IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Temmuz 2012, 17:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Battleship İncelemesi (PS3)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Elime geçen her yeni film oyununu oynamadan önce X-Men Origins: Wolverine kadar kaliteli olması umuduyla oyuna başlıyorum, ama olmuyor. Şimdiye kadar oynadığım çoğu film yapımı, daha ziyade oyuncuları sömürmek için hazırlanmış, kendilerini filme kaptıran insanların paralarını alma gayesi güden oyunlar. Bunlardan bazıları, film kanadında da başarılı olamayınca, haliyle oyundan da beklenilen gelir elde edilememiş oluyor. Battleship bu duruma güzel bir örnek. Büyük bir proje olan Battleship sinemalarda bocaladı ve filmle bağlantılı oyunu da yalnızca zaman kaybından ibaret olmaktan öteye gidemeyen bir yapım olarak karşımızda.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Cole Mathis adındaki bir askeri yönettiğimiz yapımda, uzaylılara karşı mücadele ediyoruz. Açık konuşayım filmi izlemedim, bu yüzden de oyunun ne ölçüde filmle bağlantılı olduğunu bilemiyorum. Bu arada umarım karşımızda uzaylılar olan bir FPS oyunu olduğu için, Halo ya da Crysis gibi yapımlarla bir kıyaslama içerisine girmezsiniz, çünkü böyle bir kıyaslamada Battleship için oyun yerine yeni bir tabir üretmeniz gerekebilir. Bu konuda aklıma birçok öneri gelse de “şey” en iyisi gibi duruyor.

Elinize bir silah alıp koşturduğunuz, karşınıza çıkan yapay zeka yoksunu düşmanları öldürdüğünüz ve koşmaya devam ettiğiniz, taa ki oyunu bitirene kadar durmadığınız -tabii oyunu bitirmek için bir zorunluluğunuz olmadığı halde bu kadar sabredebiliyorsanız ayrı bir ödülü de hak etmişsiniz demektir- bir şey Battleship. Bu arada oyuna değişik bir hava katsın diye mi, yoksa oyunun en nihayetinde çıkış noktası “Amiral Battı” oyunu olduğundan mıdır bilinmez, bilgisayar yardımıyla deniz donanmasını kontrol ettiğimiz anları da unutmamak gerek. Bu oynanış mekanizmasıyla Double Helix harika bir iş çıkarmış (!), beni çocukluğuma geri döndürdü dersem… yalan söylemiş olacağım için hiç bu konulara girmiyorum, ancak oynanış anlamında oldukça değişik olsa da, bu mekanizmanın oyuna herhangi bir artı katkısının olduğunu söyleyemeyeceğim.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Battleship aşağı yukarı 5 yıl önce; RPG ile FPS’nin birbirine bu kadar karışmadığı, senaryonun oyunlarda fazla önemli olmadığı, yalnızca oyuncuya aksiyon sunan FPS oyunlarının çok olduğu bir dönemde yayınlansaydı ve bu grafikleri o zamanlarda yakalasaydı belki başarılı olurdu. Bu devirde bomba attığınızda sizden kaçmayan, size ateş etmek için siper ardından çıkıp açık hedef haline gelen, yanında durduğunuz halde bile sizi fark etmeyen düşmanlara sahip bir FPS oyununun başarılı olmasını beklemek saçmalıktan başka bir şey olmasa gerek.

Battleship’e başladığınız ilk anda, PS2’deki oyunlardan fırlama kaplamalar, gölgelendirmeler yapımın grafikleri konusunda umutsuzluğa kapılmanıza yol açıyor, ardından patlama efektleri ve karakter tasarımlarıyla birlikte oynamaya devam edip etmemekte tereddüde kapılıyorsunuz ve karşınıza çıkan ilk düşman grubuyla birlikte de oyunu PS3’ünüzden çıkarıp, oyun mezarlığınıza gönderiyorsunuz. Battleship aldıysanız böylesi bir senaryonun başınıza gelme olasılığı oldukça yüksek, ancak o kadar para döktüm diyip oynamaya devam ederseniz de, aşağı yukarı 4 saatte oyunu bitiriyorsunuz. Yapımın en iyi iki yanından biri bu, kısa oynanış süresi. Double Helix çalışanları da yaptıkları bu işkence baş yapıtının farkına varmış olsalar gerek ki, oyunu fazla uzun sürdürmemişler.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Günümüzdeki çoğu oyunda multiplayer modları mevcut, hatta Call of Duty ya da Battlefield gibi yapımlar single player yanlarından ziyade, multiplayer içerikleriyle ön plana çıkıyorlar. İşte Battleship’in en sevdiğim yanı da bu, yapımda hiçbir multiplayer içeriği yok. Bu hamleleriyle yapımcıların taktirimi kazandıklarını belirtmeliyim. Böylece beni bir de oyunun multiplayerı ile uğraşmaktan kurtarmış oldular.

Aslında zaman zaman Battleship gibi şeyler yayınlanmalı ve oyunculara zorla oynatılmalı. Böylece Crysis’i, Call of Duty’i, Battlefield’i, Modern Warfare’i vb. beğenmeyenler ve herhangi bir oyunun fanlığını yapıp, diğerlerini yerin dibine sokmaya çalışan oyuncular da ibret alır ve tüm bu kaliteli yapımları sahiplenirler, sonunda oyun dünyasında büyük bir barış ortamı sağlanır. Şaka bir yana, çok zengin değilseniz, paranızı harcayacak hiçbir yer bulamadıysanız, küçükken Amiral Battı oyununun sıkı bir fanıysanız, Activision’a sempatiniz varsa ve son olarak da Battleship filmini beğendiyseniz bu oyun tam size göre, alın koleksiyonunuza ekleyin, ama sakın ha sakın oynamayın.

__________________
Exy..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
battleship, incelemesi, ps3, İncelemesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Battleship hem film, hem oyun olarak battı! Bulut Oyun Dünyasından Son Haberler 0 21 Mayıs 2012 15:52