IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By SLyther

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Mayıs 2018, 10:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mercedes-Benz Türk AGV Sistemleriyle Artık Daha Güçlü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası AGV Sistemleriyle Artık Daha Güçlü

Kamyon pazarındaki yerini 30 yılı aşkın süredir koruyan, hızla gelişen teknoloji ile kendini sürekli olarak yenileyen Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası, Endüstri 4.0 ilkeleri doğrultusunda yatırımlarına devam ediyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Aksaray Kamyon Fabrikası, birçok üretim aşamasına, bünyesinde bulunan 22 adet AGV’yi (Automated Guided Vehicle – Sürücüsüz Otonom Araç) entegre ederek, üretim süreçlerinde otonom ve güvenli aynı zamanda ekonomik ve çevre dostu bir taşıma sağlıyor. Fabrika içerisinde yer alan AGV’ler; iç süsleme, aks transferi, motor ön montaj, karoseri ve şasi perçin hatlarında üretime yön veriyor. Aksaray Kamyon Fabrikası içinde günde ortalama 170 km yol yapan AGV’ler sayesinde mevcut çalışanlar ağır taşıma işlerini yapmak zorunda kalmayarak başka alanlarda daha fazla verim elde edebiliyorlar. Manyetik şerit takipli, görsel yön bulma ve endüktif tiplerindeki AGV’ler 3.000 kg’a kadar kaldırma ve taşıma kapasitesine sahipler. AGV’lerin kullanımıyla beraber Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası’nda 40 saatlik yürüme yolundan tasarruf ve stabil bir üretim sağlanıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Aksaray Kamyon Fabrikası’nda kullanılan AGV’lerin üretim ve yatırım maliyeti, içerdiği fonksiyonlara göre değişiklik gösteriyor. Bakım maliyetleri ise forklift, çekici gibi iş makinalarına kıyasla daha düşük, ancak yedek parça ve rutin bakım kontrolleri, kullanılan AGV’nin marka ve modeline göre çeşitlilik gösteriyor. Mercedes-Benz Türk’ün çatısı altında bulunduğu Daimler AG de diğer tesislerinde çeşitli AGV sistemlerine yer vererek üretim süreçlerini güçlendiriyor. Aksaray Kamyon Fabrikası bünyesinde yer alan çalışan dostu AGV sistemleri, yatırımlarını Endüstri 4.0 ilkeleri doğrultusunda gerçekleştiren Mercedes-Benz Türk’ün gelecekteki projeleri için güçlü bir alternatif olmaya devam edecek.
Kamyon Üretiminde Çıtayı Yükselten AGV Sistemleri
Otomatikleştirilmiş güdümlü araç olarak bilinen AGV (Automated Guided Vehicle), taşıma, kaldırma, elleçleme gibi işlemlerin; otomatik yönlendirilen taşıyıcılar/çekiciler tarafından yapıldığı sistemlere verilen isim. Aksaray Kamyon Fabrikası’nda yer alan AGV sistemlerinin temel amacı, katma değeri olmayan işleri gerçekleştirerek, maliyeti düşürmek, hata miktarını minimize etmek ve verimliliği arttırmak. Otonom olarak çalışabilen bu sistemler ile çalışanlar üretime değer katan işlere yönlendiriliyor. Üzerinde bulunan sensörler ve güvenlik önlemleri sayesinde fabrika ortamına da oldukça uyumludur.


Ayrıca, çalışan dostu AGV sistemleri, taşıma veya kaldırma sırasında meydana gelecek iş kazalarının da önüne geçiyor. Her süreç için özel bir yazılıma sahip bu otonom sistemler; manyetik bant, kablo veya lazer sistemler ile önceden belirlenmiş rotaları takip ederek yolunu buluyor. Rota üzerinde bulunan temassız çipler sayesinde motor kontrol merkezine gerekli bilgiler aktarılarak AGV’ler hareket ettiriliyor.

__________________
Necip Fazıl çok fazla sigara içermiş. Bir gün bir öğrencisi ona gelir ve der ki; -Hocam bugün bir rüya gördüm bütün bitkiler Allah'a secde ediyordu, bir tek tütün etmiyordu...
Üstad cevabı yapıştırır: -Getirin o kafiri yakalım..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aksaray kamyon fabrikası, automated guided vehicle, kamyon üretim fabrikası, mercedes agv sistemleri, mercedes-benz türk kamyon fabrikası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mercedes-Benz Türk çocuklara trafik eğitimi vermek üzere yola çıkıyor Zen Otomobil Haberleri 0 20 Şubat 2013 23:20
Mercedes SLS AMG şimdi daha güçlü PassioN Otomobil Haberleri 0 07 Haziran 2012 20:13
Chrome artık daha güçlü! Deep Bilgisayar Donanımı 0 20 Ocak 2012 19:44
Mercedes-Benz Türk yenilenen Otobüs Teslimat Holü’ nü tanıttı SLyther Otomobil Haberleri 0 10 Aralık 2011 13:29
Uçaktan daha hızlı Mercedes-Benz SLS! Kalemzede Otomobil Haberleri 0 31 Ağustos 2011 13:19