IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Eylül 2019, 04:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Açgözlü Çocuk




Sam ve Tom ikizlerdi. O kadar benziyorlardı ki, anneleri bile ilk zamanlarda birbirlerini ayırt etmekte zorlanıyordu. Ancak, görünüşlerinden başka diğer her şeyde birbirlerinden oldukça farklılardı. Sam’in hiç arkadaşı yokken, Tom çok iyi dostluk kurabiliyordu. Sam tatlıları severdi, ama Tom baharatlı yiyecekleri severdi. Sam annesinin gözdesi, Tom babasının gözdesiydi. Sam cömert ve özverili iken, Tom açgözlü ve bencildi!

Sam ve Tom büyüdükçe, babaları servetini aralarında eşit olarak paylaşmak istedi. Ancak, Tom bunu kabul etmedi ve daha zeki ve güçlü olduğunu kanıtlayan kişinin servetin daha büyük bir payını alması gerektiğini savundu. Sam kabul etti. Babası ikisi arasında bir rekabet düzenlemeye karar verdi. İki oğlunun istedikleri kadar yürümelerini ve gün batımından önce eve dönmelerini istedi. Zenginlik, mesafeyle orantılı olarak bölünecekti. Yarışmanın bir kuralı olarak, zamanı takip etmek için bir saat taşımalarına izin verilmedi.

Ertesi gün, Sam ve Tom yürümeye koyuldu. Güneşli bir gündü. Sam yavaşça ve istikrarlı bir şekilde yürüdü; Tom yarışı ve aynı zamanda babasının servetinin büyük bir bölümünü kazanmak için hızla koştu. Sam, öğlene kadar olabildiğince uzağa yürümenin ideal olacağını biliyordu ve eve zamanında ulaşmak için öğlen evine dönmeye karar vermişti.



Ancak Tom, açgözlülüğü ile daha fazla zenginlik elde etmek için öğlen ortasından sonra bile eve dönmeyi denemedi. Sam’in iki katı kadar yürüdü ve gün batımından önce eve dönebileceğini düşündü. Güneşin turunculaştığını görünce acele etti. Ne yazık ki, güneş batmaya başladıkça yolun yarısını bile gidemedi ve yorgun ayaklarını eve geri sürüklemek zorunda kaldı. O yarışı kaybetti. Sadece açgözlülüğü yüzünden.
Açgözlülük kayba yol açar.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
açgözlü çocuk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Açgözlü Fare BestSEO Öykü Masal ve Hikayeleri 0 25 Eylül 2019 04:33
Çocuk Psikolojisi ve Çocuk Gelişimi: Ebeveynlik Tutumlarına Dair 10 Öneri Ecrin Aile Evlilik ve Çocuklar 0 27 Eylül 2014 18:50
Yeni Çocuk Odası Modelleri, 2014 Çocuk Odası Dekorasyonu, 2014 Modern Çocuk Odaları Violent Ev Dekorasyonu 0 05 Mart 2014 19:38
Bu yorumla haddini aştı: Açgözlü Türkler! Soul Haber Arşivi 3 29 Nisan 2011 17:46
Bir çocuk bir kadının sütünü emse, çocuk kimlerle süt kardeş olur? Metin İslamiyet 0 27 Ekim 2008 17:48