IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Eylül 2019, 04:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gerçek Servet




Bir zamanlar, büyük bir kasabada çok zengin ve varlıklı bir adam yaşıyordu. Lüks bir yaşam sürüyordu. Zenginliğiyle arkadaşları ve akrabalarına hep övünürdü. Oğlu uzak bir şehirde okuyordu ve tatil için eve dönmüştü. Zengin adam oğluna ne kadar zengin olduğunu göstermek istedi. Ama oğlu herhangi bir lüks yaşam tarzına düşkün değildi. Ancak zengin adam, oğlunun yaşam tarzının son derece zengin olduğunu ve yoksul insanların çok acı çektiğini fark etmesini istemişti. Fakir halkın hayatını göstermek için tüm şehre bir günlük ziyaret planladı. Baba ve oğul bir araba aldı ve tüm şehri ziyaret etti. İki gün sonra eve döndüler. Baba, zengin insanı onurlandıran fakirleri gördükten ve tesis yetersizliğinden dolayı fakirlerin acılarına tanık olduktan sonra oğlunun çok sessiz olduğuna sevindi.

Zengin adam oğluna şu soruyu sordu: “Sevgili oğlum, yolculuk nasıldı? Hoşuna gitti mi? ” Oğlum, “Evet babam, seninle harika bir yolculuktu,” diye yanıtladı. “Peki, yolculuktan ne öğrendin?” Diye sordu baba. Oğlu sessizdi. “Sonunda fakirlerin nasıl acı çektiğini ve nasıl yaşadıklarını anladın” dedi.

“Hayır baba” diye oğlu cevap verdi. “Bahçemizde büyük bir havuz var. Ama orada hiç bitmeyen büyük bir koy var! Çeşitli ülkelerden ithal edilen lüks ve pahalı lambalarımız var. Ancak dışarıda geceleri aydınlatan sayısız yıldız var. Küçük bir toprak parçası üzerinde bir evimiz var. Ama ufkun ötesine uzanan bol miktarda tarlalar var. Mülkümüzün etrafındaki devasa ve güçlü duvarlarla korunuyoruz, ama onlar birbirleriyle bağ kuruyorlar. Onlardan yiyecek almak zorundayız. Onlar kendi yiyeceklerini yetiştirebilecek kadar zenginler. ”



Zengin baba oğlunun sözlerini duyunca sersemledi ve suskun kaldı. Sonunda oğlu ekledi, “Baba, bana kimin zengin ve kimin fakir olduğunu gösterdiğin için çok teşekkür ederim. Ne kadar fakir olduğumuzu anlamama izin verdiğin için teşekkür ederim. ”
Gerçek servet, para ve mülk tarafından ölçülmez! Gerçek refah, iyi arkadaşlıklar ve merhametli ilişkiler içinde yaratılır.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gerçek servet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gerçek Gıdalar Gerçek Enerji Kaynakları Ecrin Alternatif Tıp 0 24 Ekim 2014 23:19