IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Aralık 2022, 20:08   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Down Sendromu Olan Çocuklar İçin Egzersizler




Down Sendromu Olan Çocuklar İçin Egzersizler




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Down Sendromu Egzersizleri



Down sendromlu çocuklara yaptırılması gereken hem zihinsel hem de bedensel egzersizler vardır. Çocukların gelişimlerinin geri kalmaması için bir uzmandan da yardım alarak düzenli olarak bu egzersizlerin yaptırılması gerekir.

Down sendromlu çocukların dil gelişimi için fizik tedavi, dil ve konuşma terapistine başvurmak bu konuda ailelere yardımcı olabilir. Ayrıca fizik tedavideyken ya da dil ve konuşma terapistindeyken bu egzersizleri yapmanın yanı sıra günlük hayatta da bol bol tekrar edilmesi süreci hızlandıracaktır.



Down sendromlu bebek gelişimi için pratik önemlidir. Ne kadar çok tekrar yapılırsa süreç o kadar hızlı ilerler.

Down Sendromu Fizik Tedavi Egzersizleri

Down sendromlu çocukların kas tonusu düşük olur. Bu nedenle yürümeyi öğrenmesi daha uzun bir süreç alabilir. Uygulanacak olan fizik tedavi down sendromlu çocuğun motor gelişimine katkı sağlar. Uzmanın yönergeleri doğrultusunda bu egzersizlerin yapılması down sendromlu çocuğun gelişimi için önemlidir. Öncelikli amaç çocuğa yürüme becerisini desteklemektir. Down sendromlu bir bebek yaptığı egzersizler ile ilerideki hayatını da kolaylaştırır. Örneğin sosyal gelişimin desteklenmesi için de bu motor becerilerinin kazanılması oldukça önemlidir.

Down sendromlu çocuklar otururken denge kurmada zorlanabilir. Fizyoterapistler bu becerinin kazanılabileceği egzersiz programları hazırlarlar. Böylece down sendromlu bebeğin yürüme becerisi gelişir. Down sendromlu çocuklar genelde ayakları dışa dönük yürümeyi öğrenirler. Eğer bu yürüme kalıbı erken yaşta değiştirilmezse sonrasında değiştirmek daha zor olur. Yürümenin bu şekilde olması da boyun ağrısı, bel fıtığı gibi rahatsızlıklara neden olabilir. Bu nedenle ailelerin bilinçli olması çok önemlidir. Bebeğin tüm hayatını etkileyecek olan motor gelişimlerinin erken yaşlardan itibaren desteklenmesi gerekmektedir.

Bir diğer geç gelişebilen bilen beceri ise konuşma becerisidir. Bir insanın cümleleri tam olarak ve anlaşılır çıkarabilmesi için yüzündeki 100 kasın çalışması gerekir. Bebekler ilk olarak emme refleksi ile bu kasları geliştirmeye başlarlar. Down sendromlu bebeklerin gelişiminde ise emme, çiğneme ve yutma gibi refleksler daha geç gelişir. Bu durum kas tonularının zayıf olması ile ilişkilidir. Egzersiz programı bir uzman tarafından hazırlanmalıdır. Böylece doğru ve etkili bir gelişim gözlemlenebilir. Dil ve konuşma terapistinden yardım almak down sendromlu bebeğin erken yaşta bu programlara başlaması önerilmektedir. Bu terapilerde amaç çocuğun 5-6 yaşlarına kadar konuşmaya başlamasıdır. Konuşma becerisi kazandırırken öğretilen kelimelerin görsellerle desteklenmesi önemlidir çünkü down sendromlu çocukların görsele olan duyarlılıkları fazladır. Down sendromlu çocuklara işaret dili öğretilerek de konuşma becerileri desteklenebilir. Genelde işitme ile ilgili problem yaşadıkları için görsel olarak öğretmek tercih edilir. Bu nedenle işaret dili etkili bir yöntemdir. Uzman tarafından verilen egzersizlerin günlük hayatta sık tekrarlanması süreci hızlandıracaktır. Her uzmanın verdiği program değişir. Genel olarak emmenin çocuğa öğretilmesi amaçlanır. Üfleme, çiğneme gibi egzersizlerin yapılması da konuşma becerisi kazanılmasında önemlidir.

Down Sendromu Zihin Geliştirici Egzersizler

Down sendromlu bebeklerin görsel hafızaları işitsel hafızalarından daha kuvvetli olur. İletişim kurarken jestlerin kullanılması bu süreçte faydalı olur.

Down sendromlu çocukların işitsel becerilerini geliştirmek için ise müzikle iç içe yaşaması önerilir. Böylece çıkan farklı sesleri algılayıp zihninde yorumlar. Down sendromlu bebek müzik aleti çalarak da işitsel becerisini geliştirebilir.

Down sendromlu çocuklar bu egzersizleri yaparak yaşıtlarının gelişim düzeylerine yaklaşabilir. Bu nedenle aileler bilinçli olmalı ve eğitimleri aksatmamalıdır. Erken yaşlarda yapılmaya başlanan zihinsel ve motor egzersizleri sayesinde gelişimi desteklenen down sendromlu bebekler sosyal hayata daha iyi uyum sağlar. Down sendromlu çocukların sağlığı takip edilmeli, sık sık kontrol yapılmalı ve terapistlere düzenli olarak gidilmelidir. Böylece down sendromlu bebek günlük hayatına daha iyi uyum sağlar.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeme, Çiğneme Zorluğu Olan, Pütürlü Gıdaları Yiyemeyen Yemek Seçen Çocuklar İçin Ne Yapmalı? Tanem Aile Evlilik ve Çocuklar 0 28 Kasım 2022 22:27
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) Olan Çocuklar İçin Beş Temel Konsantrasyon Sağlama Tekniği Tanem Eğitim 0 17 Kasım 2022 11:45
Gözleri Rahatlatmak İçin Egzersizler Sanem Sağlık Köşesi 0 07 Mart 2018 21:34
Güzel Dudak İçin Egzersizler Zen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 26 Kasım 2012 18:51
Yüz İçin Egzersizler AnqeL Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 29 Nisan 2012 23:41