IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Aralık 2022, 15:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kızma Birader Oyunu Nasıl Oynanır?




Ülkemizde popüler olan masa oyunları denilince akla gelen ilk oyunlardan birisi de Kızma Birader oyunu olduğunu söyleyebiliriz. Okulda, iş yerlerinde boş zamanlarda insanların eğlenceli vakitlerini geçirebileceği nacizane bir oyun olup aynı zamanda arkadaşlarınızla toplanıp oynayabileceğiniz bir oyun olduğu için en çok tercih edilen masa oyunlarından birisi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kızma Birader oyunu nasıl oynanır geli birazda ona bakalım. Oyun için özel olarak yapılmış kare alan üzerinde ayrılan 4 adet bölmede oynanan bir oyun olan Kızma Birader, 1 adet zar ve 4'er adet piyon ile toplamda 16 adet piyondan oluşan 4 kişilik eğlenceli bir masa oyunudur.

Her oyuncu 4 farklı renk grubundan oluşan 4 tane piyona sahip olup, ister ikili takımlar halinde isterseniz herkesin tek olacağı şekilde oynanabilen bir masa oyunudur. Oyundaki amacımız kendi köşemize yerleştireceğimiz aynı renkteki 4 piyonu tahta üzerindeki her şekilden geçirerek bize ait olan bitiş noktasına yerleştirmek olacak.

Piyonlarımızı başlangıç noktasından haraket ettirebilmek için herbiri adına zar ile 6 sayısını atıp tutturmamız gerekecek. Eğer 6 sayısını yakalayamaz iseniz piyonlarınızı alandan çıkaramayacaksınız demektir. Bu olası kötü durum için arkadaşlarınız ile anaşıp her bir oyuncu ilk başta üçer kez zar atabilir. Bu sayede zarda 6 sayısını yakalama ihtimaliniz artmış olacaktır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Şansınız yaver gitti ve 6 sayısını yakaladınız peki sonra ne yapacaksınız. Yapacağınız ilk adım bir piyonunuzu başlangıç kareseine veya dairesine yerleştirmek olacak. Daha sonraki hedefiniz ise sıra size geldikçe piyonlarınızı saat yönüne göre hareket ettirip tüm piyonlarınızı bitişe götürmek olacak.

Kızma Birader oyununun en önemli noktalarından ve genellikle unutulan kurallarından bir taneside aynı kareye veya daireye birden fazla piyon gelemeyeceğidir. Hareket etiirme şansı bulduğunuz piyonunuz eğer rakip piyonunun olduğu bölüme gelirse rakibinizin piyonunu yemiş olursunuz ve rakibiniz yenilen piyonunu oyun başlamadan önceki haline geri almak zorunda kalıcaktır.

Oyunda isterseniz 4 piyon ile isterseniz 1 piyonunuz ile devam edebilirsiniz. . Oyun içerisinde zarınız 6 gelmişse ister piyon çıkarabilir dilersenizde oyundaki piyonunuzu devam ettirebilirsiniz. Bu tamamen sizin elinizde. Kim daha önce 4 piyonunu birden hedef bölgeye götürürse Kızma Birader oyununu kazanmış olur ve diğer arkadaşlarının oyunu bitirmesini bekler

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Amiral battı oyunu nasıl oynanır PySSyCaT Okul Öncesi Oyunlar 0 30 Eylül 2016 21:24
Sözcük bulma oyunu nasıl oynanır PySSyCaT Okul Öncesi Oyunlar 0 30 Eylül 2016 21:02
Körebe oyunu nasıl oynanır PySSyCaT Okul Öncesi Oyunlar 0 30 Eylül 2016 20:57
İğne İplik Oyunu Nasıl Oynanır Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 0 21 Mart 2012 16:06