dönüştüreceklerini dile getiren İmamoğlu, 46 kilometrelik bisiklet yolu çalışmalarıyla Beylikdüzü’nün düz arazi yapısından faydalanacaklarını vurguladı. İmamoğlu, “Böylece, bisikleti kent içi ulaşımın ve E-5’e erişimin kolay ve etkili araçlarından biri haline getireceğiz. Bu, Beylikdüzü’nde bir kültür haline gelebilir. Böylece çevreye verilen zararı da azaltabiliriz” dedi.

EKREM İMAMOĞLU KİMDİR?
1970’te Trabzon’da doğan Ekrem İmamoğlu, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünden mezun oldu. 1992’de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketlerinde iş hayatına başladı. Şirketin yönetim kurulu başkanlığını üstlendi. Trabzonspor Futbol Kulübü’nde yöneticilik, Trabzonspor Basketbol Kulübü’nde kurucu ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Beylikdüzüspor Kulübü’nde görev aldı. 2008’de CHP’ye üye olduktan sonra 2009 yerel seçimlerinde Beylikdüzü Belediyesi için aday adayı oldu. 2009’da CHP MYK tarafından ilçe başkanlığına atandı. 2012’de yeniden ilçe başkanı seçildi. Evli ve 3 çocuk babası olan Ekrem İmamoğlu 23 yıldır Beylikdüzü’nde yaşıyor.

Beylikdüzü’nü İstanbul’un en güzel sahillerinden biri yapacağız’
Sahil şeridinin 8 kilometresinin halka açılabileceğini belirten İmamoğlu, “Sadece bir kilometresinde bir asfalt yol, biraz yeşillendirme yapıldı. Biz oraya asfalt dökünce halka açmış sayıyoruz kendimizi. Sahil işi tasarım işidir. Şu ana kadar yapılan tasarımlar vatandaşı denizden koparıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin başlatmış olduğu bir su ürünleri hali var ki bu da Beylikdüzü’nün geleceği açısından büyük sıkıntıdır. Kordon olarak tanımladığımız 8 kilometrelik hatta bir sahil projesi geliştirdik” dedi.

İmamoğlu, doğal kumsalı olan bir sahil olduğunu söyleyerek, içinde sosyal aktivite alanlarının da olacağı bir çalışma yaptıklarını dile getirdi. İmamoğlu, “Beylikdüzü’nü İstanbul’un en güzel sahillerinden biri yapmaya aday bir çalışmayı vatandaşlarımıza sunduk, sahildeki ulaşımı raylı sistemle sağlayacak bir çalışmayı da uygulamaya alacağız” diye konuştu.

Yaşam Vadisi projesi
“İstanbul’un çekim merkezi Şişli midir, biz Şişli’yi geçmeyi planlıyoruz” diyen İmamoğlu, 1 milyon metrekarelik ‘Yaşam Vadisi’ projesini hayata geçireceklerini belirterek, “İstanbul’un en büyük parkını Beylikdüzü’ne kazandıracağız. Dinlenme, eğlenme ve spor alanları, eğitim, sağlık tesisleri, botanik bahçesi, tematik parkları, yürüyüş yolları ve gezinti tramvayı ile Yaşam Vadisi vatandaşlarımızı hasret kaldıkları doğa ve yeşile kavuşturacak. 5.5 kilometrelik bir yeşil hat ile Beylikdüzü’nün içinden sahile kadar uzanacak olan Yaşam Vadisi’nin tamamı kamu alanlarının düzenlenmesiyle oluşturulacak” dedi.

