IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ekim 2014, 10:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tesla Model S P85D: 4 Çekişli Geliyor




Tesla Model S P85D: 4 Çekişli Geliyor

Elektrikli otomobiller üreten Tesla, dünyanın en iyi sedanları arasında gösterilen Model S'in D versiyonunu



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Genel tasarımın korunduğu araç, sürüş dinamiklerini etkileyen yeni özelliklere ve günvelik için geliştirilen teknolojilere sahip.

Tesla Model S'in en güçlü versiyonu olan P85, yapılan yenileme sonrasında hem daha performanslı hem de tek şarj ile daha uzun mesafe gidebiliyor. P85D olarak isimlendirilen modelin en dikkat çekici yeniliği, 4 tekerlekten çekiş sistemine sahip olması. Önceki model sadece arkadan itişli sürüş sunabiliyordu. Dört tekerden çekiş sistemi için Tesla, aracın hem ön hem de arka aksında iki ayrı elektrik motoru kullanıyor.

50/50 gibi dikkat çekici bir ağırlık dağılımı sunan Model S P85D, 416 beygir güç ve 85 kWh saat kapasiteli pili sayesinde, 0'dan 60 mph (96 km/h) hıza 3.2 saniyede çıkabiliyor. Önceki modelde 4.1 saniye olan bu değerin neredeyse 1 saniye geliştirildiğini görüyoruz. Ortaya çıkan bu performans sonucuyla Model S P85D, en az 100 bin dolar daha yüksek etiket fiyatına sahip olan Ferrari 458 Italia'dan daha çabuk hızlanmayı başarıyor.

Porsche 911 Turbo ve Lamborghini Huracán LP 610-4 ile aynı sürede 96 km/saat sürate erişebilen Model S P85D, bunu çok daha makul enerji maliyetiyle gerçekleştirip, aynı zamanda performans/tüketim kriterinde tüm rakiplerini geride bırakmayı başarıyor. Model S'in bu derece gelişiminde etkili olan faktörlerden biri de, motor yönetiminde yapılan güncellemeler. Peki yeni teknoloji paketi araca neler kazandırıyor ?

Tesla'dan yapılan açıklamaya göre, Model S'in yeni D versiyonlarında aracın seyahat halinde diğer objeleri ve araçları fark edebilmesi adına ileri görüş kamerasıyla birlikte gelişmiş sensörlere yer veriliyor. Otomotiv endüstrisi için bu adımlar yeni sayılmaz ancak, Tesla Model S'in D versiyonlarında bu paket ile sadece hızlanma değil aynı zamanda güvelik te geliştirilmiş olacak. Elon Musk tarafından "oto-pilot" olarak adlandırılan sistem çerçevesinde, ileri görüş radarı, yüz tanımlama özellikli kamera ve 360 derecelik sonar ile şerit kontrolü, aktif otomatik fren yeteneği ve kendine kendine paralel park gibi yetenekler kazandırılıyor.

Elon Musk'a göre sürücüsüz otomobiller için en az 5-6 yıla ihtiyaç var ancak bu demek değil ki, araçlar seyahat esnasında sürücü üzerindeki bir takım sorumlulukları alarak onları rahatlamayacaklar. Eklenen bilgisayar kontrollü yeni sistemler ile birlikte D serisi yeni Tesla Model S'ler olaylara daha hzılı tepki verebilecek otoyolun belli kısımlarında hız arttırarak sürücüye ekstra tepki süresi yaratabilecek ve uzun mesafede dinamik hız ayarlaması yapabilecek. Tesla, en gelişmiş model olan P85D'yi, Aralık ayı itibariyle 120 bin dolar civarından başlayan fiyatlandırma ile satışa sunacak, 60D ve 85D ise Şubat ayında gelecek.


__________________




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
4, Çekişli, geliyor, model, p85d, tesla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nikola Tesla - Radyo Lilith Mucitler ve İcatları 0 02 Ekim 2014 17:53
Ünlü top model Alessandra Ambrosio Türkiye'ye geliyor Seth Haber Arşivi 0 23 Eylül 2014 16:49
2013 model Volkswagen Golf 7 geliyor Kungiman IF Ekstra 0 06 Ekim 2012 18:36
Ünlü model Irina Shayk İstanbul'a geliyor PassioN Haber Arşivi 0 15 Nisan 2012 21:20
Nikola Tesla, Candy Merak Ettikleriniz 0 11 Eylül 2010 17:08