IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Mart 2013, 14:51   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tomb Raider İnceleme




Square Enix ve Crystal Dynamics'in uzun süredir üzerinde çalıştığı Tomb Raider sonunda piyasaya sürüldü. Lara Croft'un gidişi suskun olmuştu ama dönüşü muhteşem oldu.

Lara Croft ile ilk tanışmam 10 yaşında gerçekleşmişti. Macintosh, MS-DOS, PlayStation, Sega Saturn, Microsoft Windows, Windows Mobile, N-Gage gibi birçok farklı platform için (N-Gage sürümü oldukça sonra piyasaya sürülmüştü) piyasaya sürülen Tomb Raider, Lara Croft adlı İngiliz arkeolog ile bizleri tanıştırmıştı.

Tabii o dönem yaratılan Lara Croft'un en dikkat çekici özelliği oyunlarda ilk kez bir kadın karakteri yönetiyor oluşumuzun yanında Lara'nın devasa boyutta çizilen göğüsleriydi.
Birçok erkeğin yüreklerini hoplatmayı başaran Lara (hepinizin Lara'yı çömeltip yerlerde süründürdüğünü biliyoruz) güzelliğiyle olduğu kadar "atarlı" hali ve tavrıyla da bizleri etkilemeyi başarmıştı. 7'den 70'e bir fenomen haline gelen Lara Croft için Core Design firması iki oyun daha hazırladı.
Bu oyunlardan özellikle Tomb Raider 2 gerçekten muhteşem denilebilecek bir oyun olurken, Tomb Raider 3'ün de hakkını yememek gerekiyor. Sonuç olarak baktığımızda ikisi de harikulade oyunlardı diyebilirim rahatlıkla.
1998 yılında piyasaya sürülen Tomb Raider 3: Adventures of Lara Croft'un ardından işi Call of Duty mantığına döken Core Design ve Eidos ikilisi, her yıl bir Tomb Raider oyununu piyasaya sürmeyi adet haline getirince işin suyu çıkmış ve Last Revelations yani Tomb Raider 4 ile başlayan serinin çöküşü, Crystal Dynamics'in Eidos ile anlaşıp seriyi ele geçirmesiyle de engellenememişti.
Tomb Raider artık eski tadı vermeyen ve daha doğrusu eski oyunların ekmeğini yemeye devam eden bir seri haline gelmişti. Lara Croft hayranları için bir efsane sona ermişti. Yıllar 2006'yı gösterirken Tomb Raider: Legends'ı piyasaya süren Crystal Dynamics'in oyunda bazı değişiklikler yapması gerektiği kesindi ama ne yapacakları konusunda hiçbir fikre sahip olmadıkları aşikardı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
raider, tomb, İnceleme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tomb Raider Anniversary YapraK Oyun Dünyasından Son Haberler 0 20 Şubat 2010 04:30
Tomb Raider Legend DVD suuat Oyun Dünyasından Son Haberler 3 28 Ocak 2009 00:52
Tomb Raider Legend inFerno Bilgisayar Oyunları 0 25 Ocak 2008 00:08
Tomb Raider 4 : The Last Revelation SuNSeT Bilgisayar Oyunları 0 12 Aralık 2007 02:28