IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Aralık 2015, 11:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MINI, EuroNCAP Advanced Ödülü Kazandı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MINI, şehir içi fren fonksiyonunu içeren yaya uyarı sistemi ile 2014'te EuroNCAP Advanced ödülünü kazanmıştı. Sistem, MINI 3 Kapı ve MINI 5 Kapı için Sürüş Asistanı opsiyonunun bir parçasını oluştururken, güvenlik uzmanları tarafından şehir içi trafikte kaza riskini azaltan, çığır açıcı bir yenilik olarak değerlendiriliyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Avrupa hükümetleri, otomobil kulüpleri ve sigorta şirketlerinin sponsorluğunu yaptığı EuroNCAP Advanced ödülü 2010'dan beri verilmekte ve güvenlik ile yolcu koruması alanındaki önemli ilerlemeler sağlayan ileri gelişmeleri ödüllendirmekte. Ödül, özellikle tüm Avrupa'da kabul gören EuroNCAP çarpışma testi gerekliliklerinin ötesine geçerek, yeni bir çığır açan yeni sistemlere odaklanıyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

MINI, şehir içi fren fonksiyonunu içeren yaya uyarı sistemini, premium küçük otomobil segmentindeki orijinal modelin yeni neslinin pazar lansmanı sırasında, özel donanım özellikleri programı kapsamında tanıttı. Tüm MINI 3 Kapı ve MINI 5 Kapı modelleri için sunulan Sürüş Asistanı opsiyonunda, aktif cruise control, uzun huzme asistanı, yol işareti algılama ve şehir içi fren fonksiyonuna sahip çarpışma uyarısı gibi özellikler bir araya getirildi. Bu işlevsel farklılık, MINI'yi sürerken konforu ve güvenliği önemli ölçüde artırması sayesinde Sürüş Asistanını son derece cazip bir seçenek haline getiriyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

EuroNCAP ödülü kazanan şehir içi fren fonksiyonuna sahip yaya uyarı sistemi, 10 ila 60 km/sa hız aralığında aktif olarak çalışıyor. Dikiz aynasının ön cam tarafına yerleştirilen bir kamera sayesinde sistem görüntüyü analiz ediyor ve bir yayaya çarpma riski bulunan durumlarda sürücüyü uyarıyor. Sürücüye ilk olarak gösterge panelinde bir grafik sembol aracılığıyla görsel bir uyarı verilirken, ikinci uyarı seviyesinde derhal tepki gösterilmesi amacıyla buna bir de sesli sinyal ekleniyor. Aynı zamanda, orta seviyede hız kesme kuvvetinde otomatik bir frenleme manevrası başlatılıyor. Bu öğe, çarpışma riskini kendi başına önemli ölçüde azaltıyor. Sürücü, aynı zamanda kazanın önlenmesi açısından katkısı tartışmasız bir tedbir uyarısı olan ilk frenleme etkisini de hissediyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Şehir içi fren fonksiyonuna sahip yaya uyarısının etkinliği yoğun testlere tabi tutulmuş ve bağımsız EuroNCAP test laboratuvarı tarafından onaylanmıştır. Bu etkinlik düzeyi, 2014 EuroNCAP Advanced ödülü için seçilen sistemin temelini oluşturur.

__________________
Necip Fazıl çok fazla sigara içermiş. Bir gün bir öğrencisi ona gelir ve der ki; -Hocam bugün bir rüya gördüm bütün bitkiler Allah'a secde ediyordu, bir tek tütün etmiyordu...
Üstad cevabı yapıştırır: -Getirin o kafiri yakalım..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
advanced, euroncap, kazandı, mini, ödülü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Samsung 4 TIPA ödülü kazandı! Deep Samsung 0 25 Nisan 2012 19:52
VW Ticari Araç 43 Birincilik Ödülü Kazandı Liaaa Otomobil Haberleri 0 25 Şubat 2012 15:00
ESET‘e 4. kez “Advanced+” ödülü! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 10 Ocak 2012 23:59