IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Nisan 2020, 10:46   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
BMW'nin Yeni Süper Otomobiliyle İlgili Detaylar Ortaya Çıktı




Geçtiğimiz aylarda BMW’nin popüler modellerinden olan i8 Coupe ve i8 Roadster’ın üretiminin sona ereceği konuşuluyordu. İlk i8 modeli Coupe olmuş, onu birkaç yıl sonra Roadster takip etmişti. Nisan ayından sonra i8’in üretilmemesi kararlaştırıldı ancak Alman otomobil üreticisinin planları arasında yeni bir süper otomobil bulunuyor. Gelin bu süper otomobile dair ortaya çıkan detaylara yakından bakalım.
Almanya merkezli otomobil üreticisi BMW, i8’den çok daha güçlü bir araçla gelmeye hazırlanıyor. Öncelikle resmi bir isme henüz karar verilmedi. i8 M ismi gündemde ancak BMW'nin bununla devam edip etmeyeceği belli değil.

Otomobilin tasarımı konusuna değinecek olursak; geçtiğimiz yılın Vision M Next konseptinin retro tasarımı doğrudan ikonik M1'den ilham alıyor. Bu da görmeyi bekleyebileceğimiz tasarımın erken bir önizlemesi desek yeridir. BMW’nin yeni gözdesi, her zamanki gibi konseptten üretime geçerken aracın ağırlığı hafifletilecek fakat genel şekil ve tasarım detayları aynı kalacak diyebiliriz.

BMW'nin yeni süper otomobiliyle ilgili detaylar:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

i8’de olduğu gibi yeni süper otomobil de tamamen elektrikli olmak yerine şarjlı hibrit güç aktarma mekanizmasıyla yoluna devam edecek. Bunun yanı sıra aracın turbo şarjlı bir benzinli motorla eşleştirilmiş elektrikli ön aksa sahip olacağı tahmin ediliyor. BMW i8 Coupé 374 beygir gücüne sahipken yeni i8’in 600 beygir gücüyle geleceği konuşuluyor.

Elektrikli aracın hafifliği de önemli. BMW, Washington'daki karbon fiber üretim tesisini satmasına rağmen yeni süper otomobil bol miktarda hafif malzeme içermeye devam edecek. Aslında i8’in karbon fiber yapısı, yeni bir tasarımdan ziyade önemli bir revizyondan geçecek. Alüminyum gibi diğer hafif metaller de yapıya dâhil edilecek.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Tüm bu özelliklerin ardından süper otomobilin fiyatının ne olacağı merak konusu. Tahminlere göre araç, yaklaşık 160 bin dolar (1.118.288 TL) fiyat etiketine sahip olacak. Diğer bir deyişle otomobilin fiyatı, i8 Roadster'ın fiyatına tekabül edecek. BMW, yeni şarjlı hibrit aracını (PHEV) piyasaya sürmek için aceleci davranmıyor. Bu yüzden süper otomobilin 2023’e kadar gelmesi beklenmiyor. BMW’nin yeni süper otomobiliyle ilgili detaylar geldikçe sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bmw'nin yeni süper otomobiliyle ilgili detaylar ortaya çıktı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Samsung Galaxy Fold 2'nin Kamera Özellikleri ve Fiyatı Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı GeN Samsung 0 28 Nisan 2020 16:28
iPhone 7'yle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı AngeL Apple 0 05 Aralık 2015 19:03
Meizu M2 Note modeline ait detaylar ortaya çıktı Baby İnternet Dünyasından Haberler 0 02 Haziran 2015 14:48
Batman Arkham Knight'ta "Batmobile" ile İlgili Bazı Detaylar Ortaya Çıktı RaMSeS Oyun Dünyasından Son Haberler 0 16 Mart 2014 16:27