Cumhurİyet Bulvarı projesİne başlayacağız’
İmamoğlu, Beylikdüzü’nde hiçbir cazibe alanı olmadığına dikkat çekerek, “İnsanları sokağa çekip esnafıyla buluşturup, belki her mahallede farklı alışveriş festivalleriyle sistemi oluşturacağız. Hem vatandaş, hem esnaf faydalanacak. Derhal Cumhuriyet Bulvarı projemize başlayacağız. Şehir merkezi oluşturacağız. İçinde tören alanları, kültür merkezleri, müzeler olacak. Yine sahil aksında tarihle bütünleşmiş üç köy var; ‘Üç Köy Üç Meydan’ projemizi hayata geçireceğiz, Yakın Tarih Müzesi kuracağız” diye konuştu. Sokak hayvanları için duyarlı bir belediye olacaklarını vurgulayan İmamoğlu, koşulların iyileştirilmesi ve sağlık konusunda bir merkez oluşturacaklarını kaydetti.

Herkesi ‘işi’yle buluşturacağız
İmamoğlu, Beylikdüzü’nde 100 binin üzerinde istihdam sağlayan sanayi bölgeleri bulunmasına rağmen işsizliğin en yoğun olduğu ilçelerden birinin de Beylikdüzü olduğunu söyledi. İmamoğlu, şöyle konuştu: “Özellikle engelli vatandaşlarımızın gerçekten istihdamı sağlanacak, ‘kanunen bulunduralım’ değil, bu insanların mutluluğu bizim için daha da değerli. Şu anda dahi ‘iş - istihdam komisyonu’muz çok etkin olarak çalışmakta. Bunu belediye bünyesinde kurumsal hale getirip, insan kaynakları çalışmalarını yürüteceğiz. Vatandaşlarımız nasıl iş arayacağını bilemiyor, iş sahibi de nasıl çalışan bulacağını bilemiyor. Her kesimi işiyle buluşturacak bir sistem hazırladık.”

Kent hastanesi yapılacak, ilçe eğitim üssü olacak’

İmamoğlu, Beylikdüzü’nde yaşayanlar için, sağlık hizmetlerinin nasıl işlediği ve sosyal haklarını nasıl elde edebilecekleriyle ilgili olarak yaşadıkları sıkıntıları çözmek için bir danışma hattı kuracaklarını kaydetti. “Sağlık övülürken kaosa dönmüş” diyen İmamoğlu, Beylikdüzü’ne kent hastanesi kazandırmak istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Devlet hastanesi anlamında aktif yatak sayısı 150 civarında. Devlet eliyle atılan adımlar var, üç yıl sonra tamamlanacağını düşündüğümüz bu sistemle, bu yakada yani Avcılar, Esenyurt, Büyükçekmece’yi de kapsayan alanda yatak sayısının 550-600’lere çıkabileceğini düşünüyoruz. Ama üç yıl içinde bu alanda nüfus 2 milyon civarında olacak, bunun yetmesi mümkün değil. Evde bakım ve hizmete ulaşamayan hastaların nakli konularında ciddi anlamda destek sağlayacağız.”

İstanbul’un iyi ve nitelikli eğitim kurumlarının Beylikdüzü’nde olacağını söyleyen İmamoğlu, “Ana unsurumuz eğitim. Nüfus senede 15 bin artıyor diyoruz. Her sene okul kazandırmalıyız ve sürekli olarak devam etmeliyiz demektir. 2012-2013 sürecinde başlatılmış bir okul yok, demek ki biz göreve gelir gelmez bu sorunla karşı karşıya kalacağız, hemen ilk adımımız bu yönde olacak. Meslek eğitimleri, üniversite sonrası iş bulma anlamında da biz bölgenin avantajlarını kullanacağız. Beylikdüzü’nde bir üniversite için hemen harekete geçeceğiz” dedi.


