IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Haziran 2012, 02:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ulaşılabilirlik Bilgilendirme Toplantıları Tüm Hızıyla Devam Ediyor




Ulaşılabilirlik Bilgilendirme Toplantıları serisi Adalet Bakanlığı ile devam ediyor. 7 Haziran 2012 Perşembe günü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Toplantı Salonu’nda yapılan Ulaşılabilirlik Bilgilendirme Toplantısı ile Adalet Bakanlığı idari ve teknik personeline, Bakanlık ve bağlı kurum ve kuruluşlardaki uygulamaların özürlülerin ulaşılabilirliğine uygun olarak düzenlenmesi konusunda bilgiler ve teknik eğitim verildi.

Toplantının açılışında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Sayın Ayhan Metin, Bakanlıkların “ulaşılabilirlik” konusunda öncü olması gerektiğini vurguladı. Ulaşılabilirliğin sağlanmasının engelli vatandaşlara verilecek olan bir lütuf olmadığını ifade eden Sayın Metin, ulaşılabilirliğin engellisinden yaşlısına, çocuklarından hamile kadınlarına kadar toplumun birçok kesimi için bir hak meselesi olduğunu belirtti.

Toplantı Bakanlık ve bağlı kurum yöneticilerine verilen bilgilendirme toplantısı ile başladı. İlk oturumda bir ortopedik özürlü için ulaşılabilirliğin önemini Sayın Ayhan Metin, bir görme özürlü için ulaşılabilirliğin önemini ise Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Basın Müşaviri Sayın Kenan Önalan örnekler vererek aktardılar. Oturum Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı için TRT tarafından hazırlanmış olan Ulaşılabilirlik Filmi ile devam etti. Ardından, “Ulaşılabilirlik Kavramı ve Önemi” konusunda Aile ve Sosyal Politikalar Uzmanı ve Şehir Plancısı Sayın Dr. Deniz Çağlayan Gümüş bilgi verdi ve toplantının ilk bölümü sona erdi.

Toplantı Bakanlık ve bağlı kurum yöneticilerine verilen bilgilendirme toplantısının ardından Adalet Bakanlığı’nda Bakanlık teknik elemanlarına verilen ve ulaşılabilirlik uygulamalarının teknik olarak nasıl olması gerektiği konusunda Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü uzmanları tarafından detaylı bilgilerin verildiği teknik personel eğitim toplantısı ile devam etti. Eğitimler neticesinde Adalet Bakanlığı’nca yapılacak tespitlerin ışığında ulaşılabilir uygulamaların hayata geçirilmesi planlanıyor.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilgilendirme, devam, ediyor, hızıyla, toplantıları, tüm, ulaşılabilirlik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erkekte 'sırt dekoltesi' tartışması 'bıyık' tartışmasına dönüşerek tüm hızıyla devam Asimavi IF Ekstra 5 07 Eylül 2020 21:28