IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Aralık 2013, 21:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
OYUNLAR ÜZERİNE YAPILAN BİLİMSEL ÇALIŞMALAR




Oyunlar zihinsel gelişim arasında sıkı bir bağ bulunmaktadır. Oyun ile zihinsel gelişim bir bağlantı olduğunu ilk olarak ünlü filozof Piaget ortaya koymuştur.
Oyunlar zihinsel gelişim arasında sıkı bir bağ bulunmaktadır. Oyun ile zihinsel gelişim bir bağlantı olduğunu ilk olarak ünlü filozof Piaget ortaya koymuştur.

Çocuklar günlük yaşam ortamlarında bulunana nesneler ile etkileşime geçtikleri oranda zihinsel gelişimlerinin arttığını belirtmiştir. Günümüzün imkânları dâhilinde de birçok ebeveyn farkında olmadan bu gelişimsel dönemlerine ait oyuncakları çocuklarına sunmaktadır. Her çocuğun kimlik özeliklerine uygun olan oyuncaklar alınmakta, oyuncaklar ile olan etkileşimleri sonrasında cinsel kimlik kazanımları başarılı bir şekilde sağlanmaktadır. Kız çocuklarının genel özelliği olarak bebek oyuncakları sunulmakta, erkek çocuklarının özelliği olarak da araba ve silah oyuncakları verilmektedir.



Olumlu kişilik kazandırma düşüncesi ile yapılan bu eylemlerde çocuklar kendi cinsel kimlik özeliklerine şekillendirilmektedir. Kız çocukları; yaşıtları olan erkek çocuklara göre daha erken konuşmaktadır. Yapılan çalışmalar ışığında kız çocuklarına sunulan etkileşimli oyuncakların konuşmayı hızlandırdığı saptanmıştır. Erkek çocuklarına sunulan oyuncakların genel özelliği olarak; arabalar kendisi ilerlemekte, silahlar ise kendisi ses çıkartmaktadır. Bunun aksine kız çocukları oyuncağı ile oynarken sürekli onunla konuşmaktadır. Bir anne gibi bebeğini giyindirip, beslemekte ve sürekli konuşmaktadır. İşte bu etkileşim erkek ve kız çocuklarının farklı kritik dönemlerde konuşmasını sağlamaktadır.Aile içerinde küçüklükten itibaren ilgilenen çocuklar çok çabuk diğer ortamlara ayak uydurmaktadır. Her aile çocukları ile günün belirli saatlerinde ilgilenmesi gerekmektedir. Sadece onlar ile birlikte oyunlar oynamak için ayrılan özel günler veya saatler olmak zorundadır. Friv oyunları birlikte vakit geçirmek için en güzel oyunları sunmaktadır. Çünkü friv oyunları oyna ile her yaş grubunun rahatlıkla oynayabileceği yüzlerce oyun bulunmaktadır. Friv oyunları oyna kategorisinde bulunan oyunların dizilişleri oyun seçimini kolaylaştırmaktadır. Yüzlerce friv oyunları muhteşem bir şekilde saniyeler içerinde açılmakta ve sunulmaktadır. İşte bu oyun sitesi ile sizler günün belli saatlerinde evlatlarınızla sıkılmadan oyun oynayabilirsiniz. Friv oyunları oynama esnasın çocuğunuzun zihinsel yönden gelişimi üst düzey bir hıza ulaşmaktadır. Aile bireylerinin arasında mutlu bir şekilde gelişim sağlaması onların güven duygusu yaşamasını sağlayacaktır.



Friv oyunlar oynama esnasında sıkılmalarına fırsat kalmayacaktır. Aynı şekilde friv oyunları oyna ile de yetiştirme yurdunda yetişen bireylerde görülen zihinsel ve sosyal gerilik durumları ortadan kalkacaktır. Bu açığın kapanması için okul öncesi eğitimin yaş seviyesi aşağıya çekilmiştir. Okul öncesi eğitimleri içerisine oyunlar dahil edilmiştir. Toplum da bulunan sosyal farklılıklar devlet tarafından ortadan kaldırmak için herkes aynı zamanda okul eğitime tabi olmaktadır. Bu durumun sonucu olarak yetiştirme yurdunda yetişen çocuk ile normal ailelerin yanında yetişen çocuklar arasında oluşan farklılık ortadan kaldırılmaktadır. Oyun konusunun özelikle başarılı oyun sunumu yapan friv oyunları tercih edilmelidir.

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bİlİmsel, çalişmalar, oyunlar, yapilan, Üzerİne


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
René Descartes: METOD ÜZERİNE KONUŞMA! Kalemzede Felsefe 0 04 Nisan 2012 08:01
Dünyada üstün zekalilar ile ilgili yapilan çalişmalar Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 10 Mart 2012 14:39
Tİcaret Üzerİne Ecrin Hadis-i Şerifler 0 08 Nisan 2011 22:49
İyİlİk Üzerİne Ecrin Hadis-i Şerifler 0 08 Nisan 2011 22:49