IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Şubat 2015, 22:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
The Wolf Among Us - E04 - In Sheep's Clothing (İnceleme)




Telltale Games’in The Walking Dead’ten sonra bir başka serisi olan The Wolf Among Us, dördüncü bölümü olan “In Sheep’s Clothing” ile doludizgin devam ediyor. Şerif Bigby gizemli Crooked Man ve yandaşlarının izini sürmekten vazgeçecekmiş gibi durmuyor. Bakalım finale bir bölüm kala Bigby bu sefer neler planlıyor. Snow’un istediği gibi kitabına göre mi hareket edecek, yoksa kendi bildiğini mi okuyacak? Bu seçimleri yapmak elbette benim ve sizin gibi oyunculara kalmış. Bu arada yazı diğer bölümler hakkında bilgiler (spoiler) içerebilir, uyarmadı demeyin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bigby yaralarını sarar
Üçüncü bölüm olan A Crooked Mile’ın sonunda, yediğimiz feci dayaktan sonra Bigby kendisini dairesinde bulur. Pek hoş olmayan bir rüyadan uyandıktan sonra Bigby ağır yaralı olduğunu ve doktorun yediği gümüş mermileri vücudundan çıkartmaya çalıştığını fark eder. Sevgili Pamuk Prensesimiz de yanındadır ama pek moral verdiği de söylenemez çünkü Bigby’den bundan sonra işleri kanunlara uygun halletmesini ister. Bu “sevgi dolu” konuşma yetmiyormuş gibi bizden Bigby ile beraber yaşayan Colin’nin (sevimli domuzcuk) glamour’u (kamuflajı) olmadığı için çiftliğe gitmesi konusunda konuşmasını ister. Anlayacağınız Fabletown’da hayat yine bildiğiniz gibidir. Yak bir dal sigara, viski şişesini aç ve Crooked Man’i aramaya devam et. Ölümden mi dönmüşüm? Umurumda değil. En iyi arkadaşımı mı paketlemek istiyorlar? Birkaç gün daha idare edebilir. Kısacası The Wolf Among Us’un hikâyesi kaldığı yerden doludizgin devam ediyor.

Kanunun bittiği yerde ben başlarım!
Dördüncü bölüm, üçüncü bölüme nazaran daha düşük bir tempo ile karşımıza çıkıyor. Yani yeni bölümde aksiyon elementlerinin yerine senaryo odaklı elementlere bırakmış. Malum, şerifimiz ölümden döndü ve olaylara balıklama atlamadan önce biraz temkinli davranmak lazım.

Bu bölümde Güzel ve Çirkin’e kısa bir ziyaret gerçekleştiriyor, karşımıza araştırılmak üzere çıkan iki mekândan birini seçiyor ve küçük bir hızlı sahneden sonra bir bakmışsınız ki bitiş yazıları dökülmeye başlıyor. Anlatmak istediğim, dördüncü bölüm bir nevi finale hazırlık niteliğinde olmuş. Üçüncü bölümdeki heyecan pek yok ve atmosfer bilerek aşağıya düşürülmüş ki final bölümü bir önceki bölümün gölgesinde kalmasın.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Teknik bakımdan In Sheep’s Clothing için söyleyecek fazla bir sözüm yok. İlk üç bölümde karşımıza ne çıktıysa yine o var. “WASD” tuşları ile ilerliyor, Shift ile hızlı koşuyor ve imlecimiz ile gerekli incelemelerde bulunuyoruz. Macera oyunu kategorisine girmesine rağmen dördüncü bölümde yine bulmaca yok. Daha çok araştırma yapıyor ve vereceğimiz cevaplara göre oyunu şekillendiriyoruz. Gerçi dördüncü bölüme gelmiş bir insan bunları zaten biliyordur
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Oyunun grafikleri ise yine her zamanki gibi on numara. Yapımının Walking Dead serisi ile karşılaştırıldığında benim şahsi görüşüm Wolf Among Us’un çizgi roman tarzındaki grafikleri çok daha başarılı. Karanlık (noir) tonlara bir de şahane müzikler eklenince ortaya dört dörtlük bir eser çıkmış. Özellikle her bölümde karşımıza çıkan açılış müziği yine tüylerimi diken diken etmeye yetti. Açıkçası bu tarz bir oyundan bir insan başka ne isteyebilir, bilemiyorum.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kaldı bir
Fazla yazıp çizecek bir şey yok. The Wolf Among Us serisinin finaline bir bölüm kalmışken yapımcılar bu bölüm ile final ortamını hazırlamış diyebilirim. Bu saatten sonra tek söyleyebileceğim; Bigby’ye dikkat edin. Finalde görüşmek üzere.


Kaynak : MerlinKazani

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
clothing, e04, sheep, wolf, İnceleme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık