IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Eylül 2019, 14:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çit İçinde Bir Delik




Küçük bir köyde küçük bir çocuk babası ve annesiyle yaşadı. O tek oğlan çocuğuydu. Küçük oğlanın ebeveynleri onun kötü öfkesinden dolayı çok üzgündü. Çocuk çok çabuk öfkelenir ve başkalarının sözleriyle alay ederdi. Kötü mizacı, başkalarını incitici kelimeler kullandı. Çocukları, komşularını ve hatta arkadaşlarını öfkeden dolayı azarlardı. Arkadaşları ve komşuları onu önledi ve ailesi onun için gerçekten endişeliydi. Annesi ve babası, öfkesini kontrol etmek ve nezaketini geliştirmek için ona birçok kez tavsiyede bulundu. Ne yazık ki, tüm girişimleri başarısız oldu. Sonunda çocuğun babasının aklına bir fikir geldi.

Bir gün babası ona büyük bir çuval dolusu çivi verdi. Oğlundan ne zaman sinirlenirse ve öfkelenirse her defasında bir çiviyi çite çakmasını istedi. Küçük çocuk bunu eğlenceli buldu ve görevi kabul etti. Ne zaman öfkesini kaybetse, çitlere koştu ve bir çivi çaktı. Öfkesi yüzünden ilk gün 30 kez çitin üzerinde çivi çaktı! Birkaç gün sonra, çitin üzerine çakılan çivi sayısı yarıya indi. Küçük çocuk bunu çok zor buldu ve öfkesini kontrol etmeye karar verdi.

Yavaş yavaş, çite çakılan çivi sayısı azaldı ve nihayet bir gün hiç çivi çakmadı! Çocuk o günlerde öfkesini kontrol etti. Sonraki birkaç gün içinde öfkesini kontrol etti ve bu yüzden herhangi bir çivi çakmadı. Şimdi, babası oğlanın öfkesini her kontrol edişinde çivileri çıkarmasını söyledi. Birkaç gün geçti ve çocuk çivilerin çoğunu çitten çıkardı. Ancak, çekemediği birkaç çivi kalmıştı. Çocuk babasına bunu anlattı. Babası onu takdir etti ve ona “Orada ne görüyorsun?” diye bir deliğe işaret etti. Oğlan, “çitin üzerinde bir delik!” diye yanıtladı.



Babası çocuğa şunları söyledi: “Çiviler senin kötü huyunu temsil ediyordu. Çivileri söksen bile çitteki delikler kalır. Çit bir daha eskisi gibi olmaz. Her yerinde yara izi var. Bazı çiviler ise geri sökülemez. Bıçağı olan bir adamı bıçaklayabilir ve sonradan özür dilemeyi başarabilirsin, ama yara sonsuza dek orada kalır. Kötü huy ve öfkeli sözlerinde buna benzer! Kelimeler fiziksel istismardan daha acı verir! Kelimeleri iyi amaçlar için kullan. İlişkilerini geliştirmek için onları kullan. Kalbindeki sevgi ve nezaketi göstermek için onları kullan! ”
Ahlaki – Ahlaksız kelimeler kalıcı hasara neden olur: Sözlerimiz nazik ve tatlı olsun.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çit içinde bir delik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Delik SerhatOZturk Fıkra 0 23 Eylül 2011 14:17
Delik. LuisCode Genel Paylaşım 0 06 Haziran 2006 10:18