IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Eylül 2019, 04:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kurt ve Kuzu Masalları




Bir keresinde küçük bir kuzu, bir koyun sürüsü ile birlikte bir çayır üzerinde otlanıyordu. Bir ara küçük kuzu koyunlardan uzaklaştı. Orada bulduğu taze ve lezzetli çimlerin tadını çıkarmaya başladı. Grubundan ayrılarak uzun bir yol kat etmişti, ama bundan habersizdi. Kuzu aynı zamanda başka bir gerçeğin farkında değildi: Bir kurt onu yakından takip ediyordu! Kuzu, yolunu kaybettiğini ve sürüden uzak olduğunu fark ettiğinde, geri dönüp onlara katılmaya karar verdi. Ancak kuzu, arkasında duran aç ve kurnaz bir kurt görünce hayrete düşmüştü. Kuzu, kurda teslim olmak dışında hiçbir seçeneğin olmadığını fark etti. Kuzu kurda sordu, “Beni yer misin?”

Kurt, “Evet, elbette!” dedi. Kuzu şöyle dedi, “Ama biraz daha bekleyebilir misin? Şimdi bir sürü çim yedim ve midem çim ile dolu. Beni şimdi yersen, ot yiyormuş gibi hissedeceksin! Yani lütfen çimi sindirene kadar bekleyin. ” Kurt kabul etti, “Ah evet, bekleyeceğim. Sen buradasın ve biraz daha bekleyebilirim! ” Kuzu kurda teşekkür etti. Bir süre sonra kurt kuzuyu öldürmeye hazırdı, ama kuzu onu tekrar durdurdu. “Sevgili kurt, lütfen biraz daha bekleyin. Çim henüz sindirilmedi. Şimdi beni yersen, karnımda bir sürü çim görürsün! Dans edersem çimler kolayca sindirilebilir.”

Kurt kabul etti. Küçük kuzu bir süre çılgınca dans etti ve sonra aniden durdu. Kurt ne olduğunu sordu. Kuzu, “Düzgün dans edemiyorum çünkü müzik yok. Boynumun etrafındaki zili görüyor musun? Bu zili çözebilir ve yüksek sesle çalabilir misin? Sonra hızlı dans edebilirim ve karnımdaki çimler de hızla sindirilir. ” Kuzuyu yeme isteğinin üstesinden gelen kurt, her şeyi yapmaya hazırdı. Kuzunun boynuna bağlanmış zili çıkardı ve tüm gücüyle çaldı.



Bu arada çoban küçük kuzuyu arıyordu ve zilin çaldığını duymuştu. Kurt ve kuzuyu gördü. Kurdun peşine düşerek onu bir sopayla kovaladı. Sonunda kurt kaçtı ve kuzu kurtuldu!
Fiziksel güç yeterli değildir. Bazen, akıllı insanlar, fiziksel olarak güçlü olanları yenebilir!

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kurt ve kuzu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuk Masalları - 8 Kuzu Ve Kurt - Çocuk Hikayeleri PySSyCaT Öykü Masal ve Hikayeleri 0 30 Eylül 2016 21:58
Hareketli Kurt Resimleri.. - Kurt Gifleri.. - Kurt Avatarları.. Sevda Avatar ve Smiley 3 15 Ağustos 2012 20:08
Kurt - Kurt Nasıl Beslenir Liaaa Hayvanlar Alemi 0 15 Mart 2012 01:55