Yardımlarda vatandaşın onuru zedelenmesin’
Ekrem İmamoğlu, sosyal yardımlarda ‘vatandaşı belediyenin ayağına getiren ve dilenci konumuna düşüren bir anlayışı şiddetle reddettiklerini’ söyleyerek, “Bu işin çok sistematik, vatandaşın o kurumun kapısına geldiği değil, o kurumun vatandaşın kapısına giderek gerçekten ihtiyacı tespit ederek ve yardımlaşmayı kimsenin görmediği, bilmediği şekilde vatandaşa ulaştırmak hedefindeyiz” dedi. İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Biz gözü yaşlı çok anneler görüyoruz, gözü yaşlı çok aileler görüyoruz. Yalnız yaşayan ve çocuğunu bırakacak bir yeri olmadığı için çalışamayan kadınlar, ihtiyaç sahibi kadınlar var. Belki yokluk içinde eğitimine devam edemeyen çocuklar var. Ama aleni şekilde çocuklara bir şeyler dağıtılması, çocuklara yardımların okullarda verilmesi, insanların rencide edilerek bu yardımların yapılmasını kabul etmiyoruz. Bir ağ kurarsınız, herkesi tetkik edersiniz. Bunun yolu da toplumu yönetimin içerisine katmakla olur. Biz dedik ki, burada 250 bin insan yaşıyor ve bu 250 bin insan Beylikdüzü’nde ne varsa bütün bu değerlerin ortak sahibi. Biz, ‘bu ilçede yaşanan bütün sorunlar bizim sorunlarımızdır’ diyerek, sahiplenerek çözüm bulmayı kendimize ilke edindik.”

Toplumdaki dezavantajlı kesimler için çalışacağız’

İmamoğlu, Beylikdüzü’nün, kadın emeğinin karşılığını bulabileceği bir ilçe olmasını istediklerini söyleyerek, “Gerçek yeteneklerini gösterebildikleri, emeklerini yansıtabilecekleri bir iş ortamını kadınlarla buluşturmak istiyoruz. Belki yarı zamanlı bir çalışma imkanı sağlamak, bunlarda aracı olabilmek, belki evlerinde iş yapabilme imkanlarını daha aktif, daha yoğun hale getirmeye çalışmak, bu anlamda ciddi bir altyapı oluşturduk. Ailesine katkıda bulunmak isteyen ancak çocuğuna bakmak durumda kalan kadınlar var. Ücretsiz kreşler açacağız. Şu anda acilen dört mahallede bu ihtiyacı tespit ettik, gelir gelmez başlayacağız” diye konuştu.
Seçim ortamında da engelli ve yaşlılar için koordinasyon merkezi kurduklarını, her ortamda bu kesimlerin desteklenmesi için çalışacaklarını belirten İmamoğlu, “İnşallah bir engelli arkadaşımız da bizimle birlikte mecliste olacak. Biz engelli vatandaşlarımızı toplumdan ayıran, onları izole eden bir anlayışla asla değil, engelli parkı, engelli merkeziyle asla değil, aksine engellinin de rahatça gireceği merkezler, alanlar oluşturacağız. Tüm kentte engelleri kaldıracağız” dedi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 18 Mart 2014, 16:18   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 'Trafik bitecek, kent yerinde dönüşecek'





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 18 Mart 2014, 17:45   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 'Trafik bitecek, kent yerinde dönüşecek'




ampül partisinin yaptğı yol/suzlukları da gördük
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
yolsuzluğun yolunu yaptılar.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bitecek, dönüşecek, kent, trafik, yerinde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İran'da internet 'İrannet'e mi dönüşecek? Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 02 Mayıs 2013 22:09
Trafik Cezaları, Trafik Ceza Maddeleri, Trafik Ceza Kodları, Trafik Ceza Kanunu Nedir PauL Otomobil Haberleri 0 26 Kasım 2011 09:55
Güneş Ömrünü Tamamladığında Bir Kara Deliğe Mi Dönüşecek? yoSun Merak Ettikleriniz 0 19 Haziran 2011 00:37
' Fransız yetimhanesi ' rezidansa dönüşecek!. Sametold Haber Arşivi 0 05 Aralık 2010 21:17
İnsanoğlu uzaylıya dönüşecek Angel Haber Arşivi 1 06 Aralık 2008 15:24