IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Eylül 2014, 20:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye'de 18 bin 950 adet satıldı




Türkiye'de 18 bin 950 adet satıldı

Lansmanı geçen yıl haziran ayında yapılan Yeni Corolla'nın, Türkiye'de 18 bin 950 adet satış rakamına ulaştığı bildirildi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Lansmanı geçen yıl haziran ayında yapılan ve Toyota'nın "amiral gemisi" olan Yeni Corolla'nın, Türkiye'de 18 bin 950 adet satıldığı bildirildi. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Pazarlama Direktörü Murat Akdağ, bir programa katılmak için geldiği Sivas'ta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de de ürettikleri Corolla ile gurur duyduklarını söyledi.
Corolla'nın Toyota'nın en önemli marka değeri olduğunu belirten Akdağ, 11. nesil Corollaların 2013 yılında trafiğe çıkmaya başladığını anımsattı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Corolla'nın geçen sene haziran ayında yapılan lansmanının ardından Türkiye'de 2013 yılını 13 bin 161 satış rakamıyla kapattığını, bu yılın ilk 5 ayında da 5 bin 789 adet satıldığını aktaran Akdağ, yurt genelinde toplamda 18 bin 950 adete ulaştıklarını ifade etti. Akdağ, Corolla'nın, Toyota'nın toplam satışında ciddi bir yer tuttuğuna dikkati çekerek, "Corolla, efsane bir marka. Bugüne kadar 41 milyona (dünya genelinde) yakın sattı. Corolla, üretiminin bir kısmı da Türkiye'de yapılıyor. Dolayısıyla Corolla hem dünyada hem de Türkiye'de bir efsane, bizim en iyi sattığımız model. Satışımızın yaklaşık yüzde 60'ı Corolla'dan geliyor. Bu, ciddi bir oran. Corolla, hem dış hem de iç dizayn itibarıyla son derece kuvvetli bir konumda. Pazarda da oldukça iddialı" diye konuştu.
Ağırlıklı olarak geçen yılın ikinci yarısında Corolla satışlarının arttığına dikkati çeken Akdağ, bu yıl ise Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışı ve ödeme koşullarındaki düzenlemelerden bütün otomotiv pazarı gibi kendilerinin de etkilendiğini belirtti.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Akdağ, geçen yılla aradaki farkı kapatmak için çalıştıklarını dile getirerek, Corolla ile ivme kazanan satışlarla açığı ciddi anlamda kapatmaya başladıklarını söyledi.
Özellikle perakende satışlarda son derece iyi konumda olduklarını belirten Akdağ, filo satışlarında da kendilerini geliştirmeleri gerektiğini kaydetti.
Yıl sonu hedefi, 30-40 bin adet satış

Türkiye'de bu yıl otomotiv pazarında yaklaşık 650 bin adet araç satılmasının beklendiğini ifade eden Akdağ, "Bunun 500-550 bin arası muhtemelen binek araba olacak. Toyota'nın pazar payı da yüzde 5'ler düzeyinde. Hedeflerimize uygun olarak ilerliyoruz. İlk 5 aydaki satışlarımız planladığımız seviyelerde gidiyor. Bu yılı, 30 ila 40 bin arasında bir rakamda bitireceğiz" diye konuştu.
ÖTV artışı ve ödeme koşullarına ilişkin yapılan düzenlemeler nedeniyle Türkiye'de araç satışlarının geçen yıla göre yüzde 25-27 geride seyrettiğini belirten Akdağ, "Eskiden bir tüketici bayiye gelip herhangi bir ön ödeme yapmadan 72 ay kredi kullanarak bir araca sahip olabiliyordu. Düzenlemelerden sonra hem ÖTV oranları artırıldı hem de yüzde 30 ön ödeme şartı getirildi. Geri kalanı da kredilendirirse, bunun da 48 ay içerisinde ödenmesi gerekiyor. Bu durum, otomobil satışlarını etkiledi" dedi.
Akdağ, 2014'ün sektörün tamamı için güzel geçmesini diledi.


__________________




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
18, 950, adet, bin, satıldı, türkiyede


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye'de 4 yılda kaç kitap satıldı? coquettishness Haber Arşivi 0 03 Kasım 2013 13:27
Chevrolet Volt şimdiye kadar sadece 3 bin adet satıldı SLyther Otomobil Haberleri 0 21 Kasım 2011 11:56
Türkiye'de Bir İlk Tıklayarak En çok Kazandıran Yepyeni Sistemler(2 adet) bey_muhendis İnternetten Para Kazanma Yolları 1 14 Haziran 2010 00:35