IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ocak 2015, 15:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Otomobil endüstrisinden geleceğin arabaları.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Otomobil endüstrisinin inanılması güç yeni teknolojilerini keşfedin.
Otomobil dünyası şimdiden birçok yenilikle teknolojiyi sonuna kadar kullanır durumda. Kullanıcıların da arabalarında akıllı dünyanın nimetlerinden yararlanmak istemeleri ile markaların arabalarını akıllandırmak ve daha da geliştirmekten başka seçenekleri kalmıyor. Teknolojik gelişmeler bize şimdiden geleceğin arabalarında nelerin olacağını gösteriyor. Bunlar arasında kalp atışını ölçmeden, beyin dalgalarını okumaya kadar giden arabarlar mevcut. Peki bunlar dışında hangi otomobil markalarında nasıl teknolojiler gelecekte bizleri bekliyor? İşte dünyaca ünlü araba markalarının gelecekte bizlere sunacakları akıl almaz teknolojiler.

Totoya Fun-Vii
Toyota bu modelinde alışılagelmiş otomobil tasarımının dışına çıkmış, hatta aslında bir arabadan çok devasa akıllı telefon olduğunu bile söylesek çok da hata yapmış sayılmayız. Toyota Fun-Vii’de yer alan LED ekran ile arabanızı kişiselleştirebiliyorsunuz. Araç internete bağlanabildiği için aracınızdaki herhangi bir hasarı anında yetkili kişilere iletebiliyorsunuz. Araçta yer alan etkileyici görsel asistan ise kaybolduğunuzda sizin için takip etmeniz gereken doğru yolu çiziyor.

Volvo XC90
Volvo’nun kalitesi arabayla ilgilinen herkesin malumu. Bu kalite kavramı geleceğe taşındığında bir sürücü için ne kadar önemli geliştirmeler yapabileceğini siz düşünün. 2015 Volvo XC90 modelinde yer alacak otomatik fren sistemi, yolda yer alan herhangi bir çöküntü, çukur gibi engellerde frenleri devreye sokuyor. Gerçi bu özelliği yüzünden ülkemizde bu aracın pek hareket edemeyeceğini söyleyebiliriz. Ayrıca araçta bulunan hava süspansiyonu da aracın yüksek konforlu bir yolculuk yapmasını sağlıyor. XC90’nın bir diğer özelliği olan kuyruk asistanı da kalabalık yollarda kullanıcının elinden kontrolü alıp, sürücünün istediği şeylere zaman harcamasına olanak tanıyor.

Ford C-Max Solar Enerji
Ford C-Max özellikle alternatif enerji konusuyla dikkat çekiyor. Arabanın tepesinde bulunan güneş enerjisi paneliyle elektrik üreten araç, bu anlamda bir ilk olarak karşımıza çıkıyor. Araç böylece hem kendi kendini şarj ediyor hem de çevreye zararlı bir atık bırakmıyor.

Toyota FV2
Toyota geleceğin arabaları konseptine iyiden iyiye kafa yormuş olacak ki diğer arabalara nazaran çok daha orijinal tasarımlar geliştirmiş durumda. Özellike FV2 modeli bunun en iyi örneklerinden. Araç sadece tasarımıyla değil aynı zamanda özellikleri ile de geleceğin arabası ismini hak ediyor. Alternatif eneriji kaynaklarına önem veren Toyota, FV2 modelinde elektrikle çalışan motoru tercih etmiş.178 cm uzunluğunda ve 1 metre yüksekliğinde olan bu ilginç görünümlü araçta bulunan yüz tanıma sistemi ile sürücünün ruhsal durumuna göre aracın aydınlatılmasını ayarlıyor. Evet, Toyota FV2 kişinin duygularını okuyabiliyor. Ayrıca araçtan araca iletişim özelliği de bulunuyor.

Rimac Consept One
Elektrikli araçların iyi performans gösterdiğine inananlardansanız Rimac Consept One tam size göre. Toplam 1,088 beygir gücünde olan bu elektrikli araba dünyanın en hızlı elektrikle çalışan otomobili; sadece bu araç tek başına elektrikli motorun geleceği hakkında ipuçları veriyor.

BMW i8
“Otomobil alacaksan Alman markası alacaksın” diye söylemiş büyüklerimiz. BMW i8’de Alman malı otomobilin hakkını veren bir araba. Akıllı telefonunuza bağlanabilen bu aracın batarya seviyesi gibi pek çok bilgilerine iOS ya da Android üzerinden yüklediğiniz bir uygulamayla ulaşabiliyorsunuz. Özellikleri bir yana sadece tasarımıyla bile geleceğin arabası sayılabilir.

Tesla Model S
Geleceğin arabaları dedikten sonra Tesla’dan bahsetmesek olmazdı. Tesla Model S’de akıllı hava süspansiyonları var. 360 derece çevresini algılayan sensörlerle donanmış araba, bu sensörleri kullanan otopilot sayesinde kötü trafiklerde yardımcınız oluyor ve dilerseniz araç sizin yerinize park edebiliyor. Ayrıca aracın elektrikli motoru son derece kusursuz bir performans sergiliyor. Tesla Model S, benzinli araçla alınabilen performansın, elektrikli araçla alınamayacağı önyargısını da yerle bir ediyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
arabaları, endüstrisinden, geleceğin, otomobil


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Burcuna Göre Otomobil ve Otomobil Kullanımı Süslü Burçlar, Fallar ve Kehanetler 5 03 Mart 2020 23:56
Otomobil Tekneler, Otomobil Tekne Resimleri, Otomobil Tekne Fotoğrafları Violent Denizcilik 0 04 Aralık 2014 22:41
Geleceğin Otomobil Teknolojileri Kacak Otomobil Haberleri 0 10 Şubat 2012 10:17
Geleceğin Arabaları Afrodit Otomobil Haberleri 0 12 Ocak 2012 14:44
Bursa Özel Anadolu Arabaları Müzesi - Tofaş Anadolu Arabaları Afrodit Marmara Bölgesi 0 26 Kasım 2011 00:53