IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Ağustos 2013, 14:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Anime ve Manga




Anime ve Manga köşemizin yeni bölümünde, InuYasha'yı konuk edeceğiz. Bir köpek gibi davranan ve annesi insan, babası iblis olan bir çocuk olarak dünyaya gelen InuYasha, oldukça da güçlüdür. Onun gücü çok farklı yerlerden gelse bile, söz konusu Shikon no Tama olduğunda işin rengi değişiyor. Shikon no Tama ne mi? Ondan bahsetmeden önce, InuYasha'nın tarihinden bahsedelim.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

InuYasha toplamda 56 bölümlük mangası ve 167 bölümlük TV serisi ile sevilen anime ve mangalardan biri oldu. Ayrıca toplamda dört adet anime filmi mevcut. InuYasha the Movie: Affections Touching Across Time, InuYasha the Movie: The Castle Beyond the Looking Glass, InuYasha the Movie: Swords of an Honorable Ruler, InuYasha the Movie: Fire on the Mystic Island.

1996 yılından, 2008 yılına kadar devam eden mangası, hala devam eden Rin-ne'nin mangasını çizen Rumiko Takahashi tarafından hayat buldu. Animesi ise 2000 yılından, 2004 yılına kadar devam etti. InuYasha takipçilerine ve izleyenlere de güzel bir haber vereyim. 167 bölümlük animeden sonra, yeni anime serisinin duyurusu yapıldı. Bu anime serisinin adı, InuYasha: Final Act olarak belirlendi. 2009 yılında yayımlanan anime toplamda 26 bölümden oluşuyor. InuYasha serisini mükemmel bir şekilde tamamlayan bu anime, InuYasha TV serisinin devamıdır. Manganın animeye henüz adapte edilmemiş olan, 36-56 arasındaki ciltlerinden uyarlanmıştır.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

InuYasha'nın konusu, Higurashi Kagome ile başlıyor. Kagome aslında sıradan bir kızdır ve ailesiyle birlikte, korudukları bir tapınakta yaşamaktadırlar. Bir gün kendisini, tapınaktaki kuyuya bakarken bulur, bir iblis tarafından yakalanıp kuyuya çekilir. Kuyuya çekildiği sırada elleri arasından muazzam bir güç ortaya çıkar ve iblisi bir şekilde yok eder. Kuyudan çıktığında, kendisini evinden çok uzakta bulur ve bulunduğu yer: Sengeku döneminin Japonya'sıdır yani eski Japonya. Nerede olduğunu anlamayan Kagome, etrafını keşfetmek isterken, ağaca bir okla asılmış olan InuYasha'ya denk gelir. Kaede adındaki yaşlı bir rahibe, Kagome'yi görür görmez, onun kız kardeşi Kikyo'nun reankarnasyonu olduğunu anlar ve Kagome'ye; Inu Yasha ve Kikyo'nun hikayesini anlatır. O sırada Kagome'yi kuyuya çeken iblis, tekrar ortaya çıkar. Onun peşinde olduğu önemli bir eşya vardır: Shikon no Tama. Kagome'nin kurtardığı InuYasha, tek hamlede iblisi yok ederken, aniden Kagome'ye saldırır çünkü onda o dünyanın en güçlü eşyası bulunmaktadır.

Shikon no Tama'nın efsanesi, tüm dilekleri yerine getirmektir. InuYasha geçmişte, Shikon no Tama'yı ele geçirmek için sevdiği kadına ihanet etmiştir ve tek isteği ise, insan kanından kurtulmak ve tamamen bir iblis haline gelmektir. Kaede'nin yardımıyla InuYasha, bir şekilde bağlanır ve onu sakinleştiren en önemli büyü: osuwari'dir (bildiğiniz yaramaz bir köpeğe "otur" demekten farksız). InuYasha bir şekilde sakinleşse bile, Shikon no Tama'nın peşini bırakmak istemez (Shikon jewel, Jewel of Four Souls isimleriyle de görebilirsiniz). Bir karganın eline geçen Shikon no Tama, Kagome'nin onu okla vurmasıyla yüzlerce parçaya ayrılır ve işte asıl macera bu şekilde başlar. İster istemez, InuYasha ve Kagome bir araya gelmiştir. Shikon no Tama'nın parçaları tüm Japonya'ya dağılmıştır. Kagome, InuYasha ve onlara katılacak olan dostları, kolyenin tüm parçalarını, kötü ellere düşmeden önce toplamak zorundadır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anime, manga, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık