IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ağustos 2013, 13:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Neverwinter (İnceleme)




MMORPG piyasası, uzun zamandır hiç olmadığı kadar kötü durumda. Kötü durumdan kastım, World of Warcraft ile birlikte gelen çoğu oyun mekaniğinin, konseptinin ve dinamiğinin norm olarak kabul edilmiş olması. Diğer oyuncularla birlikte “Dungeon yapmak”, “Raid yapmak” veya “Hadi Dungeon Search’ten yeni zindan atalım” tadında takılmak, aslında MMORPG konseptine bence oldukça uzak şeyler. Massively Multiplayer Online Roleplaying Game ile Massively Multiplayer Online özelliği taşıyan oyunlar iki ayrı şeydir, bu sebeple bir MMORPG’nin tasarım ilkeleri, bu ayrımın farkında olunarak ayrılmalıdır.

Cryptic Studios tarafından geliştirilen Neverwinter ise, MMORPG piyasasında bir kırılma noktasının başlangıcı. MMORPG çizgisinin ne olduğunun farkında olan ve hikayelere duyarlı bir ekip tarafından hayata geçirilen projenin eksenini ise yine hikayeler oluşturuyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Dungeons and Dragons 4th Edition kuralları kullanan oyun, adından anlaşılacağı üzere Forgotten Realms’in incilerinden Neverwinter şehrinde geçiyor ve zaman periyodu olarak Spellplague sonrasını ele alıyor. Neverwinter’ın son lordunun kaybolmasından sonra yaralarını sarmaya çalışan şehre hakim olan kaos ortamı, halkın kalanının farklı fraksiyonlar oluşturmasıyla karışıklık içindedir, bunun üzerine bir de Neverwinter’ın dışından gelen yaşayan ölüler gibi tehditler eklenince, Neverwinter’ın kahramanları şehirlerini korumak için Lord'larının çağrısıyla görev başına geçer.

Neverwinter, özellikle onca yıldır Forgotten Realms üzerine işlenen bütün hikayelerin yapısına çok bağlı, hatta eğer bir Forgotten Realms hayranıysanız, R.A Salvatore’nin Gauntlgrym isimli kitabını okumanızı tavsiye ediyorum, Spellplague’in etkilerini ve Faerun’un nasıl değiştiğini gerçekten çok iyi anlatan ve sizi Neverwinter’ın atmosferine hazırlayan muhteşem bir kitap.
Neverwinter, oldukça ilginç ve yenilikçi şeyler deniyor, bütün bunları ise tamamen F2P olarak sunuyor, tabii oyunun içerisinde para ile edinebileceğiniz eşyalar var, arada bir “şöyle bir şey de var” diye yandan çıkıyor fakat kesinlikle ortada “para basan kazanır” durumu yok.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Neverwinter’ın denediği şeylerden en önemlisi şüphesiz “Foundry” sistemi. Foundry sistemi, gerçekten oyunun ömrünü ciddi anlamda uzatacak, çok önemli bir sistem, amacı ise oyuncuların kendi yarattığı maceraları ve içerikleri oyuna eklemek. Foundry, bu anlamda sağlam çalışıyor. Oyunun size sunduğu onlarca elementten sıkılırsanız, her zaman “Bir iki Foundry hikayesi oynayayım” diyebiliyorsunuz, ya da daha güzeli, “Yahu ben de Foundry için bir şeyler yapayım” diyebiliyorsunuz. Bunlar oyunun içerisinde geçirilen süreyi arttıran güzel hareketler.

Neverwinter’ın 5 adet sınıfı, 8 adette ırkı var. Karakter yaratma faslı benim gibi masaüstü rol yapma oyuncuları için oldukça önemli olduğundan, yaratım ekranında karakterinizin değerlerini belirlerken zar sallama faslının olması oldukça hoşuma gitti. Her sınıf için sınırlı olasılık var fakat yine de zar zardır. Sınıfları biraz anlatmam gerekirse oldukça basit bir D&D dinamiğinin ürünü olarak karşımıza çıkıyorlar.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
neverwinter, İnceleme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Neverwinter Nights 2 rip Clever Oyun Dünyasından Son Haberler 7 08 Mart 2009 13:25