IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Eylül 2019, 04:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
17 Deve ve 3 Oğul




Uzun zaman önce, üç oğlunun çölünde bulunan ıssız bir köyde yaşlı bir adam yaşıyordu. 17 develeri vardı ve gelirinin ana kaynağıydı. Çölde bir nakliye aracı olarak develeri kiralardı. Bir gün, yaşlı adam öldü. Bir vasiyeti vardı, varlıklarını üç oğlu için bırakmıştı. Cenaze ve diğer yükümlülükler bittikten sonra, üç oğlu vasiyeti okudu.

Babası, sahip olduğu tüm mülkleri üç eşit parçaya böldüğünde, 17 develeri farklı şekilde bölmüştü. Üçlü arasında eşit olarak paylaşılmamıştı çünkü ’17’ tek sayı ve bölünemeyen bir asal sayıydı. Hepsi hayrete düşmüştü ve birbirlerine vasiyette belirtildiği gibi 17 devenin nasıl bölüneceğini sordular. 17 deveyi bölmek mümkün değildi. Birkaç günlerini vasiyette belirtildiği gibi develeri nasıl böleceklerini düşünmek için harcadılar, ama hiçbiri cevabı bulamadı. Sonunda soruyu köydeki bilge adama götürdüler.

Bilge adam problemi duydu ve anında bir çözüm buldu. Onların 17 deveyi getirmesini istedi. Oğullar develeri bilge adamın yanına getirdi. Bilge adam kendisine ait bir deve ekledi ve develerin toplam sayısını 18 yaptı. Şimdi, ilk oğlunun vasiyeti okumasını istedi. Vasiyete göre, en büyük oğlu 9 tane deve aldı.



Geriye kalan 9 deveydi. Bilge adam ikinci oğlunun vasiyeti okumasını istedi. Toplam develerin 1 / 3’ünü almıştı. Yani ikinci oğlunun payı 6 deveydi. Oğulların paylaştığı deve sayısı – 9 + 6 = 15 deve olmuştu. Üçüncü oğlu ise toplam deve sayısının 1 / 9’unu yani 2 tane deveyi almıştı. Kardeşler tarafından paylaşılan develerin sayısı 17 idi ve şimdi, bilge adam tarafından eklenen bir deve geri alınmıştı. Bilge adam bu problemi zekasıyla akıllıca çözmüştü.
Zeka, bir sorunu çözmek için ortak bir zemin bulmaktan başka bir şey değildir. Kısacası, her sorunun bir çözümü vardır.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
17 deve ve 3 oğul


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Deve Güreşi N999 Haber Arşivi 0 14 Şubat 2012 10:56