IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Aralık 2011, 18:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fractal: Make Blooms Not War




Güzel. Şimdi size çok ama çok ilginç bir hikaye anlatacağım... desem kocaman bir yalan söylemiş olurum. Tamam sakin. Peki şuna ne dersiniz? Hikayesiz ama dört dörtlük güzel bir bulmaca oyunu anlatacağım. Hanımlar beyler; işte karşınızda minimalist, görenleri ve duyanları anında büyüleyen fakat size bulmaca çözdürmek dışında bir amacı olmayan ve bunu çok iyi başaran Fractal. Alkış lütfen.

Tümden gelip tüme varmak istiyorum

Fractal sözlük anlamı olarak parçacık, parçalanma olarak kabul gören bir kelime ve aslında aynı zamanda bir müzik türü. Peki nasıl tanımlanıyor bu tür? Bütündeki parçaların bir tanesinin bütün hakkında bilgi vermesi. Fractal aslında imgelere, resimlere, seslere ve doğadaki herhangi bir bütüne benzerlik gösteren bir parça. Parça ne kadar küçük olursa olsun bir şekilde bütün hakkında bilgi veriyor, çünkü bütünün temelinde bu küçük parça yatıyor.

İlginç bir sloganla giriyor oyun dünyasına Fractal. Make Blooms Not War. Oyunun temelinde bu "açma" olayı yatıyor aslında. Amacımız altıgen şeklinde verilmiş oyun tabanında yine küçük altıgenleri kullanarak büyük altıgenler yapmak. Dedik ya en küçük parça bütünü tanımlıyor diye. Oyunumuzda en küçük parçamız bir altıgen ve bu altıgenlerin bütünü de küçüklerden oluşmuş devasa bir altıgen.

Peki bu altıgenleri nasıl yapacağız? Bize verilen itme haklarını elimizden geldiğince oyuna altıgen eklemek için kullanarak. Mesela oyun alanının tam ortasında yan yana dizilmiş üç altıgen var. bu üç altıgene dikey ve yatay olarak tıklayabilme imkanınız var. Ne yöne doğru tıklarsanız eğer boşluk varsa o boşluklara yeni altıgenler yerleştiriyor ve büyüklerini oluşturmaya çalışıyorsunuz. Karışık mı geliyor? Korktunuz mu? Eh biraz korkun zaten, çünkü daha 3. bölümde oyunu sırf hafife aldığınız için restart tuşuna basmak zorunda kalıyorsunuz. Ehehe, tetrisin altıgenlisi olm tarzında bir yaklaşımla oyuna girişen ben aynı bölümü üç dört kez oynamak zorunda kalınca şöyle bir durup ben ne yapıyorum diye bakmak zorunda kaldım.

Oyunun oynanış biçimi çok zor değil aslında. Yukarıda anlattığım üzere altıgenlerle altıgen yapmaya çalışıyoruz. Yedi küçük altıgen bir büyük altıgen yapıyor. Altıgenleri oluşturdukça, bunlar patlayıp size o bölümü geçmeniz için gerekli puanları kazandırıyorlar. Altıgenleri patlattıkça yerlerine yeni küçük olanları geliyor. Eğer planlı bir dizilim yaptıysanız yeni gelenler eksik kalanları tamamlıyor ve ard arda kombolar yapmaya çalışıyorsunuz. Oyunun temeli parçaları birleştir mantığından yola çıkarak, saç baş yoldurma amacıyla devam ediyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
blooms, fractal, make, war


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık