IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Aralık 2022, 15:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tavla Dizilişi Nasıldır?




Tavla tahtası iki bölmeden oluşuyor. Hangi bölgeye taşları toplayacaksanız o bölme sizin eviniz oluyor. Her oyuncunun 15’er tane pulu bulunuyor. Bu pullar tahta üzerindeki renkli sütunların üzerine diziyorsunuz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tavla Dizilişi Nasıldır?

Ev olarak belirlediğiniz bölmenin sol taraftaki sütuna siz 5 tane, rakibiniz de sağ köşenizdeki sütuna iki tane taşını diziyor. Oyun alan denilen ikinci bölmenin sol alt köşesindeki sütuna rakibiniz 5 tane taşını diziyor. Soldan sütunları sayıp beşinci sütuna siz de 3 tane taşınızı diziyorsunuz.

Taşların dizilimi tepeden baktığınızda simetri oluşturacak şekilde olmalıdır. Her oyuncunun önünde yukarıda saydığımız diziliş olmalıdır. Taşları hangi bölmede toplayacaksanız rakibinizin iki taşı sizin bölmenizin sağ köşesinde olmalıdır. Aynı şekilde sizin de iki taşınız rakibinizin kendi bölmesinin sol köşesinde olmalıdır.

Tavla Nasıl Oynanır?

Tavla, dilimize İtalyancadan geçmiştir. Kökeni “tahta” demektir. Bir tahta üzerinde 15 tane pulunuzu bir bölgede ilk olarak buluşturup, sonra da rakipten önce toplamayı esas alıyor.

Oyuna zar atarak başlıyorsunuz. En yüksek sayıyı atan oyuna başlıyor. Oyunda çift zar kullanılıyor. Çift zarı ister avucunuzun içinde sallayıp atın isterseniz fincan kullanın. Zarların iki bölmeden birine düşmesi gerekiyor. Yere düşen zarlar üzerindeki sayıları okuyorsunuz. Zarların toplamı kadar istediğiniz pulları hareket ettiriyorsunuz. Örneğin zarlarla 3 ve 4 attınız bu 7 eder. Hareket ettirmek istediğiniz taşın önündeki sütunları 7 adet sayıp, o sütun üzerine bırakıyorsunuz.

Siz oynadıktan sonra sıra rakibinize geçiyor. Bütün taşlar ev denilen bölmede toplanana kadar devam ediyor. Bütün taşlarını kendi evinde toplayan oyuncu, bundan sonra attığı her zar kadar bulunduğu sütundan birer pul topluyor. Böylece bütün pullarını ilk toplayan oyunu kazanmış oluyor.



Kaynak : HaberTurk

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hesap makinesi ve bilgisayar üzerindeki numaraların dizilişi neden tuşlu telefondakilerden farklı? Desmont Merak Ettikleriniz 0 06 Şubat 2015 23:53
Satranç ve Tavla AftieL Kıssadan Hisse 0 08 Eylül 2014 00:33
Tavla hk. JuDGe Serbest Kürsü 3 31 Mart 2012 09:54
IF Tavla Turnuvası Luis Serbest Kürsü 49 27 Nisan 2010 01:57
Tavla'da Ruj'a Yenildim! Satuk Komedi ve Mizah 9 10 Mart 2010 09:32