IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mayıs 2014, 15:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ed Harris




Ed Harris

28 Kasım 1950, New Jersey, ABD Oyunculuğa 1977 yılında başlayan Ed Harris bugüne kadar elliden fazla sinema ve televizyon filminde oynadı. İlk dönemlerde Coma, Sınır / Borderline, Ateş Altında / Under Fire, Places in the Heart, Sweet Dreams, The Abyss adlı filmlerde rol aldı.
1989'da Robert De Niro ile rol aldığı Jacknife ile Altın Küre'ye aday gösterildi. Ardından China Moon ve Şirket / The Firm'de oynadı… 1995 yılında Tom Hanks, Bill Paxton, Kevin Bacon ve Gary Sinise ile başrollerini paylaştığı Apollo 13 ile, 1998'de ise Jim Carrey ve Laura Linney ile birlikte rol aldığı The Truman Show ile Oscar ve Altın Küre'ye aday gösterildi.
1995'de kaybettiği Altın Küre'yi 1998'de The Truman Show ile kazandı. Ed Harris son dönemlerde Nixon, Kaya / The Rock, Mutlak Güç / Absolute Power, Omuz Omuza / Stepmom, The Truman Show ve Kapıdaki Düşman / Enemy of the Gate adlı filmlerde rol aldı.
Yapımcılığını üstlendiği ve ilk yönetmenlik deneyimini gerçekleştirdiği The Pollock'la adından bir defa daha söz ettiren Ed Harris, bu filmle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar'a üçüncü kez aday gösterildi...
Bu sene ise yönetmenliğini Stephen Daldry'nin üstlendiği 2002 yapımı Saatler / The Hours'da Meryl Streep, Nicole Kidman, Julianne Moore ile birlikte rol alan Ed Harris, bu filmde canlandırdığı 'Richard Brown' karakteri ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar ve Altın Küre'ye bir kez daha aday oldu...

__________________




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ed, harris


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık