IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Hesna

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Haziran 2019, 08:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Otomobilde yeni dönem: "Honda, aynaları 'kamerayla' değiştirdi"





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Honda E, kamuoyuna sunulduğu ilk günden bu yana elektrikli araçlar için iyi bir alternatif olarak değerlendiriliyor. Uygun fiyat ve yüksek teknoloji Honda E'nin en ilgi çekici iki özelliği.

Honda, yeni kamera aynalarını iki ay önce gerçekleştirilen Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtmıştı.

Opsiyonel olarak tasarlandığı düşünülen aynalar, Honda’nın elektrikli aracı Honda E’nin dikiz aynası olarak kullanılacak.

Yeni kompakt kameralar, aynaların yerine oturtulacak ve sürücüler için de araç içinde gösterge panelinin her iki tarafında altı inçlik ekranlar olarak konumlanacak.

Dünyanın en hızlı gelişen endüstrileri arasında değerlendirilen ve her geçen gün yeni teknolojilerle farklı noktalara sürüklenen ‘elektrikli otomobil gerçeği’ birçok farklı açıdan yeni haberler, gelişmeler sunmaya devam ediyor. Tesla’nın açtığı yolda ilerleyen birçok dev otomotiv şirketi, elektrikli araçları hem alternatif olarak görüyor hem de elektrikli araç dünyasında kendine ait özel bir konum hedefiyle hareket ediyor.

Volkswagen’den BMW’ye; Hyundai’den Kia’ya kadar otomotiv dünyasının güçlü ve eski üyeleri elektrikli araç üretimleriyle kendilerini yeni bir standardın ortasında buldu. Farklı seviyeler, fiyat alternatifleri ve performans özellikleriyle dikkat çeken otomobillerin değişen dünya gerçekliğine uygunluğu, teknolojiyle olan entegrasyonu ise otomobil kullanma ve üretme alışkanlıklarını bile tümden değiştirdi.

Elektrikli otomobil dünyasına giriş yapan şirketler arasına E serisiyle giriş yapan Honda da birçok farklı aşamadan geçerek inşa ettiği ismini elektrikli araç üretimiyle de başarısızlıktan kaçınarak korumak istiyor. Markanın ilk elektrikli modeli olma yolunda ilerleyen Honda E, henüz piyasaya dahi çıkmadan yepyeni bir özellik ve etkileyici bir teknolojiyle gündeme geldi.

‘Sürtünme azalacak, verimlilik artacak’

Honda, yeni özelliklerle geliştirilmiş kamera aynalarını bundan yaklaşık 2 ay önce, Mart ayında düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkarmış ancak tanıtım neticesinde aynaların opsiyonel olduğu düşüncesi daha belirgin hale ulaşmıştı. Honda ise son yaptığı açıklamada Honda’nın küçük elektrikli aracı Honda E’nin dikiz aynaları kameralarla yer değiştireceğine yer verdi. Üstelik bu değişiklik Avrupa’da satışa çıkacak bütün Honda E’ler için geçerli. Yeni kompakt kameralar, aynaların yerine oturtulacak ve sürücüler için de araç içinde gösterge panelinin her iki tarafında altı inçlik ekranlar bulunacak. Honda bu değişikliğin sürtünmeyi azaltacağını, verimliliği artıracağını ve sürücüleredahaiyibirperspektifsunacağını ifade ediyor.

Honda E sürücüleri için ‘normal görüş’ ve ‘geniş görüş’ gibi farklı iki seçenekle ayna kullanımını gerçekleştirebilecek. Her iki seçenek de görüş alanını geleneksel yan aynalara kıyasla daha da genişletecek, kör noktaları sırasıyla yüzde 10 ve yüzde 50 azaltacak. Hatta gelişmiş kamera açısı, görüşü daha da artıracak. İç ekranlardaki parlaklık seviyeleri otomatik olarak ışık koşullarına göre ayarlanacak.

Yeni aynalar sayesinde Honda E, ‘yüzde 3,8’ iyileşecek!
Kameralar tekerlek kemerlerinin ötesine geçmeyerek onları geleneksel rakiplerinden daha aerodinamik hale getiriyor. Honda’ya göre aerodinamik sürüklenmeyi diğer kapı aynalarına kıyasla yaklaşık yüzde 90 oranında azaltacak. Bu oran tek başına araç için yüzde 3,8’lik bir iyileşme demek. Ayrıca yüksek hızlarda rüzgar sesini de kesebilecekler.

gzt

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 01 Haziran 2019, 10:51   #2
Çevrimdışı
L_
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Otomobilde yeni dönem: "Honda, aynaları 'kamerayla' değiştirdi"




İlginç bir model . Umarım başarılı olur . Severim honda yı .

__________________
Kılıcını;düşmanlarını öldürmek için değil, zayıfları korumak için ... Kendini korumak için değil , cok değerli ruhunu korumak için kullanmalısın.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
elektrikli araç, honda e, kameralı ayna


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Futbolun Süperleri" Şenol Güneş imaj değiştirdi. BLueMooN Spor Haberleri 0 03 Mayıs 2019 16:07
Rüyasındaki "Hünnap Dik" Sesi Hayatını Değiştirdi. BLueMooN Genel Paylaşım 1 08 Ekim 2018 17:30
İkinci el otomobilde erken "bahar havası" Cappy Haber Arşivi 0 04 Mart 2015 21:03
Datça'da deniz yağışlarla "renk" değiştirdi Desmont Haber Arşivi 0 01 Mart 2015 13:46
"Rusya ile farklı ve yeni bir dönem başladı" Seth Haber Arşivi 0 03 Aralık 2014 11:33