IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ocak 2015, 20:43   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Trine 2 Oyun İncelemesi!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Trine 2'de fantastik dünyanın tüm gizemine tanıklık etmeye hazır mısın? Trine 2 incelemesi sizlerle..

Puzzle platform oyunlarının arasında başarılı bir noktaya erişen Trine ilk oyununu 3 Temmuz 2009 tarihinde piyasaya çıkarmıştı. İkinci oyununu 7 Aralık 2011 tarihinde Windows için piyasaya sürmüş son olarakta 22 Temmuz 2014 tarihinde diğer platformlardan sonra Android sürümünü de piyasaya sürmüştü. Oyunun geliştirici firması olan Frozenbyte ilk oyunu kadar başarılı olan ikinci oyunuyla çizgisini bozmadan yoluna devam etmeyi başarmış ve fantastik dünyanın bütün gizemini oyuna yansıtmıştı.

Oyunun ilk serisindeki üç karakter oyuna adını da veren Trine adı verilen ve fantastik dünyada düzeni sağlayan kristali kötü güçlerin elinden almış ve iki kutsal nesneyle bir araya getirerek krallığı kurtarmış ve ölüler ordusunu durdurmayı başarmışlardı. Bu üç karakter oyunun ikinci serisinde de oyun severleri yine yalnız bırakmıyor. Oyun yine üç ana karakter etrafında şekilleniyor. Bu üç karakter birbirinden farklı bulmacaları birbirinden farklı yöntemlerle çözmeye çalışırken üçünün de birbirinden farklı yetenekleri var. Oyunda büyücü olan Amadeus ile oyun içerisinde geçilemeyen noktaları sihirli kutular oluşturarak geçebilir ve yaptığı sihirle engelleri aşarak işinizi kolaylaştırır. Grubun savaşçı karakteri olan Pontius yakın dövüşlerde ya da parçalanması gereken öğelerde yardımcı olurken son karakter Zoya ise gölgelerde dolaşıp gizli ve sessiz halledilmesi gereken görevleri özel okları ve her yere tırmandığı ipiyle size yardımcı olacaktır. Klavyenizdeki 1-2-3’ü tuşlayıp karakterinizi karşınızdaki bulmacaların şekline göre seçebilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Oyunda karakterlerinizi W-A-S-D tuşlarıyla yön verirken, karakterinizin eylemleri için fareyi kullanıyorsunuz. Ayrıca her karakterin bir yaşam barı var. Herhangi bir karakterinizin yaşam barı bittiğinde oyuna devam edebilirsiniz. Ancak üç karakterinizin yaşam barı biterse oyunun son kontrol noktasına dönerek oyundaki etabı başa alıp tekrar oynamanız gerekiyor. Oyun içerisinde bu noktalardan açılan sihirli kutulardan çıkan ekstra hediyeleri de toplayabilirsiniz. Oyun içerisinde karşınıza çıkan özel büyülü şişeleri toparlayarak oyunda karakterinizin yetenek ağacındaki yetenekleri bu sihirli şişeleri kullanarak geliştirdiğiniz gibi karakterlerinize pay ederek kullanıp karakterlerinizin yeteneklerini eşit olarakta geliştirebilir ve seviyenizi arttırabilirsiniz. Karakterinizin yetenek ağacına ise Tab tuşuna tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Fantastik bir dünyanın içinde geçen oyun fantastik öğeleri çok güzel kullanmış. Bunlardan en dikkat çekeni Goblinler, fantastik dünyanın kötü karakteri olan Goblinler zaman zaman karşınıza çıkarken diğer canavarlar, cinler ve cadılar oyun içerisinde hazırladıkları tuzaklarla siz oyun severleri bekliyor olacak.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Oyunun ilk serisinde olmayan çoklu oyuncu seçeneği de bu seride mevcut. En fazla üç arkadaşlarınızla ister internet üzerinden isterseniz yerel ağdan bağlanarak oyunu daha keyifli hale getirebilir ve daha kolay bir şekilde oyundaki etapları geçebilirsiniz. Tek kişilik oynadığınızda oyundaki üç karakteri teker teker yönetiyorken çoklu oyuncu moduyla üç karakterinizi aktif edip oyuna dahil ederek oynayabilirsiniz. Ayrıca oyunda Pc ve Mac gibi birbirinden bağımsız platformları bir araya getiren ve oynanışı sağlayan çapraz platform oyun destek modu da bulunuyor. Bu mod farklı platformlardan oyuna girenlerle oynamanıza olanak sağlanıyor.
Başarılı bir oynanış mekaniğine sahip oyunun grafikleri en az ilki kadar başarılı. Pastel tonları ve canlı renkleri iyi bir biçimde harmanlayan oyun, kaplamalardaki başarısı karakterlerin üzerindeki eşyalara varıncaya kadar çok iyi düşünülmüş ve oyunun atmosferine iyi bir şekilde yansıtılmış. Sesleri de görselleri kadar başarılı. Herhangi bir kaya ya da cisim zemine düştüğünde çarpma sesi abartısız ve cismin hacmiyle hemen hemen aynı orantıda ses çıkartıyor. Oyunun müzikleri ise oyuncuyu rahatsız etmeyecek seviyede ve oyunu tamamlar nitelikte.
Sonuç olarak Frozenbyte oyunun ikinci serisinde çok güzel bir iş çıkartarak beklentileri tam olarak karşılamayı bilmiş. Puzzle platform oyunlarını severlerin beğenisini üzerine toplayan oyun bulmacalardaki her sorunu üç karakter ile farklı bir kaç yöntemle çözümlemesi oyunu diğer benzeri oyunlardan daha farklı bir noktaya koyulması için yeterli. Oyunu puzzle platform oyunlarını sevenler kaçırmasın. Şimdiden iyi oyunlar.



Kaynak : Oyuncu

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2, oyun, trine, İncelemesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Trine 2, Wii U'da en iyisi olacak Bulut Oyun Dünyasından Son Haberler 0 06 Haziran 2012 14:24
Trine 2 Spammer Oyun Dünyasından Son Haberler 0 17 Aralık 2011 18:39
Demigod PC Oyun İncelemesi cruel Bilgisayar Oyunları 0 28 Eylül 2011 12:31