IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Eylül 2019, 04:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Elma Ağacı ve Çiftçi




Bir zamanlar bir köyde, bir ormanın yanında bir çiftçi yaşıyordu. Eski bir elma ağacı ve diğer bitkilerle birlikte ağaçlar ve güzel çiçekleri olan büyük bir bahçesi vardı. Çiftçi küçük bir çocukken, zamanının çoğunu elma ağacıyla oynayarak geçirdi. O günlerde, elma ağacı ona çok elma vermişti. Ancak zaman geçtikçe elma ağacı yaşlandı ve meyveleri azaldı. Artık çiftçi ağaçtan elma alamıyordu. Ağacın işe yaramaz olduğuna karar verdi. Bu nedenle ağacı kesmeye ve yeni mobilya yapmak için ahşabını kullanmaya karar verdi. Ağaç yaşlı ve devasa olduğu için onu iyileştirmek zorunda kalmayacağını ve harika mobilyalara sahip olacağını hissetti. Küçük bir çocukken, bütün çocukluğunu ağaca tırmanıp elmalarını yiyerek geçirdiğini unutmuştu. Şimdi elma ağacı mahalledeki birkaç küçük hayvana ev sahipliği yapıyordu. Bu hayvanlar sincap, serçeler ve çok çeşitli kuş ve böcekleri içeriyordu. Çiftçi baltasını aldığında ve ağacı doğramaya başladığında, tüm küçük hayvanlar telaşlandı. Hepsi çiftçiye yalvarmaya başladı. Çiftçiyi topladılar ve “Lütfen ağacı kesmeyin. Bu ağacın altında küçükken, seninle oynardık. Bu bizim evimiz ve gidecek başka yerimiz yok ”. Çiftçi kararlıydı. Baltasını kaldırdı ve kargaşa büyüdü.

“Lütfen evimi ve çocuklarımı parçalama, yok etme” diyerek sincap ağladı.“Lütfen yuvamı parçalama, yok etme” diye küçük kuşlar ağladı.
Ve “Lütfen elma ağacını kesmeyin” diye çekirge ağladı.
Ancak çiftçi çocukluğunu ve hayvan arkadaşlarını unuttu. Ağacı daha sert doğramaya başladı. Tüm küçük hayvanlar çaresiz kalmıştı ve elma ağacını her ne pahasına olursa olsun korumak istediler. Küçük hayvanlar şöyle dedi: “Tarlalarda sizin için şarkı söyleyeceğiz. Şarkılarımızı beğenecek ve yorgun hissetmeyeceksiniz.”

Ancak, yardım çığlıkları duyulmadı. Tüm isteklerine rağmen, çiftçi ağacını parçalamaya devam etti. Birdenbire, parlak bir şey fark etti. Bunu incelerken, bunun bal dolu bir kovan olduğunu fark etti. Biraz aldı ve ağzına koydu. Balın tadı içindeki küçük çocuğu uyandırdı. Aniden çocukluğunun anıları geri geldi. Bal ona bir mutluluk duygusu getirdi. Gülümsedi ve haykırdı, “Bunun tadı harika!.” Çiftçinin tutumundaki değişimi fark eden küçük hayvanlar bir araya geldiler: Arı, “Sana her zaman tatlı bir bal vereceğim” dedi. Sincap, “İstediğin her türlü kuruyemişi paylaşacağım” dedi. “İstediğiniz kadar şarkı söyleyeceğiz.”



Sonunda çiftçi onların yüzünü fark etti ve baltasını indirdi. Ağacın ona pek çok şey sağladığını, birçok güzel hayvana ev sahipliği yaptığını anladı. Küçük oğlunun kendisinin sahip olduğu gibi bir çocukluğa sahip olmasını istedi. Çiftçi, baltayı dışarı attı ve küçük hayvanlara şöyle dedi: “Bu ağacı asla kesemeyeceğime söz veriyorum. Hatamı anladım ve hepiniz artık huzur ve uyum içinde yaşayabilirsiniz. ”Küçük hayvanlar arıya bolca teşekkür etti. Çiftçi arı kovanını bulmasaydı, şimdi evsiz kalacaklardı. Eski elma ağacında mutlu bir şekilde yaşamaya devam ettiler.
Ahlaki: Doğada bulunan, yaşayan herhangi bir şeyi yok etmemeliyiz.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
elma ağacı ve çiftçi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çoban Ve Elma Ağacı Tanem Öykü Masal ve Hikayeleri 0 29 Kasım 2018 17:07
Çoban ile Elma Ağacı Lucifer İslamiyet 1 26 Haziran 2015 11:13
Rüyada Elma Ağacı Görmek Amelia Rüya Tabirleri 0 12 Mayıs 2014 21:03
Elma Ağacı tiNa Serbest Kürsü 0 01 Eylül 2013 21:01
Erik Dalda Kaldı, Çiftçi 200 Ağacı Kesti Thetis Haber Arşivi 0 09 Haziran 2012 17:05