IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Şubat 2014, 23:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Leonardo DiCaprio Biyografisi, Leonardo DiCaprio Kimdir?




Leonardo DiCaprio Biyografisi, Leonardo DiCaprio Kimdir?

11 kasım 1974 doğumlu Amerikalı aktör ve film yapımcısıdır. Los Angeles, Californiya’da doğmuştur. Annesi Alman asıllı, babası ise yarı Alman, yarı İtalyan’dır. Annesi ile babası üniversitede tanışmıştır ve daha sonra Los Angeles’a taşınmışlardır. Adını Leonardo koymuşlardır; çünkü annesi ünlü ressam Leonardo Da Vinci’’nin tablosuna bakarken ilk tekmesini atmıştır. Bir yaşına geldiğinde ailesi boşanmıştır. Daha çok annesi tarafından büyütülmüştür. Çocukluk yıllarının bir kısmını Almanya’daki büyükanne ve dedesinin yanında geçirmiştir. Almanca dilini akıcı olarak konuşur. Gerçek adı, Leonardo Wilhelm DiCaprio’’dur.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Tam bir çevreci olan Leonardo DiCaprio, elektrikli hibrid arabalar kullanmaktadır. Evine devasa güneş panelleri yerleştirmiştir. Yaptığı bir röportaj sırasında, küresel ısınmayı bir numaralı çevre sorunu olarak gördüğünü ifade etmiştir. 7 Temmuz 2007 yılında bütün dünyada küresel ısınmaya dikkat çekmek için gerçekleştirilen “Live Earth” konserlerinin Amerika’daki kısmında sunuculuk yapmıştır. Bu çevreci tutumu VH1 Do Something Award (Bir Şeyler Yap Ödülü) almasını sağlamıştır. Do Something kuruluşu New York merkezli gençleri güçlendirip, pozitif yönde etkilemeyi amaçlayan bir kuruluştur. Leonardo DiCaprio kariyerine ufak reklam rolleri, pembe diziler ve sitcomlarda boy göstererek başlamıştır. 1993 yılında rol aldığı “This Boy’s Life” filmi ile dikkatleri üzerine çekmiştir. Gilbert’ ın Hayalleri ve Marvin’s Room filmlerinde yardımcı oyunculuğu ile göze çarpmaya devam etmiş, başrol olarak ise The Basketball Diaries (1995) , Romeo ve Juliet (1996) ile ünlenmiştir. 1997 yılında ünlü “Titanik” filmi ile uluslararası bir üne kavuşmuştur.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


2000′’li yıllarda ise, Catch Me If You Can (2002), Gangs of New York (2002), The Aviator (2004), Blood Diamond (2006), The Departed (2006), Revolutionary Road (2008), Django Unchained (2012) ve The Wolf of Wall Street (2013) filmleriyle birçok ödül kazanmıştır. Shutter Island(2010) ve Inception(2010) filmlerinin yapımcılığını üstlenmiştir.

Beş kez Akademi Ödüllerine, on kez ise Altın Küre Ödüllerine aday gösterilmiştir. 2004 yılında The Aviator filmi ile Altın Küre drama dalında en iyi aktör ödülünü ve The Wolf of Wallstreet filmindeki performansı ile 2013 yılında, Altın Küre müzikal veya komedi dalında en iyi aktör ünvanını kazanmıştır. Hollywood’un en çok kazanan aktörlerinden biridir. 2010 yılında en çok kazanan aktör olmayı başarmıştır. Aynı yıl, Haiti’deki deprem mağdurları için 1 milyon dolar bağışta bulunmuştur.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
biyografisi, dicaprio, kimdir, leonardo


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Leonardo da Vinci Kimdir? MdxL Ressamlar 5 22 Ocak 2024 11:35
Leonardo Dicaprio Resimleri, Leonardo Dicaprio Fotoğrafları Violent Yabancı Ünlü Resimleri 0 05 Şubat 2014 20:11
Leonardo DiCaprio Erin Heatherton'dan ayrıldı! Kalemzede Haber Arşivi 0 04 Kasım 2012 19:45
Leonardo DiCaprio ve sevgilisi Blake Lively'nin birlikteliği sadece 5 ay sürdü. Kalemzede Haber Arşivi 0 06 Ekim 2011 16:13